АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 405
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Неизвестна пожелавам бързо оздравяване и дано да ви рамине по-леко. Моя мъж е с грип А, направихме комбиниран тест. Много му беше тежко, днес вече 4 ден е на антибиотик и вече е доста по-добре. Децата изпратих при майка ми, а него изолирах в спалнята и ходех само с маска при него и още ходя де, много се надявам да се опазя.

С ММ положението е същото. Спи на дивана в другата стая и ходи с маска. Не се доближаваме един до друг. След консултация с личната лекарка, освен за себе си, взе превантивно и за мен таблетки и допълнително приемам витамин Ц.

# 556
  • Велико Търново
Аз в четвъртък вечерта вдигнах 38 и я смъкнах с Панадол/ парацетамол и компреси с оцет и вода. В петък се опита пак да ме тресе, но стигна само до 37, сега съм с хрема и кашлица Triumph .

Моят гинеколог ми каза, че ще гледаме последната менструация, нз защо имайки предвид че съм по дълъг протокол.

# 557
Неизвестна пожелавам бързо оздравяване и дано да ви рамине по-леко. Моя мъж е с грип А, направихме комбиниран тест. Много му беше тежко, днес вече 4 ден е на антибиотик и вече е доста по-добре. Децата изпратих при майка ми, а него изолирах в спалнята и ходех само с маска при него и още ходя де, много се надявам да се опазя.
Заразният трябва да ходи с маска, а не толкова вие Simple Smile.  Вирус може да ви влезе и през очите Wink
Та нека мъжът ви да е с маска и повече миене на ръце от обикновено  за вас докато е заразен, както и дезинфекцирайте дръжките на вратите.
Да чукна дърво от Ко вид истерията до сега не съм се разболявала дори с хрема ( като изключа изстиване през декември и получих кашлица, която слава Богу изчезна след седмица)
А ММ го кара два пъти Ко вида и аз го обслужвах, че първият път бе много зле.

Бързо оздравяване на всички и нека скоро пролетта да дойде и да си споделяме приятни разходки и покупки.

Plamingo__ с блокираща инжекция ли си?
На мен ми писна да обяснявам, че няма как да се водят по първият ден от последният ми цикъл и затова от дата на трансфера вадя 5 дни за колкото ми е ембриона + вадя още 14 дни и им казвам  29 октомври... ( Трансфер при мен 16 ноември, пункцията се брои за нулев и казвам последна дата 29 октомври)

Ето линк към сайт който можеш да си въведеш данните и да ти изчисли
http://1.beremenna.com/index.php
първото е по последна дата на МЦ
второто е по дата на зачатие по полов акт ( предполагам, че е за инсеминациите )
третото е според инвитрото като  се цъкне ДАТА НА ПУНКЦИЯ НА ФОЛИКУЛА , ДАТА НА ТРАНСФЕР НА ЕМБРИОНИ има може да се избира.
Последното е по мерене по УЗЕ.

# 558
Малката също е болна... Ходи 3 дена на ясла и малко след като я приспах снощи, се събуди с рев. Хремава е и като й потекат сополите се шашка. Днес носът й е река Unamused Като бонус е супер кисела, мрънка почти постоянно и иска да я нося Unamused

# 559
Аз в четвъртък вечерта вдигнах 38 и я смъкнах с Панадол/ парацетамол и компреси с оцет и вода. В петък се опита пак да ме тресе, но стигна само до 37, сега съм с хрема и кашлица Triumph .

Моят гинеколог ми каза, че ще гледаме последната менструация, нз защо имайки предвид че съм по дълъг протокол.
Аз съм със замразен трансфер. Има разлика гледат като точен ден на овулация стандартно 14 ден от цикъла. Ако ми гледа последния цикъл ще се пада 18 ден овулация. Зависи много дали си свеж или замразен трансфер и на колко дни са били ембрионите. ☺

# 560
Малката също е болна... Ходи 3 дена на ясла и малко след като я приспах снощи, се събуди с рев. Хремава е и като й потекат сополите се шашка. Днес носът й е река Unamused Като бонус е супер кисела, мрънка почти постоянно и иска да я нося Unamused
Аз на моята и пръскам Фитоназал педиатрик. Последните път докторката това ни изписа и много бързо се оправи. Сега е понеделник ми в върнаха с обилна и гъста хрема. Пръснах и като се прибра и като си лягаше, сутринта ММ пак и пръсна преди яслата. Вечерта сестрата каза, че не знае как съм успяла, но детето е с минимален бистър секрет и изобщо не е очаквала такова подобрение за толкова кратък период. Още след първото пръскане гъстия секрет беше изчезнал. Но беше само с хрема, без кашлица и без температура, и през ноща си спа спокойно. Пръскам по два пъти във всяка ноздра.

# 561
Аз също съм по дълъг протокол, и досега са ме питали само за дата на трансфер. Не ги интересува пункция или последен цикъл (говоря за тук, и в моя случай). В калкулатора ако си въведа ПРМ ми показва една седмица напред, 22 седмица, а аз съм 20+6.

По пункция, тя е една седмица преди трансфера и ме показва една седмица назад съответно 19+6...

По трансфер, ехограф и сметки на докторите съм точно 20+6...
Според мен се гледа трансфера.

# 562
  • Велико Търново
Joy , да с блокираща съм, като протокола продължи по- дълго от нормалното. Последната ми менструация беше на 29 октомври, трансфера беше на 27 ноември.
Милото , аз съм със свеж трансфер на три дневни ембриончета.

Мен по- скоро ме притеснява факта, че ако трябва да се роди около 20 август, както и ми казаха от ин витро клиниката, ще бъде прекалено рано ако се наложи с цезарово. Имам предвид, че сега АГ ми каза за 5 август, ако е секцио значи поне седмица, две по- рано, което отива твърде далеч от 20 август.

# 563
Аз съм с инсеминация и се гледа ПРМ. Тъй като не се знае кога е станало оплождането. Аз имам инсе и на следващия ден реинсеминация. Отделно и секс и просто се води като естествено  забременяване. Първата ми бременност беше също с инсе и пак беше така.

# 564
Здравейте! Може ли да ме добавите във фб групата? Благодаря предварително! Всички сте страхотни, желая ви здрави бебчета и щастлива бременност❤

# 565
Joy , да с блокираща съм, като протокола продължи по- дълго от нормалното. Последната ми менструация беше на 29 октомври, трансфера беше на 27 ноември.

Мен по- скоро ме притеснява факта, че ако трябва да се роди около 20 август, както и ми казаха от ин витро клиниката, ще бъде прекалено рано ако се наложи с цезарово. Имам предвид, че сега АГ ми каза за 5 август, ако е секцио значи поне седмица, две по- рано, което отива твърде далеч от 20 август.
При мен последен цикъл на 29 октомври и трансфер на 15 ноември на едно петдневно ембрионче.Дата на термин ми е определена за 8 август! Днес съм съм в 19 седм и 5дни! Както виждаш има разлика за свеж,замразен и деня на ембрионите. Няма значение важното е да се родят здрави бебоците🙏😇

# 566
Ох, добре, че забременявам нормално. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против инвитро и ако се наложеше щях да го направя. Ама голямо смятане и объркване, бе хора. Имам две приятелки инвитро и всеки път като се опитваха да ми обяснят кога им е термина, защо тогава, а не еди кога си и още други подробности, направо ме заболяваше глава. То направо цяла наука, а за цялата процедура да не говорим. И двете страшно много се притесняваха да не стане така, че да им кажат секцио, а да е твърде рано за бебо. Едната е секцио, другата нормално раждане, но и при двете започнаха родилни болки без предизвикване. И двете имат след това по още едно дете заченати нормално, като на едната даже са природени. Страшно много уважавам семействата, който се борят до последно за детенце и жените, който се подлагат на тази процедура.
Пожелавам успех на всички и накрая пухкави и здрави бебета, това е важното, а не как са заченати.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 19:37 от bolibon

# 567

Plamingo__,  дата на трансфер 27 ноември щом е три дневно
Днес сте 18 седмица и 3 дни
http://1.beremenna.com/index.php
Всяка сряда почвате следващата седмица  на 16 март сте били 18 +0 дни
10 ноември ви е първи ден по "последна менструация " да са мирни лекарите Wink

# 568
  • Пловдив
Бързо оздравяване на болните момичета! 🍀

Чудна работа 🤔 Аз съм дълъг протокол, свеж трансфер и никога репродуктивния не ме е питал за датата на трансфера 🤨 Освен двата пъти когато ми попълва бланката за БХС 🤔
При който и да съм отишла винаги ме питат за ПРМ.Нищо чудно и да не съм прочела за какво точно говорите 🤦‍♀️😅

# 569
Момичета много започнаха да ме болят гърдите😕 Някоя с такъв симптом и нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт