Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 960
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
това че си слаба съвсем не означава че нямаш омазнени вътрешни органи.
Уф, и какво сега? Това как се разбира?
Как да ги стопя тез вътрешни мазнинки, без да губя тегло? Има ли някой да е подобрил триглицериди с режима, да удари едно рамо за кураж? Confused
И какво сега - КЗ на гладно все още е висока, макар и в рефер. граници така ли? Това диабет ли е?
Инсулин и гликиран ще пусна скоро, да.
Обременяване не искам за сега (ако хептен не трябва де) , защото ще пукна от толкова сладко. Хич не обичам.

# 721
Режимно хранене и без глад. Ако имаш нещо за сваляне, ще го изчистиш с правилна диета.
Иначе се разбира с ефографски преглед.

# 722
това че си слаба съвсем не означава че нямаш омазнени вътрешни органи.
Уф, и какво сега? Това как се разбира?
Как да ги стопя тез вътрешни мазнинки, без да губя тегло? Има ли някой да е подобрил триглицериди с режима, да удари едно рамо за кураж? Confused
И какво сега - КЗ на гладно все още е висока, макар и в рефер. граници така ли? Това диабет ли е?
Инсулин и гликиран ще пусна скоро, да.
Обременяване не искам за сега (ако хептен не трябва де) , защото ще пукна от толкова сладко. Хич не обичам.

Решаваш си кое ти е по-важно.
Да оздравееш или как изглеждаш.
Ако има нужда да свалиш, то ще свалиш и в това няма лошо. Ще стопиш мазнините по вътрешните органи.
Пък със силови тренировки ще си оформиш тялото както искаш.
Да си слаб, не значи да си здрав и ти си едно от малките изключения.
Хляб, боб, ориз, картофи - не е за теб.
Прочети първия пост.

# 723
Спорт и диета и ще ги стопиш.
Аз ядох яйца за вечеря.

# 724
Фиоре, обременяване не е задължително да правиш, но като за начало инсулина и КЗ определят Хома индекс/ Гликирания е нужен да знаеш как се движи КЗ и през останалото време, не само сутрин..
При мен триглицеридите бяха в горната граница, сега са около 0.50
Аз съм с поставена диагноза диабет тип 2, но като гледам КЗ се движи както и при останалите които са с ИР, освен това и инсулина си вдигнах на нормални стойности с режима.

# 725
Къде са ти протеините? Моцарелата не е достатъчна и надали си изяла кой знае какво количество.
Ох, прочетох за рибата. Бива тогаз. Simple Smile
Миоки имах и печено бутче не го опитах …
Просто гледам да си налагам по малко количество да ям. Sad

# 726
Къде са ти протеините? Моцарелата не е достатъчна и надали си изяла кой знае какво количество.
Ох, прочетох за рибата. Бива тогаз. Simple Smile
Миоки имах и печено бутче не го опитах …
Просто гледам да си налагам по малко количество да ям. Sad
Грешка. Яж колкото ти се яде и целта да ти е да ти държи сито, без похапване до следващото основно ядене. Няма нужда да гладуваш, тялото ти самО ще си регулира апетита, ако ядеш "правилните" храни.

# 727
Хляб, боб, ориз, картофи - не е за теб.
Прочети първия пост.
Елора, благодаря за включването! Heart
Четох го първия пост, че и от първа до 10 тема, преди да се запиша. И филма гледах.
Важно ми е да съм здрава, разбира се! Hug
Просто се чудя на 1.68 см и 54 кила колко още надолу?
За храната в 80% съм стриктна, но... още ми е шок. Сладко не обичам, освен плодове и черен шоколад, картофи и ориз и те така. Бяло брашно не ям от години, но пълнозърнест хляб ми е най - трудно да махна.
Ето от този ям, или си правя кето хлебчета без глутен.
Честно казано ме е страх от рязка загуба на тегло. Това не знам как да спра, а не да се отказвам. Калории ли трябва да вдигна какво и ако да- как, с какво?
И състоятието ми в момента предиабет ли се води? Знам, че има хора успели и с това тук в темата и сама си давам кураж. Confused

# 728
Дай боже да се регулира, оптимистка съм ще видим след 6-7 месеца не ичаквам свръх бързи резултати.
Утре ще пусна книгите за ИР на английски са и една колекция книги за Кето хранене.
Ще ми е задача сутринта ♥

# 729
Бриа, ти бременна ли беше? 🙂

или си правя кето хлебчета без глутен.
Не знам да има кето хлебче с глутен...🤔🙂

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 22:48 от dolce miele

# 730

Елора, благодаря за включването! Heart
Четох го първия пост, че и от първа до 10 тема, преди да се запиша. И филма гледах.
Важно ми е да съм здрава, разбира се! Hug
Просто се чудя на 1.68 см и 54 кила колко още надолу?
За храната в 80% съм стриктна, но... още ми е шок. Сладко не обичам, освен плодове и черен шоколад, картофи и ориз и те така. Бяло брашно не ям от години, но пълнозърнест хляб ми е най - трудно да махна.
Ето от този ям, или си правя кето хлебчета без глутен.
Честно казано ме е страх от рязка загуба на тегло. Това не знам как да спра, а не да се отказвам. Калории ли трябва да вдигна какво и ако да- как, с какво?
И състоятието ми в момента предиабет ли се води? Знам, че има хора успели и с това тук в темата и сама си давам кураж. Confused

То само с четене не става.
Теория без практика не струва.
То и аз четох една книга за медитация, ама кел файда ако не съм правила нищо.
Трябва да си 100% стриктна. Яденето на такива хлябове и други глупости само ти поддържат възпалението в тялото и ти държат кз висока, инсулина също.
Не знам защо си решила, че с този хляб правиш нещо.
Разлика м/у пълнозърнест, типов, черен, грахам и бял - почти няма. Все брашно.

# 731
Bria, регулира се храненето защото ти просто не си все гладна.
Е, ако си си наумила че ще си гладна и ако все това ти е в главата... е тогава пък както искаш. Но ти казвам от опит че не е нужно да е така, останалите също не си измислят като го казват това. Но храната не ти е враг и поне аз бих си спестила това да гледам на всичката храна по негативен начин.
Ти не гладуваш за да се оправиш и отслабнеш, ти ядеш за да се оправиш и отслабнеш, по-добре го гледай по този начин.

За пълнозърнестия хляб - и аз много го обичам, ама много. Разправяла съм из темите как с години си приготвях хляба вкъщи, защото по магазините нито един не беше достоен, просто нямаше някой достатъчно хубав за мен. Хлебопекарна имах, но преди това сума време и на ръка си го месех и си му баех и си му се радвах... абе ясно ви става. И квас си гледах по едно време като някакъв домашен любимец. Не че съм толкова работлива домакиня но щом беше за хляба ми, не ме мързеше. Без хляб рядко оставах, ако и да си ядях един самун по 5 дена.
Е, познайте какво - за последните близо 4 години съм правила хляб точно 2 пъти. Единият беше да го занеса на майка ми че и тя много харесва точно хляба който правех и преди носех редовно при всяко ходене. Вторият беше миналата зима, да опита половинката поне един път домашния ми хляб дето само беше слушал за него. Е, прогоних паяците от хлебопекарната, какво да го правя Grinning Жива и здрава съм все още, пак си го считам за вкусен обаче съм си добре и без него.
Та мисълта ми с това лирично отклонение е - не се отказвайте преди да сте пробвали, може и да не се окаже толкова трудно да отрежете дадена храна, колкото си мислите.
Изключително малко са нещата без които човек не може. Но пък храните които можем да ядем без да се притесняваме изобщо не са малко, така че гладни няма да останем със сигурност.

# 732
Не знам да има кето хлебче с глутен...🤔🙂
Хе, хе.... Престарала съм се. 😁😁😁
Исках да кажа хлебче с яйца, бадемово и кокосово брашно, хуск... такива работи. Демек минало през хляб. Това имах предвид.
Елора, хлябът Живена го ям супер рядко, както се вижда и от примерите, които посочих. Направих експеримент, вижда се, че не ОК за мен. Ми.. хубу. Joy Няма да ядем хляб, ни ориз, ни картофи. Няма проблем.
Имай милост, съвсем в началото съм. ❤️
Съгласи се, че първо е теорията, пък после практиката.
Никой не се е родил научен. Затова съм тук и затова питам и разпитвам. Ако знам всичко, въобще няма да занимавам хората тук със своята скромна персона.
Имам още доста да чета, да уча. 😊
И пак да кажа - не режимът ми е проблема. Мога да откажа всяка храна. Правила съм го.
Килограмите са ми проблема.
Как да спазвам ВМНВХ, без да слабея. Искам си 55 не по малко от 53 кила.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 22:37 от *FIORE*

# 733
Фиоре, ако наблегнеш на тренировките няма да отслабваш, и ще трупаш мускулна маса....Simple Smile Идея си нямаш с правилното хранене и тренировки как се оформя мускул за кратко време Simple Smile И не говоря за кулуризъм Simple Smile

# 734

Имай милост, съвсем в началото съм. ❤️
Съгласи се, че първо е теорията, пък после практиката.
Никой не се е родил научен. Затова съм тук и затова питам и разпитвам. Ако знам всичко, въобще няма да занимавам хората тук със своята скромна персона.
Имам още доста да чета, да уча. 😊
И пак да кажа - не режимът ми е проблема. Мога да откажа всяка храна. Правила съм го.
Килограмите са ми проблема.
Как да спазвам ВМНВХ, без да слабея. Искам си 55 не по малко от 53 кила.

Няма милост за теб

Днес съм лоша Joy

Ми ще хапваш повечко протеини.
Примерно ако ядеш две яйца, мини на три. Пък ако са м размера, направо 4.
Не е драма голяма. Колко да стопиш. 2 кила. Не се лигави. Като ги свалиш със силови ще си натрупаш мускул.

Общи условия

Активация на акаунт