Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Джереми, махни ги тия норми.
Знаем си, че тия граници нищо не значи.
То и сега уж реф. стойноста на инсулин е 25, ама реално човек с 25 инсулин на гладно хич не е добре.

# 691
Моят холестерол, примерно, не е бил по-висок преди режима. Винаги е бил ок. Понижават ми се само триглицеридите при хранене с по-малко вгх (по принцип и преди режима са били винаги в норма, над 1, но и много далече от горната граница за нормално).

# 692
Eлора, мисля, че Синеочка желае бременност след известно време- може би и заради това са предписали метформина...Извинявам се, ако бъркам, последните месеци много потребителки са или бременни, или искат да бъдат...🙂
Скрит текст:

Стана ми любопитно...откъде е информацията за 4-те години?🙂 Аз пиша тук може би от 3 г, Елора от повече от 4-5 г мисля...А доста момичета пишат и от по-малко от 1-2 г...🙂🤔 Т.е. не бях правила такива статистики кой от колко години пише. 🙂

Даа, правилно си запомнила. Да се оправи инсулина и ще се насоча към подновяване на нещата в тази посока. Това така ми цъфна, че няколко пъти видях цифрата 4 години в коментари дето четох по диагонал. 😄 Сигурно и от по малко има.

Елора офф, ясно сега ги разбрах за какво ги дават тия хапчета. А, пи ли ги 6 месеца? Въпроса ми доктор ми каза само за захар да забравя не ми каза да махам картофи, ориз и тесто... Пък аз взех, че се учудих.

Мен ми изписа 6 месеца, но при настъпване на бременност да се консултирам трябва. И после по време на нея да внимавам. Днеска се чувствам като л****..
Аз и друго да питам, реално позволявате ли си веднъж с месеца някакви от забранените ВХ или изобщо без тях?

И нещо друго исках да ви пита, забелязвате ли след Ковид да има повече хора присъединили се към темата? Той дали оказва някакво влияние върху ИР?

# 693
Според мен темата расте, защото расте осъзнаването и информираността за тези състояния. Лично мнение, не ангажирам никой с него, но според мен Ковид няма нищо общо, да, след изкаран Ковид се разбутват хормоните и захарта, но чак пък всички, които са с открита ИР да са от Ковид, не мисля, по-скоро са си я имали и преди това, а не са се изследвали и не са знаели, а след Ковид се изследват, щото видиш ли ... Ковид е, не е шега .... Wink

# 694
Снощи купих уникален пилешки пастет от Ракево. И цената му беше уникална (8 лв), но за разнообразие понякога става. Съставките му са много добри - пилешко месо, пилешки дробчета, патешка мазнина, бульон и подправки. Обядвах краставица с пастет от буркана.

# 695
Не виждам връзка между повече потребители в темата и Ковид или ако има такава, тя не е обявявана.
С други думи, не мисля, че ковид и ИР имат връзка, освен може би боледувалите и каралите го тежко, са започнали да обръщат повече внимание на здравето си.

# 696
И ковид разбутва много системи, при някои е последната капка ако малко им е трябвало. Не че е единственият вирус дето го прави или пък дето повишава кръвосъсирването и какво ли не, но действително се заговори повече покрай него.
Масовото предписване на кортикостероиди също може да влоши положението и често го прави.

# 697
И аз като Филлми съм на зелена салата и консерва риба днес. Simple Smile На Долче ребърцата ми грабнаха окото. Обожавам ребърца... Скоро ще правя.

Аз се разрових в папката с изследвания, защото се сетих, че съм проверявала холестерол и триглицериди скоро. Обаче резултатите са преди режима (с хранене основно с тостери, солети, бисквити "Белвита", банани и т.н.) Не знам дали за два месеца с НВВМХ ще са се променили много. Няма да бързам да ги пускам все още.
Скрит текст:

П>С. Днес се заговорих  с момиче, което е смъкнало инсулина от 10.5 на 1.98 на гладно за първите 3 месеца на режима. И кръвна захар от около 5.5 на 4.5 Simple Smile Младо момиче е и слабо, на 27-28 години

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 16:26 от Jupiter sea

# 698
  • София
Здравейте, момичета,
Минавам на бързо да се отчета, че нямам много време... горе долу си спазвам режима - казвам горе долу, защото снощи правих миш маш, с олио ... А днес ми се дояде много нещо сладко и си купих един кето десерт на Аркобалено - малко скъпичко 6,90 за 130 гр, но ми засити глада за сладко - "Кето фъстъчен крем с черен шоколад". А въглехидратите на 100 гр ги дават 9,7, от които 9,2 влакнини ( фибри).
Иначе за обяд хапнах салата с 2 яйца. Онази вечер си готвих свинско месо със зелен фасул и вкъщи има още от него, та май това ще е за вечеря. Не ми става лошо от глкофажа, мисля че добре ми понася, днес ще е 4-ти ден.

# 699
Аз не мога да прежаля 7 лв за кето крем...🙂 А какво беше съдържанието? Като алтернатива си представям разтопен тъмен шоколад+ сметана+ фъстъчено масло...без допълнителен подсладител- чудесно би ми било на сладост. Или яйца, сметана, шоколад и фъстъчено масло...

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 20:58 от dolce miele

# 700
Този инсулин 1.98 не е ли нисък 🤔
То коя е най-добрата стойност?
Аз ядох свинска пържола със зелева салата на обяд.
За вечеря още не съм го измислила.
Вчера изхвърлих една глава броколи, бяха пожълтели докато се усетя да ги ям🙄

# 701
Явно не обичаш.
За инсулина нз,  в темата такава стойност май не съм виждала.

Днес съм на едноразово хранене, ще видим, де. Току що излапах една чиния печени пилешки пържолки , парчета суджук със сметана, отгоре обилно разтопена гауда и за салата патлаждан с червен домат на манджа. Груххх.

Мм днес ме е подредил на джипито и сега съм му сърдита. Казал, че съм си взела глюкомер и по цял ден се бода 😕. И не ям ☹
Тя го питала е колко е тази кз и той категорично отсякъл, че ми е 4 и осеееем, пеееет, пет и двееее.
Жената поръчала да ходя при нея в началото на април . Вероятно иска да ме прати на психодок😳

# 702

Даа, правилно си запомнила. Да се оправи инсулина и ще се насоча към подновяване на нещата в тази посока. Това така ми цъфна, че няколко пъти видях цифрата 4 години в коментари дето четох по диагонал. 😄 Сигурно и от по малко има.

Елора офф, ясно сега ги разбрах за какво ги дават тия хапчета. А, пи ли ги 6 месеца? Въпроса ми доктор ми каза само за захар да забравя не ми каза да махам картофи, ориз и тесто... Пък аз взех, че се учудих.

Мен ми изписа 6 месеца, но при настъпване на бременност да се консултирам трябва. И после по време на нея да внимавам. Днеска се чувствам като л****..
Аз и друго да питам, реално позволявате ли си веднъж с месеца някакви от забранените ВХ или изобщо без тях?

И нещо друго исках да ви пита, забелязвате ли след Ковид да има повече хора присъединили се към темата? Той дали оказва някакво влияние върху ИР?

Повече от 6 месеца. Мисля, че малко над 3 години.
Когато разбрах за ир, почнах хапа, ама не ми казаха да е с плавно увеличаване и бяха 3*1000. Не се чувствах добре и ги спрях по своя преценка. Оплакванията от хапа ги казах на ендото. Рече - нищо, трябва да ги пиеш.
Та няколко месеца без хапчета. Може би 6. Само четях глупави статии и гледах бързи в да намалям. Намалих много хляба. Сладкото намалих с 60-70%, а аз си похапвах ежедневно преди. Спрях 3-те вечери след основната вечеря. Рядко имах вечерни изцепки вечер. Освен някакви дребни неща понякога. Сладкия шкаф спря да съществува и беше изпразнен.
4-5 кила за този период. После ги почнах по схема. Усили се отслабването, но все още режима не беше нвввмх. Упорита си бях за протеините.
Като почнах нввмх, се почна бързото сваляне, но дойде момент режима и хапчето си пречеха. Имах редовно ниска кз и инсулин сутрин на гладно и ми беше едно замаяно. Ендото рече да ги махам и да си карам на режима. Друго ендо, аз няколко ги сменям.
Днес съгреших с дюнер.
Към 12 го изядох. Среден, с допълнително месце, без картофи. Преди изяждането 4,5 кз. Легнах да спя следобеда, че имах нужда. Преди 10 минути се боцнах - 6,2. Те такова нещо не бях виждала. А уж тънка питчица бре.
Иначе дюнера ми  е нещо рядко. Ама видях, че имало и телешки. Някой ден лятото може.
То всъщност ако бях се движила нямаше да има голяма драма може би, ама с тоя сън...

Таис, смея се с твоя мъж Joy
Бива ли така да прави. Я да го стягаш и да не приказва глупости.

# 703
Този инсулин 1.98 не е ли нисък 🤔
То коя е най-добрата стойност?
Аз ядох свинска пържола със зелева салата на обяд.
За вечеря още не съм го измислила.
Вчера изхвърлих една глава броколи, бяха пожълтели докато се усетя да ги ям🙄
За инсулина май оптималното е около 4-5 по спомени, но може и да бъркам.

# 704
И на мен ми се струва нисък.

Общи условия

Активация на акаунт