Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 732
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Нисичък е но ако дамата е на много строго кето хранене с фастове, май не е чааак толкова изненадващ. Говорим само за инсулин на гладно, все пак.
И на мен ми звучи прекалено, сигурна съм че не само на мен, но има много хора се мятат на кето защото им се казва че сакън ако излязат от кетоза и край, всичко свърши, едва ли не нищо не правят, абе глупаво е ама съм го срещала на много места.

# 706
Не помня при Азара как беше, но тя го повиши. А Неве беше коментирала, че трябва да го вдигне, само дано не бъркам. Тя ще припомни, нашата татус мацка 😜

# 707
При Азара нещата започнаха с ужасно висока КЗ плюс почти никакъв инсулин, различно е.

# 708
И аз като Филлми съм на зелена салата и консерва риба днес. Simple Smile На Долче ребърцата ми грабнаха окото. Обожавам ребърца... Скоро ще правя.
 П>С. Днес се заговорих  с момиче, което е смъкнало инсулина от 10.5 на 1.98 на гладно за първите 3 месеца на режима. И кръвна захар от около 5.5 на 4.5 Simple Smile Младо момиче е и слабо, на 27-28 години
По документи моята спадна с цяла една единица - от 6.2 на 5.2, но вкъщи глюкомерът друго показва /и то за месец, не за три Wink/. Браво на девойката инак, отличен резултат.

Коралче, карай на черен шоколад.
7 лв. за десерт ще дам, ама другия път. Ние сме 4-ма вкъщи, 30 кинта ми се връзва, ако всички се 'поглезим'. Къде ще ми излезе сметката, то почти половината ми дневна надница Wink
Аз хапвам почти всеки ден по 1 редче, 85% общо взето, много е горчив. Днес пробвах от на домашните 50%-товия, оказа се, че 4 месеца не познавам сладкия вкус. Няма такава гадост, то ми накъртваше на захар, не шоколад, чиста захар ми беше. Но аз си свикнах на горчивия и дори той ми е сладък вече.
Друго за подслаждане е ядки - на мен са ми сладки вече. И разбира се плод, зелена ябълка, киви. Позволявам си в такива случаи банан аз, че пък той е доста полезен за много неща. Все повече има в него от опакован десерт. Гледам да мина с 1/2 банан, но понякога и цял.
Елора, от 4,5 на 6,2 от една питка само е много, да. Аз два пъти ядох питката на дюнера за тези 4 месеца. Иначе няколко пъти съм взимала само порция, те и порциите понякога имат питка, ама я изяжда я ММ, я някое дете. Но веднъж бяхме в мола и кво кво набързо- я дюнер... А и сосовете имат я кисело мляко, я нишесте...
Представям си моята с колко скача, след като започвам не от 4,5, а от 5,5.

ММ направи кето пица - тестото е с тиквички, според мен това е смеската за огретен от тиквички.
А вчера бяхме на пиле с броколи и сметана, пак той го прави, облизах си пръстите.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 20:13 от Минерва

# 709
В кои магазини продават продукти на Ракево?

# 710
В магазините на Ракево.

# 711
Не съм виждала такива магазини.

# 712
Не те знам в  кой град си. Аз съм от София, Дружба.
В Дружба 1 на пазара има и Ракево и Вършец. И двете марки са на една фирма, разделени са. От една мандра.
От доста време от Ракево взимам, не съм тествала нещата на Вършец още.
Знам, че има и в Младост пазара където е метростанцията. Има и на бул. Мадрид при трамвайната спирка. Театъра е отсреща. Спирката след гара Подуене.
Виж в гугъл дали има инфо.

# 713
Чета ви аз....ама не сколасвам да пиша Simple Smile
Юпитер тая девойка нещо те е метнала.....инсулин под 2 не може да контролира КЗ....т.е няма кой да сваля КЗ.......Моя беше 1.7  месец след като бях с високата КЗ..тогава ендото каза че панкреаса ми е бил блокирал.....бях 10 дена на външен инсулин през деня 4 пъти бърз инсулин и вечер бавен преди лягане...бие се в коремната област около пъпа непосредствено преди да започнеш да ядеш..сега е 5 и нещо......оптималните стойности са около 4-5 както е писала Миоки....

Аз вчера засякох 7ца КЗ след кафето с мляко/съвсем случайно/ но не мерих при ставане, въпреки че не вярвам да е била висока, защото повече от 5.6 не съм се събуждаала от мноооого време насам.......и преди бях засичала това ми сутрешно покачване....покачваше се и без да пия кафето с млякото.....но днес пих само чай без нищо друго....от 5.4 се качи до 6.1....това покачване след ставането ми не мога да си го обясня....винаги съм подозирала прясното мляко, но преди като засичах и с него и без него все едно и също беше....четох за зазоряването, ама този феномен е преди ставане..т.е със първата КЗ..сега пак ще започна да се тествам, но ще спра сутрешното капучино...не знам що му викам кафе, като не е чисто......днес се мерих няколко пъти
Скрит текст:
До обяд бях само на 1 чай....към 10ч ходих да тренирам и в 12 преди да обядвам беше паднала на 5,1...2 часа след обяда ми/бъркани яйца с кайма...доста извратено, но ми беше останала малко каймица и я шибнах при яйцатта+салата от 2 краставици.......до 19ч нямах огладняване......изпих все пак едно капучино след като се наобядвах.....не ми се отрази.....ще се запасявам пак с ленти че ще пада голямо тестване с това сутрешно покачване.. дразни ме...ще спра сутрешното капучино и ще ходя по-рано в залата.....да видим....имам още малко да си поизчистя режима....леко се пооотпуснах напоследък......

# 714
На пазара Иван Вазов, в Лозенец на ъгъла на Кр. Попов и Милин камък. Има Ракево.
Имат страхотно сметаново сирене, писала съм за него. И едно такова в кофа 700 гр. Като йогурт. И крема сиренето им е вкусно, и масло съм купувала, но не помня добро ли беше, ям си го без оценки 😀
Мислех, че са опасни, но вече подновявам да пазарувам техни работи

# 715
  • Столичанин ама не в повече :D
Джереми, махни ги тия норми.
Знаем си, че тия граници нищо не значи.
То и сега уж реф. стойноста на инсулин е 25, ама реално човек с 25 инсулин на гладно хич не е добре.
Да, но повечето хора тук са били с инсулин на гладно под 25 и въпреки това са диагностицирани от лекари с ир, че и лекарства са им предписани, преди няколко десетилетия това е било невъзможно да стане.
Eлора, мисля, че Синеочка желае бременност след известно време- може би и заради това са предписали метформина...Извинявам се, ако бъркам, последните месеци много потребителки са или бременни, или искат да бъдат...🙂
Скрит текст:

Стана ми любопитно...откъде е информацията за 4-те години?🙂 Аз пиша тук може би от 3 г, Елора от повече от 4-5 г мисля...А доста момичета пишат и от по-малко от 1-2 г...🙂🤔 Т.е. не бях правила такива статистики кой от колко години пише. 🙂

Даа, правилно си запомнила. Да се оправи инсулина и ще се насоча към подновяване на нещата в тази посока. Това така ми цъфна, че няколко пъти видях цифрата 4 години в коментари дето четох по диагонал. 😄 Сигурно и от по малко има.

Елора офф, ясно сега ги разбрах за какво ги дават тия хапчета. А, пи ли ги 6 месеца? Въпроса ми доктор ми каза само за захар да забравя не ми каза да махам картофи, ориз и тесто... Пък аз взех, че се учудих.

Мен ми изписа 6 месеца, но при настъпване на бременност да се консултирам трябва. И после по време на нея да внимавам. Днеска се чувствам като л****..
Аз и друго да питам, реално позволявате ли си веднъж с месеца някакви от забранените ВХ или изобщо без тях?

И нещо друго исках да ви пита, забелязвате ли след Ковид да има повече хора присъединили се към темата? Той дали оказва някакво влияние върху ИР?
Оказва, колкото оказва абсолютно всеки вирус, който винаги атакува най-слабите места, през които е най-лесно да се проникне в организма и вече оттам зависи доколко е силна имунната система. Относно другото при абсолютно всички здрави хора виждам едно и също нещо не се ограничават от нищо но и не прекаляват с нищо, и това е най-трудното.
Този инсулин 1.98 не е ли нисък 🤔
То коя е най-добрата стойност?
Аз ядох свинска пържола със зелева салата на обяд.
За вечеря още не съм го измислила.
Вчера изхвърлих една глава броколи, бяха пожълтели докато се усетя да ги ям🙄
Нисък е и то много, под 4 не трябва да пада.

# 716
Хайде да се представя и аз най - накрая, че не не е културно да ви шпионирам само. Grinning
Та.. какво за мен и как попаднах тук?
Женичка между 40 и 50, дет се вика в най - хубавата възраст. Имах път към читава градска лаборатория и реших да си пусна профилактиката, както си му е редът - ПКК, холестероли, пикочна, креатинин, щитовидни. И какво се оказа - КЗ на гладно 6. 24. Лошо ми стана хора. При изследването бях в цикъл и предния ден яко стрес, ама яко. Не успях да го избегна, и цикълът не мога да спра, те така.
И вместо да мина по веселата уличка със сладкарницата и пекарната, приключих градското приключение до аптеката - снабди се с глюкомер на Контур Плюс, купих месо, зеленчук, поръчах гирички и екипче и се започна - ха, ха.
Давам резултатите от изследванията
TSH - 1.77
T4- 15
T3- 4.94
КЗ - на гладно 6.24 еднократно за сефте виждам такава.
Общ холестероли - 5.02 - реф. 3.5- 5.20
 HDL холестероли - 1.70 реф. Тук не мога да разбера пише по - голямо от 1.5
 LDLхолестерол - 3.43 реф. 0 - 3.35
Триглицериди - 1.1 реф 0- 1.70
Билирубин - 14.5
Креатенин- 51
Пикочна к- на - 207
Асат - 14
Алат - 8
ГГТ - 10
С дефицит на вит Д и Б12
Веднага започнах режима и спорт - дълги разходки един - два пъти седмично и домашни тренировки всеки ден.
НО... Моля ви само не ме нападайте. Знам, че повечето дами тук се борят с килограмите и уважавам борбата на всяка една от вас. Heart
Аз съм слаба за моята височина и вече съм едно кило надолу. Не искам да свалям повече да му се невиди. То ще изчезна направо.
Тука любезно моля за съвет!
И да дам малко отчет какво се случва при мен с храната, спорта и КЗ
КЗ 5.3 на гладно - след 12часа глад и физическа активност
КЗ на гладно 5.6- в ден без физ. активност, с храна Закуска пълнозърнест сандвич, боб, повече плодове и за капак три резена печени картофки
КЗ на гладно - 5.1- в ден с усилени тренировки и много внимателно хранене.
Та..... Очаквам коментари къде баш се намирам и как да я карам от тук насетне.
Инсулин на гладно и глиниран не съм пускала, защото очаквах изненади от щитовидната, пък то.....
Лекарския коментар до тук е - "По - малко картофки и ориз"
Извинете, ако има грешки (от телефон съм) и благодаря, че прочетохте тоз свръхдълъг опознавателен пост.

# 717
Фиоре, инсулин и ГХ е важно да си пуснеш, за да знаеш от къде тръгваш и какви резултати ще гониш....
КЗ се мери и след хранене, за да знаеш кои храни не ти понясят и трябва да ги избягваш....хубавата сутрешна КЗ е  около 4.5
Триглицеридите ти са високи......и това че си слаба съвсем не означава че нямаш омазнени вътрешни органи.

# 718
Здравейте, момичета тази седмица бях много натоварена на работа.
Глюкомерът ми действа много добре!
Удържах фронта да не ям нищо забранено, купих от лидъла малини, ягоди, боровинки и киви да имам в хладилника и да не ям нищо друго сладко. От тях ям 3-4 малинки на ден не повече и не всеки ден. Абсолютно никакъв хляб не ям. 🥲
Менюто днес
Закуска - кафе
Обяд 1 голям розов домат, моцарела, песто , маслинова паста малко и 2 черни брускети.
Вечеря чернокоп 3 бр и салата домати краставици, авокадо и лук.
Кантара - 65
Скрит текст:
Стана ми навик да меря сутрин и вечер с глюкомера поне първите шест седем месеца ще се меря. Свикнах на боденете и вече не си дърпам ръката инстиктивно 😁
Скрит текст:

# 719
Къде са ти протеините? Моцарелата не е достатъчна и надали си изяла кой знае какво количество.
Ох, прочетох за рибата. Бива тогаз. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт