Родени през март - тема 1

• 25 879
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Как са фонтанелите на вашите бебета? На дъщеря ми и е много малка дупката. На сина ми, помня, беше доста по-голяма.

# 106
Как са фонтанелите на вашите бебета? На дъщеря ми и е много малка дупката. На сина ми, помня, беше доста по-голяма.

И на Карина е доста малка Simple Smile и педиатърката каза също че почти се е затворила, а беше в нас като беба беше на 9 дни

# 107
Как да преценя дали е малка или голяма? Педиатърката я пипна и каза "тук сте готови", но не запомних какво друго и дали изобщо е коментирала нещо повече. Аз усещам, че има вдлъбнатина.

Може да се повтарям, но от безсъние не помня... Та имам няколко въпроса:
1. Вашите мъници имат ли жълтеница? До колко време би трябвало да отшуми. Педиатъра нищо не каза, а в нета пише до седмица след появата. Мина седмица при нас и мисля че кожата му се избистря, но не съм сигурна.
2. Пак за пъпа.. Падна му, но има коричка вътре? Чудя се какво да го правя. Минавам със спирт само.
3. Кожата по тялото му започна да се бели + на китките и глезените. Някой друг така?

# 108
  • sofia
На Ива й се бели кожата, най-вече китки и крачета. Още от родилното е така. Много са им сухи кожите

# 109
Моята се лющеше като змийче, предполагам от пренасянето.
Купих си едно розово кремче Галафарм от кафето на Шейново и останах страшно доволна. 2-3 мазания точно ни отне и кожата и е мекичка и гладка.

# 110
За жълтеницата, в повечето случаи минава до седмица-две, но е много индивидуално. Беба няма, а баткото беше роден рано и имаше жълтеница цели 50 дни, докато се избистри изцяло...запомнила съм го, защото как може да се забрави такова нещо. Но всичко преминава де, така че ако педиатърката няма коментар, всичко е ок.

Пъпа да, само със спирт след падането. Ако нещо се влошава положението, педиатътката ще ви изпише антибиотичен спрей, но се налага много рядко. В общи линии само със спирт е ок.

Кожата и при нас е много суха, аз мажа баткото с Биодерма и сега почнах и малката. Педиатърката пита мажем ли с нещо, ако не да првпоръча, аз й казах, че сме почнали с Биодерма от баткото и тя каза добре, та не сме коментирали повече. Но това мисля, че е началния етап, ще се олющи каквото има да се лющи и после ще се подибри положението.

# 111
На моят пъпа му падна на 7 ден и от тогава с клечка за уши с 70% спирт бъркам вътре, като го отварям с ръка. Така правя по 2-3 пъти на ден, а след баня или като се намокри задължително и само няколко дена след това се изчисти. Все още го мажа така и понякога има лек жълтеникъв секрет, нищо повече вече. Педиатърката каза да го мажем така месец, че бавно зараства там, нищо че вече изглежда чист.

Бели се, по коремчето и гърдите вече почти не, но по ръцете и крачетата все още доста се бели. Аз мажа с лосиона на Хип и само след 2 мазания по гърдите и корема се подобри значително. Мислех да използвам друга марка, но това ми подариха и честно казано съм доволна. Мажа ръцете и крачетата при почти всяка смяна на памперса, а целият го мажа след баня.

# 112
Аууу... колко много сте изписали 😁
На бебка пъпчето й падна на 8- мия ден. След това почиствах със спирт и пръсках спрейче.
За беленето - за няколко дни отмина. Белиха й се ръцете, крачетата и коремчето. Мажа с олиото на ХИП.
За жълтеницата - ами много време беше дребната. Около 25 дни някъде. Беше цялата й кожа жълтеникава, очичките също.
За фонтанелата, честно да кажа- забравих да питам педиатърката. Но и тя нищо не каза. До колкото знам в България се дава витамин С. Аз на баткото не съм давала 🙄

# 113
Моето бебче утре прави месец и още е жълта. Като я гледам скоро няма да се избистри Disappointed

# 114
Как сте момичета? Вашите бебчета повръщат ли, имат ли рефлукс? При нас от вчера 3 пъти върна храната..преди това сука доста, но не можех да го успокоя и все на гърда и рамо го държах. Не знам как да процедирам, за да го спирам да суче по много, но и да не реве бясно..Някой да е минал през това?

# 115
Моник, в момента съм в този омагьосан кръг. С баткото не ми се е случвало. Яде, след което сама пуска гърдата, вдигам я да се оригне, повръща малко и започва рев... Чак почервенява и сигурно се чува в целия вход. Търси настървено,все едно не е яла с часове. А съм сигурна, че повръща от много ядене. Успокоява се само на гърдата.
На всичкото отгоре преди две вечери реших, че ще се цедя и като се събуди ще й дам от шишето. Исках да избегна кърменето 1 час. Съответно получи се. Снощи пак така. Но с това цедене и висене на гърдите ми, сега ме болят адски много. Тя е нахранена, а те са като камък. Та... докарах си проблем. Вместо да се улесня, то стана обратното...

# 116
Как сте момичета? Вашите бебчета повръщат ли, имат ли рефлукс? При нас от вчера 3 пъти върна храната..преди това сука доста, но не можех да го успокоя и все на гърда и рамо го държах. Не знам как да процедирам, за да го спирам да суче по много, но и да не реве бясно..Някой да е минал през това?

Връща, че и повръща от време на време. Има по-добри и по-лоши дни в това отношение.

# 117
Ние също връщаме много мляко. Преди малко я нахраних първо на гърда да суче малко и след това АМ. Съответно я надигнах да се оригне и пусна 2 3 фонтана. Сега е неспокойна и не може да заспи. Всеки ден имаме връщане на храна, а от вчера й сложих антирефлуксната възглавничка, сякаш има леко подобрение. Моята жена също се бели най-вече крачетата и ръчичките. Пъпчето още не е паднало, днес й е 8 ден.

# 118
Привет момичета! Оги вече е на 21 дни, кожата на ръчичките и крачетата все още има люспички които се белят. За връщането, понякога се случва да върне, ама не много, а и се случва веднъж на два-три дни, но пък 2 пъти се случи да върне през носа 😵‍💫 много се дави докато яде, направо въздух не може да си поеме .. храня го от шише с изцедена кърма, защото не иска да суче от гърда. Надявам се, че това давене ще мине в някой момент. Днес започнах да му давам вигантол по 2 капки сутрин на гладно. Иначе аз съм недоспала и изморена, от вчера съм с двете деца изцяло сама, защото мъжа ми вече се върна на работа и направо ми взеха тока за един ден 🤣

# 119
Момичетата с коликите, как се справяте? Давате ли да суче по-често или не, носите ли се, масажи или нещо друго? Аз с баткото имах повече търпение, сега обаче открих, че нямам нерви, моля не ме съдете. Продължават с часове нашите мъки, а едва сега е старта и не знам още колко месеца ще продължи така, аз залитам от преумора и се чудя може ли нещо да измисля, хем знам, че няма какво...Мрън.

Общи условия

Активация на акаунт