Родени през март - тема 1

• 25 884
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
На 9ти Март и аз родих, Бебе Каролина, 3330 гр, 50 см. 💟💐

Almond, никой няма да те съди 🤗
Аз когато видя, че я боли там я слагам върху гърдите ми и засега помага. Поръчали сме възглавничка с черешови костилки и ще пробваме и нея.
Хвалят Боуен терапията и Лефакс също.

# 121
Оххх какво да кажа за коликите... Страшна работа е... Както спи и започва да пищи. Давам да суче, когато пожелае, защото само така успявам да я успокоя. Аз значително с нея се чувствам по-спокойна от колкото с баткото. По скоро ме дразни това, че тъкмо я успокоя и заспи и вземе, че се наака. Това е абсолютно на всеки 2-3 часа. И после наново сукане, приспиване... А пък аз редовно заспивам седнала докато я кърмя

# 122
Ох и аз се успивам, докато я кърмя и много ме е страх да не заспя така, периодично се стряскам. Снощи я разнасях в кухнята, успокоява се от лампичките на плота...обаче вече усещам как умората ме надвива и така щях да залитна с  нея, пак си изкарах акъла Sad Надявам се днес през деня да е по-спокойна и аз да легна да спя с нея, макар че все нещо през деня се разсънвам и не мога. Като за капак от коликите, що ли, започна да се нахвърля като невидяла на гърдата и после връща, не много, ама връща и се чудя сега и това положение как да подобря.

# 123
Алмонд , аз съм решила ,че стане ли страшно с коликите ще я заведем на боуен терапия. Четох доста по въпроса и освен да помогне, няма как да навреди. Имам и доста добри отзиви от приятелки.

# 124
Аз се опитвам да преобучам преди хранене, хем да разсъня бебчо, хем после да не чакам и да не върне, докато мием дупе и сменяме пелена. Ноо и при нас тъкмо се нахрани и започва с акането Grinning Еми не е много правилно, но остава така до следващото ядене, че иначе няма приспиване. И без това след като заспи бдя по половин час от страх да не върне.

И при мен умората надделява..вчера за първи път съм спала непробудно между храненията и не съм чула звук от тези, които си издава бебчо насън.

# 125
Ние сме на 9 дни вече, но всеки ден след всяко хранене беба повръща мляко, понякога се случва и на фонтан. Не мога да разбера от къде идва проблема, оригвам я след ядене, понякога не й давам цялото количество АМ и пак се случва. Първо винаги й давам гърда, след това АМ и затова не мога да разбера колко мляко е изсукала от мен. Като цедя с помпата излиза много малко количество, 10,20 мл. И то за доста дълго време цедене. Някой има ли проблем с повръщането? Също си мисля да не е от АМ и да трябва да го сменя ама изчаквам ..

# 126
  • Враца
kremenu6a, всичко, което казваш е все едно за моето бебе. След хранене не се успокоява, ако го оставя, иначе на гърдата заспива. Плаче почти постоянно като е буден, ако се изака се успокоява и заспива, няколко пъти го оставям така да спи, само и само да дремне малко. Постоянно лапа ръцете и търси гърда, но пък си пълни памперсите.
Вашите деца как ги приспивате? Аз не успявам почти по никакъв начин, нощем също е само едно висене на гърда и направо се чудя какво да правя. Когато ми мине през акъла, че е гладен се сещам, че той и в родилното беше така, изяждаше си АМ и пак плачеше постоянно. Явно изтеглих отново късата клечка с ревящо и не спящо бебе, а така се надявах на компенсация.

# 127
Bunny, може да преяжда с двете или да има рефлукс. Изцеденото зависи кога е, но по принцип не е много показателно, тъй като бебето може да изсмуче повече. Ако повтъща на фонтан, а не малко, най-вероятно е рефлукс и ще ви сменят млякото с антирефлуксно, което е по-гъсто мисля.

За приспиване, тя сама си заспива след кърмене, ако няма колики в момента. Като я почнат, няма как да се приспи, това е ясно. Мъча се да я успокоя, в крайна сметка минават определен брой часове, явно я отпуска и заспива след сукане, но пак не е като да правя нещо специално, просто или се е изакала преди това или коликите са я отпуснали, но докато стигнем до този момент, минават часове...

# 128
  • Враца
Имам още два въпроса, които пропуснах.
Някоя от вас лепила ли е лепенка на пъпчето? Вчера ЛЛ като дойде до вкъщи, каза, че е изхвръкнало и трябва да лепим.
След секцио, може ли да се слага колан или стягащо бельо? Корема ми стои като изсипан...

# 129
Може и колан и стягащо бельо и то веднага. А колко е нормално едно бебе на 10 дни да будува? Нашата по цял ден спи, я изкара будна 10 минути, я не.  Заспива на гърдата и няма събуждане. Да обаче снощи през нощта бяха много дълги будуванията. Коремчето явно я мъчеше.

Кога паднаха пъпчетата на вашите бебоци, нашето още не е.

И още нещо, кога започнахте да слагате бебетата по корем и за по колко време?

# 130
  • Враца
Пъпчето падна вчера, на 7мия ден, докато на дъщеря ми падна чак около 20тия.
Слагам по корем за малко, буквални минута-две вечер след баня, докато мажа с крема против подсичане.
Аз се чудя за масажите. Правите ли вече?

# 131
  • sofia
Във връзка с коликите и неспането - някоя от вас дава ли Био Амика и има ли ефект?

# 132
Във връзка с коликите и неспането - някоя от вас дава ли Био Амика и има ли ефект?

Аз давам и не виждам особен ефект. Продължава да се присвива и да ръмжи.

# 133
И аз давам био амика и не съм сигурна, че действа. Като цяло не съм сигурна, че има и колики, защото не реве толкова, а само се стяга и напъва.

Иначе нашето пъпче падна на 7-мия ден някъде, вече е чисто и няма секрети и кървене. Масаж ме е страх да правя още и не намирам подходящото време, но скоро трябва да започна. Иначе от 10-тия ден някъде поставяме по корем за 1-2 минути, но пада голям рев.

# 134
Ние сме лепили пъпа на сина ми, прибра се.

За спането, нормално е почти постоянно да спи, чак към 3-4-ти месец започват да имат повече будни периоди, без да са свързани с колики.

Защо слагате по корем? За мен е рано и малко опасно все още. Иначе като я гушна върху мен за успокоение е по корем, ако това се брои.

БиоАмика, Биогая, засега ефект нула.

Масажите (за цяло тяло, не за коремчето) по спомен бяха по-късно, май към втория месец, но предполагам може и от сега.

Пъпчето ни падна на 8я ден.

Общи условия

Активация на акаунт