Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Детето е на 9.Ще направя за всеки случай една консултация, по време на ваканцията.
Ивка, и аз се спазвам тази линия на хранене, като съм махнала и всички колбаси. Сутринта си позволих малко синьо сирене с домат и маслини.
При мен килцата не мърдат, но има раздвижване във външния вид.

# 601
Ох, да ви се похваля/и аз/ днес явно е ден за похвали:)....малката започва много вече да свиква с новия си режим на хранене......досега ядеше основно краставици от зеленчуците, но от вчера доста се закрасти със зелената салата...тя по-скоро е микс....писах вече че купувам една пакетирана
Скрит текст:
И аз много я харесвам....само на Кауфланд я намирам. Досега жулеше основно месо/мнооого е месоядна/ и ми беше трудно да я накарам да яде нещо по-различно от таратор и нарязана само краставица....та снощи седнала с едно пакетче салата в ръка и ми вика: това много ми харесва.....може ли да си ям"вегитарианския чипс' в моята стая.....и утре да ми сложиш такава салата за обяд в у-ще Simple Smile))))) набива от пакета без подправки...без нищо Simple Smile Казах й, че може да яде колкото си иска и когато си поиска от това......и тя е щастлива:) Сега ще зареждам по-големи количества в хладилника....и голямата и тя като видя че съм нагласила салата на малката/добавих и 2 сварени яйца/, и тя пожела Simple Smile Абе много съм доволна от този развой.....ще свикнат...няма къде да отидат...
Вчера изкарах още един 24 часов фаст.......започнах да осъществявам още една моя мечта от както отслабнах...бях си записала час за татуировка...та като отидох 11ч в студиото...си тръгнах чак в 18ч... само на водичка и 2-3 глътки кафе..бях толкова развълнувана, че не се сещах за ядене.....КЗ беше 4.6 като се прибрах....татуса е голям проект...за сега е готова само 1/3 ...та бавно става...
Скрит текст:

Другият елемент, който съм решила да присъства ще е нещо такова Nerd Има още доста място докато стигнем до рамото .....
Скрит текст:

Сега единствено ми забраниха да прибарвам до фитнеса, докато зарастне татуировката/не трябвало да се потя/..и това никак не ми харесва...но ще стискам Simple Smile

# 602
Да, ще търся варианти. А идеи с какво да заместя ориз и фиде в супа? Правя копривена и обичайно слагах ориз, ама сега не може. Имам елда, става ли?

# 603
Да, ще търся варианти. А идеи с какво да заместя ориз и фиде в супа? Правя копривена и обичайно слагах ориз, ама сега не може. Имам елда, става ли?

Ориза основно го заменят с карфиол, предполагам ще се развари доста бързичко в супата.
Фиде може да се замени с коджак паста.
Edit: Сега видях в сайта на производителя на коджак пастата, че са пуснали и алтернатива на ориза.  https://slimpastabg.com/product/slim-rice/

# 604
Ама цената е супер на ориза... 270гр е 7 лв. По-скоро отпада за мен като вариант. Карфиол обичам, но той си има специфичен аромат и би променил вкуса на ястието. Бе явно ще трябва да свиквам без любимите неща.

# 605
Ама цената е супер на ориза... 270гр е 7 лв. По-скоро отпада за мен като вариант. Карфиол обичам, но той си има специфичен аромат и би променил вкуса на ястието. Бе явно ще трябва да свиквам без любимите неща.

В този сайт има алтернатива, пак е скъпа, но една идея по-евтина от 7-те лева.

https://amar.bg/produkt/%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0% … D0%BD-200-%D0%B3/

За съжаление, някои алтернативи на стандартните храни, не са особено евтини все още за нашия пазар.

# 606
Зарежи зърнените храни, всичките.
Такива супи си ги застройвам с повече яйца от нормалното, да станат по-плътни че иначе нищо не засищат...
Ако е зорът да плува там още нещо из супата, може зеленчук някакъв на тънки ивички. Тиквичка, дайкон, алабаш, глава целина - което ти отива на останалото. Имам някаква белачка за зеленчуци дето прави такива тънки жулиени, има и някакви други инструменти за това ама аз бързо дагубих интерес.

# 607
Аз слагам повече зеленчуци в супата - чушки червени и зелени, пресен лук, целина малко и тиквичка и си става гъста, заедно с месото. От скоро слагам и морков вече.

Хич не си падам по яйца и аз, но покрай режима започнах да ям. Дори варени, които не съм яла и на Великден 🤣

Азара, честита татуировка.

# 608
Натка, точно тъй направих, сложих доста яйца, пресечени, и станаха на парцали, ама ние тъй обичаме... Всъщност стана доста плътна 😊...

# 609
E, Азара, много се радвам, че така си живнала и ти е дошъл дух за нови преживявания.
Ако трябва да съм честна, и аз съм така, но моите са в различна посока Simple Smile

Закуската беше като вчерашната салата със сьомга и 1/2 авокадо. Обядът - 4 крилца и малко месо с грах изостанало по хладилника имаше, грахът беше 1 лъжица общо взето. Чист протеин хапнах. Ама как ми се услажда кожата на пилето, идея си нямате.

Ивка, аз правя много много супи, понеже много ги обичам и ето какво добавям:
1. чия
2. ориз от карфиол
3. настъргани моркови
4. гъби
5. настъргано яйце

Застройката вече ми е само яйце и слагам по малко заквасена сметана и някаква мазнина - масло или зехтин /след обработката на зеленчуците, добавям го като за салата/.

Не се безпокой от различните вкусове, ще видиш, че изобщо няма нужда от оризи, фидета и картофи в супите. Някои добавят и сирене, аз много обичам, но установих, че от млечните много ми се вдига захарта и за момента съм ги спряла.

Слагала съм и ленено семе, но ми горчеше, не става.
По-добре остави елдата за по-нататък, а пък и ще се увериш, че става и без нея и после няма и да се сетиш.

Това мислене "Ще трябва да свиквам без любимите неща" е препъни камъка в режима. Идея си нямаш колко много други храни ще откриеш, докато се луташ. И не, карфиолът не променя вкуса, слага се по малко, както слагаш малко ориз или фиде в супата, така ще сложиш 2 лъжици ориз от карфиол, не 20, че да му усетиш вкуса.

Всъщност в спаначената супа можеш да сложиш почти всякакъв зеленчук. Само пробвай и ще останеш приятно изненадана. Леле, звуча като рекламен агент, ама ... вярвам си бе хора! На мен наистина ми е вкусно на режима.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 15:05 от Минерва

# 610
Хич не го обичам аз ориза от карфиол🤧

# 611
Тази slim pasta ме заинтригува. Някой с глюкомер пробвал ли е как му е захарта след като я консумира? Нещо ми е много подозрителна, но за глезотийка от време на време бих я пробвала дали е вкусна.
За супите и аз много се вайках, че без картофи и фидета ще са гадни, но всъщност доста прилично си се получават. И аз съм се засилила за копривена супа довечера.
Аз нещо съм го ударила на безхаберие покрай проблемите с малкия, за трети път подред забравям да си пия хапчето и само се ядосвам. Дали ще ми стане много зле ако го пия един час след хранене примерно (метфогамма 1000 мг)?

# 612
Хич не го обичам аз ориза от карфиол🤧
Аз не го ползвам често, просто защото не съм си създала навик да държа карфиол винаги в хладилника.
Специално спаначената я правя просто с повече спанак, става си гъста, и със застройка от яйца. Добре е.

# 613
Благодаря ви Simple Smile
Тази slim pasta ме заинтригува. Някой с глюкомер пробвал ли е как му е захарта след като я консумира? Нещо ми е много подозрителна, но за глезотийка от време на време бих я пробвала дали е вкусна.
За супите и аз много се вайках, че без картофи и фидета ще са гадни, но всъщност доста прилично си се получават. И аз съм се засилила за копривена супа довечера.
Аз нещо съм го ударила на безхаберие покрай проблемите с малкия, за трети път подред забравям да си пия хапчето и само се ядосвам. Дали ще ми стане много зле ако го пия един час след хранене примерно (метфогамма 1000 мг)?
Нищо няма да ти стане, по-важно е да не е на празен стомах.....

Аз драма с ориза нямам.....никаква. Скоро не съм правила супи....но коато съм готвила си слагам малка шепа ориз...засичала съм си даже....нямам никакво покачване на КЗ от това....ама то зависи и каква е супата де, по принцип е най-добре да е с обилно количество зеленчуци....идеята на Нати за имитация на фиде от тиквички много ми допада.......нямам такава белачка обаче, и ще пробвам да ги понакълцам с ножа....карфиола и аз не го понасям....А да се върна на ориза........бях правила преди време винен кебап с ориз.....получи се уникален/още си спомням вкуса/ аз купувам от БИла ориз Басмати в пакетчета/вмомента е на промоция даже/...бланширан е...в торбички....вари се в тенджера като заври водата заедно с пликчето......та бланширания ориз веднъж вече му е паднала част от нишестето...та при второто сваряване съвсем......тази вечер смятам пак да сготвя един винен кебап Simple Smile За 1 път месечно/но не и в началото на режима/ смятам, че не е проблем....поне за мен Simple Smile Аз обожавах ориз.....
Купих си 2 изостанали авокадо-та намалени на 50%....ще правя последен опит да се сприятеля с този вид плод/зеленчук.......Simple Smile

# 614
Ами беше си вкусна копривената супа и без ориз. Ядохме я със сирене и квасена сметана, а се сгъсти от яйцата. Обаче и сега, 2 часа след ядене КЗ е 5,3 🙄

Общи условия

Активация на акаунт