АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 409
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моят АГ ми каза, че се гледа по ехограф, защото ако бебето ти е с две седмици назад или напред няма да отговаря на термина, а може и да не влезе в седмиците, които трябва и на Бхс ходих по същия начин Simple Smile

Аз тогава ще съм 23та седмица Simple Smile първи ден на 23та. Четох че като си с наднормено тегло е хубаво да отидеш по-късно, а и преди това имам час при моя си лекар, та реших да има някаква дистанция между двете

И аз съм на фетална чаак на 28.04. Записах се този път при Чавеева в Щерев, някой ходил ли е там? Бебка продължава да си върви една седмица назад, по цикъл 20.08. По ехограф 26.08., та реших по-късничко да ида на фм.
В края на месеца ми е и първия преглед при Дяволов 💗
Защо толкова късно на ФМ, тя е от 18 до 23г.с. Аз съм със същия термин 20.08. и се канех да ходя на ФМ седмицата 4.04. -8.04., когато ще съм в 21г.с., досега винаги тогава съм ходила, но няма да съм в града, а следващата седмица вече ми се струва късно.
Момичета нещо не хвана плексита. С какво мога да се мажа? Или някакви бабини смеси нещо да го облекча? Уж не съм стояла на течение нещо,но от снощи ме боли и болката отива чак до ключицата отпред.
Можеш да се мажеш с Репарил гел. Първата бременност такова ми бяха изписали 2 пъти на ден. И като кърмех пак такова ми изписаха. И аз редовно имам проблеми с плексит.
Ако термина ти е на 20. 08. Тогава ще си в 24+3. Сметни си пак.

И съм сигурна, аз ги следя по това че ми е най лесно.

Гледа се термина по последен цикъл, а не по ехограф. Като отидеш на ФМ доктора ще те пита последен цикъл и си смята, не пита колко върви по ехограф. По добре говори с лекаря си кога да отидеш. Според моята лекарка трябва да отида 20-21г.с, и аз съм с наднормено тегло и предните пъти също бях.

# 541
Ester Georgieva такова нещо за първи път чувам. При нормално забременяване и при редовен цикъл знам, че се гледа по последния редовен цикъл. Навсякъде където съм ходила са ме питали за последен цикъл, а не за ехограф. Но не споря, не съм лекар.

# 542
При мен, например, последният цикъл е неизвестен. По тази причина определихме термин, спрямо размерите на бебето. След това се оказа, че е с една седмица напред. Ще кажете, терминът не се променя… е да, ама последният цикъл е неизвестен.

Определили сме в началото 12.08, а по календар на телефона и по седмици съм за 05.08. Ще видим какво ще стане. Когато реши бебето. Simple Smile

# 543
При мен, например, последният цикъл е неизвестен. По тази причина определихме термин, спрямо размерите на бебето. След това се оказа, че е с една седмица напред. Ще кажете, терминът не се променя… е да, ама последният цикъл е неизвестен.

Определили сме в началото 12.08, а по календар на телефона и по седмици съм за 05.08. Ще видим какво ще стане. Когато реши бебето. Simple Smile
Сестра ми беше като теб. Тъй като цикъла и беше изключително нередовен и не и беше идвал с месеци определиха термина по ехограф. Аз затова по-горе писах, че при редовен цикъл се гледа последния цикъл.

# 544
Ester Georgieva такова нещо за първи път чувам. При нормално забременяване и при редовен цикъл знам, че се гледа по последния редовен цикъл. Навсякъде където съм ходила са ме питали за последен цикъл, а не за ехограф. Но не споря, не съм лекар.
Да! Плюс това, ако нямат константа отправна точка, как ще преценят бебето дали не изостава в някакъв момент, или расте прекалено бързо? Все фактори, които трябва да се следят стриктно.

# 545
Аз вървя с около седмица напред, заради инсеминацията ми. Докторът ме пита винаги за ПРМ, но и с колко дни е било напред в развитието предходния преглед. Остана константа 6дни, той каза че е заради стимулацията, но не ми е казвал нищо за преместване на термин.

# 546
Какъв спрей за нос ползвахте?

# 547
  • София
Аз само физиологичен разтвор. И инхалации с ФР си правя. Ние вкъщи се тръшнахме всичките - аз снощи вдигнах 38.5. Пия биозин мама, авирон, Огестан, парацетамол на 4ч, ефизол, исла и разни лукчета. Кашлицата ми е ужасна. Кажете какво домашно да си направя? Сварих кола с лукчета, ама са редувам с нещо. Мед, лимон и какво беше?

# 548
Мед, масло/зехтин и ракия 1:1.

# 549
Аз пръсках солен разтвор от аптеката. Дано няма проблем.
Точно един ден имах температура, сега лека хрема, ама и тя минава.
Стискам палци за бързо и безпроблемно оздравяване, момичета.

# 550
Какъв спрей за нос ползвахте?

Аз ползвах олинт

# 551
Аз на амб.лист винаги имам г.с по прм и по ехограф.
Като бях болна пръсках Стеримар - чиста морска вода до колкото ми е известно.

# 552
Аз съм инвитро и при мен се знае точна дата на оплождане,трансфера. Винаги и двамата АГ се водят по това,иначе бебка върви напред. При мен няма как да е късна овулация и прочие,понеже се знае дата на оплождане. Гледат ми  накратно наказано изчислено дата на последен цикъл,според трансфера.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 12:24 от Милото

# 553
Неизвестна, От бабините лекове майка ми прави чай против кашлица  от счукани орехи с черупките, глава лук с обелките резнат  на 4, локум 4-5 броя лукчета, индрише и дюля ако има. Като изстине слага мед. Не е много приятно на вкус, но наистина помага. Мед и масло може да ядеш с малко ракия разбъркано. Слагай салфетка с мас на гърдите. И бързо да се оправяте!

# 554
  • Бурса
Неизвестна пожелавам бързо оздравяване и дано да ви рамине по-леко. Моя мъж е с грип А, направихме комбиниран тест. Много му беше тежко, днес вече 4 ден е на антибиотик и вече е доста по-добре. Децата изпратих при майка ми, а него изолирах в спалнята и ходех само с маска при него и още ходя де, много се надявам да се опазя.

Общи условия

Активация на акаунт