В момента чета ... 75

• 42 259
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
От съвременните  ни писатели харесвам Недялко Славов. Признавам си , че малко чета българска литература. Беше ми попаднала неговата "Камбаната" и ме изненада приятно. Мисля , че я играят в Пловдив , моноспектакъл с Деян Донков. Дори си мисля да организирам нещо да отида до там , да го гледам.
Скоро четох и неговата 2020 - единствената книга за пандемията досега. Хареса ми и тя , но не знам дали е за масовия вкус. Пренесе ме в Пловдив, пресъздава много добре за мен атмосферата на Стария град, абсурдността на пандемичното ни битие през очите на бездомно куче.

# 706
Аз се въздържам да казвам-“ най-добър е". Казвам" за мен най-добър е.. ". Дори и така не бих могла, защото имам поне двама любими, които са толкова различни, че не могат да бъдат сравнявани-Стефан Цанев и Милен Русков.

# 707
 Милен Русков и неговата  "Чамкория" са наистина най-доброто за мен от последните години в нашата литература. Да, винаги трябва да се пише "за мен", защото вкусовете са различни.

# 708
Малко четох от Лиляна Михайлова (не толкова вече съвременен автор, но все пак), много ми хареса. Харесвам Николай Теллалов, Людмил Станев, за други автори- трябва повече да прочета от тях, за да кажа.

# 709
Чела съм от новата бг литература автори, които определено си заслужава да отвори човек - разказите на Иванка Могилска, Йорданка Белева, Елена Алексиева, великолепната "Елада Пиньо и времето" на Керана Ангелова, "Нюх" на Емил Минчев, Момчил Николов с "Чекмо" и "Последната територия", "Гравьор на сънища" на Ал.Секулов /знам че звучи еретично, но ми харесва повече от Маркес/ и т.н.

# 710
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Напоследък доста се обсъждат българските автори.
Да препоръчам Бойка Асиова.
Стилът и за мен лично е нещо от Хайтов, нещо от Елин Пелин.
Харесва ми, пише сладкодумно и увлекателно.
Има и разкази и романи.
Впечатлиха ме „Мъжко можене“, „Яловата вдовица“, "Лудовица".

# 711
Вчера приключих поредицата на Мегън Марч-Грях….страхотна поредица,прочетох я за нула време.Толкова ми хареса ,че сигурно,ще си я закупя да си я имам и в хартия,понеже я четох на четеца си.Главите са малки..по няколко странички и все си казваш я да прочета още една,но тя е супер кратка и после още една и още една😂Сега започвам-Онова лято на Лорън Уилиг

# 712
  • София
джина ако търсиш Кинг като от едно време, не почвай Били Хлапето 🙃. Иначе Института си го бива ❤.

Коко относно Тайните убещища

Скрит текст:
четох книгата преди месец два и това което помня е, че реално Сандрин не беше ли измислица на бащата, който в същност е в психиатрия, т.к не е успял да придължи след като открили мъртва отвлечената му дъщеря.

# 713
  • на острова на мечтите
Зациклих на Поправките. Уфа... Излизат 600 страници на справката в компа, но в книгата са над 1000... Много описания, според мен излишни( например железопътната компания, и разни акции и патентовани открития... )Ще го изчета де. Но вече карам по диагонала.

# 714
Мишчица,да май си права.

Аз започнах По действителен случай на Делфин Дьо Виган . Спечелила 2 награди Гонкур и Рьонодо. Бързо прехвърлих 70стр. но за момента още нищо интересно 🤭

# 715
На Делфин дьо Виган само “Силна е нощта” ми хареса, но пък затова много. Мисля, че е автобиографична, разказва за майката на авторката. Препоръчвам я, въпреки че на моменти исках да я оставя. Краят е много силен.
Скрит текст:
Полански направи екранизация с жена си (отново) и Ева Грийн на ““По действителен случай” https://www.imdb.com/title/tt5893264/?ref_=nm_flmg_dr_3

# 716
  • Mostly in my mind
джина ако търсиш Кинг като от едно време, не почвай Били Хлапето 🙃. Иначе Института си го бива ❤.

Коко относно Тайните убещища

Скрит текст:
четох книгата преди месец два и това което помня е, че реално Сандрин не беше ли измислица на бащата, който в същност е в психиатрия, т.к не е успял да придължи след като открили мъртва отвлечената му дъщеря.
За Убежищата..да, точно така е...пълна глупост е тази книга за мен. Почувствах се излъгана един вид накрая. Някакво такова чувство беше. Все едно е нямало смисъл да я чета ...с такъв край безумен. И като цяло сюжет.

# 717

Деян Енев е най-талантливият жив български писател.

Това изявление предполага да сте чели всички живи български писатели. Точно него не съм чела. Стана ми интересно и ще потърся нещо в библиотеката.
Горещо Ви препоръчвам да изгледате това късо филмче (8мин.) по разказа на Деян Енев "Заложна къща":
https://www.youtube.com/watch?v=PYWk5iFvfys

# 718
  • София
Стигнах до половината на "Наемателката", но ми коства големи усилия. Страшна скука! То едни плоски диалози, едни герои с нула харизма, всичко е предвидимо, беден речник... Не знам как не съм я зарязала още.

# 719
  • Berlin
Приключих с Похищението на Ани Торн. Значи заглавието тук отново залага някакво предварително очакване,
Скрит текст:
което не се сбъдва.
Определено историята ми хареса повече от Тебеширеният човек, но по едно време си помислих: “Гробище за домашни любимци”. Давам 4 звезди, понеже 3/4 от книгата ме държаха в напрежение и караха да отгръщам с нетърпение следващата страница.

Общи условия

Активация на акаунт