Родени през март - тема 1

• 25 863
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.
Гледам,че обсъждате капки за колики.Моята Вики е на 12 дни изцяло на кърма.Пълни памперсите като с ако са 4-5 за 24ч.Да не дърпам дявола за опашката както се казва,но тя е много спокойно и кротко бебе.За цялото време сме я чували броени пъти да плаче, но в рамките на 5 мин я успокояваме.(Не ми завиждайте,това 100% ми е компенсация за безкрайните дълги дни и нощи на реване на батко й)
Та когато идва в къщи педиатърката след изписването й и ни каза да давам Биогая.Но при положение, че няма колики нужно ли е пак да се дава нещо?И като ги гледам те са 5мл,а тя каза 3х5 капки на ден.За колко ли дни стигат 🤔

И нашата педиатърка ни предписа Биогайа, но по веднъж на ден х5 капки. Каза, че е защото съм раждала със секцио…

На мен ми се подуха краката след раждането Anguished Има ли и други така, и какво може да се направи…

Иначе ние още се опознаваме и всичко се случва доста бавно. Докато сменя Памперса и я измия, и я облека, то е минало поне 30мин. След това докато си хапне още час, после докато заспи… и хайде пак смяна на памперс… мрън

И да попитам:
Изобщо не се справям с оригването Cold Sweat Някое съветче, момичета? Pensive

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 14:13 от Novache21

# 76
Биогаята е пробиотик, помага за нормализиране на чревната флора и в този смисъл за намаляване на коликите, но по същество не са капки за колики, т.е. Биогая може да си се комбинира с другу капки за колики.

Novache, кърмиш ли? Кърмените бебета често не се оригват или да кажем една част от тях де Simple Smile Синът ми за целия период на кърмене да се е оригнал пет пъти на кръст, бебка сега за две седмици да съм я чула 2-3 пъти. Достатъчно е да я поносиш на рамо 10-15 мин. Ако е на АМ е по-важно да се оригне, защото поемат повече въздух в сравнение с кърменето, но пак ако не става и нямаш проблеми, в смисъл не повръща и т.н., просто я носиш малко на рамк и това е.

# 77
Биогаята е пробиотик, помага за нормализиране на чревната флора и в този смисъл за намаляване на коликите, но по същество не са капки за колики, т.е. Биогая може да си се комбинира с другу капки за колики.

Novache, кърмиш ли? Кърмените бебета често не се оригват или да кажем една част от тях де Simple Smile Синът ми за целия период на кърмене да се е оригнал пет пъти на кръст, бебка сега за две седмици да съм я чула 2-3 пъти. Достатъчно е да я поносиш на рамо 10-15 мин. Ако е на АМ е по-важно да се оригне, защото поемат повече въздух в сравнение с кърменето, но пак ако не става и нямаш проблеми, в смисъл не повръща и т.н., просто я носиш малко на рамк и това е.

Да, кърмя
Благодаря Hug

# 78
Биогая както е казала Алмонд е пробиотик и по принцип дозата е 5 капки за деня. И аз давам от него. Да не би педиатърката да е казала биоамика? 🤔 3 пъти по 5 капки пробиотик ми се виждат като сбъркана доза 😁 аз ги комбинирам със санколик, той се дава за колики преди всяко хранене, но аз му давам около 3-4-5 пъти за целия ден, защото в него има глицерин и се омазва положението с акото, а и няма кой знае колко много колики 😄

Red*Rose и Оги за сега е много спокойно бебе, силно се надявам и занапред да е така, явно съдбата си знае работата и щом първите ни са били ревливи, сега ни се падат спокойни бебенца 🤣🥰

# 79
Novache подуването на краката е съвсем нормално и често срещано. До няколко дни ше спаднат
Оригването не е задължително особено при кърмените бебета,както са ти написали Simple Smile

# 80
Ами Биогая каза в момента мога да давам 1х5 капки на ден, а ако я започнат колики да увелича дозата на 3х5 на ден.Писах си всичко в тефтер и съм сигурна за името.Но така или иначе все още не съм давала нищо.

Оттоци в краката имам и аз все още (12дни след раждането) А два дни след изписването вдигнах кръвно 150/100 , може и повече да е било.Аз го отдавам на преумора,недоспиване и емоции покрай прибирането в къщи.Идваха и гости "на порции " и все имаше някой в нас.
Такова кръвно не съм имала никога,а цяла бременност беше 110/70 .

Моята госпожица също не се оригва, много рядко.В повечето случаи дори заспива на гърда и я местя в кошарата направо без да я надигам. И друго ми прави впечатление. Уж редувам при спането посоката на главата в ляво и дясно, но тя сама я извърта и спи сама на нейна дясна страна 🤷‍♀️ Аз я наместя пак,след 1-2 мин пак се обръща.

# 81
Моята госпожица също не се оригва, много рядко.В повечето случаи дори заспива на гърда и я местя в кошарата направо без да я надигам. И друго ми прави впечатление. Уж редувам при спането посоката на главата в ляво и дясно, но тя сама я извърта и спи сама на нейна дясна страна 🤷‍♀️ Аз я наместя пак,след 1-2 мин пак се обръща.

1:1 е и моят Михаил. Мисля да взема оформяща възглавница, за да не му се деформира главата..
Ред, да не би на дясно да е прозореца или друг източник на светлина? При нас така се пада и си мислех че може да е от това.

Ние също не успяваме винаги да го оригнем.

Към майките на момчета - какво смятате да правите с бубата им?

# 82
Отоци на краката имах до към седмица след раждането,  после почнах да изхвърлям многоо вода, и на 2рата седмица успях да сложа и пръстена от Мм Simple Smile
Моята педиатърка (защото и моята Лл и на беба е една и съща и е педиатър) изписа също да давам превантивно 1×5 капки биогая, като препоръча да е следобяд, аз още не съм давала.
Карина също не се оригва, докато беше на АМ в болницата нямаше пропуск, сега не съм я чувала или заспива на възглавницата за кърмене или я вдигам на рамо и там заспива. Аз също я въртя, ама тя вече е толкова силна във вратлето, че се върти навсякъде Simple Smile .
Новаче ще свикнеш Simple Smile няма как Simple Smile аз вече даже не и се връзвам като плаче силно докато я обличам... преди се филмирах бързам и то става по -бавно, сега вече не се връзвам и става по - лесно Simple Smile

# 83
Бабълс, не е с лице към прозореца, но пък е с лице към отвора с решетките на кошчето. Другата посока (в която не спи) е към стената и обиколника. Но тя пък на сън се обръща.

# 84
Аз имам същия проблем. Спи само с главата на дясно, на лявата страна аз му я завъртам и след 1 минута той се е завъртял. Така е още от родилното. Въртях му леглото навсякъде, не е заради това, че гледа към нещо определено. Днес разбрах, че някои бебета се раждат с неразвит мускул от едната страна на врата и заради това така се получава. Това не е страшно, просто трябва да се тренира врата да се върти и на тази страна и се оправя. Като го храниш гледай да редуваш страните, единият път да му подаваш гърдата или шишето, така че главата да си я върти на ляво, за да стигне до храната, а другия път на дясно. Дръж го повече на ръце и контролирай на къде да му е главата. За сега така процедираме ние, дано скоро сам си държи главата на ляво за по дълго време.

# 85
А ако пробвате да го сложите странично и да редувате страните? Може би не е лош вариант, за да се избегне задълбочаване на проблема?

# 86
Като го сложа странично на ляво и той се нерви, започва да се мята и се обръща сам по гръб, а веднъж се обърна по лице. А и много хора смятат, че спане по този начин е вредно за тазобедрените стави. Пробвах да го подпирам с одеала навити на руло, но дори и така успява да се обърне. Взела съм ограничител да пробвам, но не залагам големи надежди и на него. За сега това с тренирането на врата мисля, че е най-доброто решение, днес си задържа главата на ляво в легълцето за около половин час, което си е рекорд, а през останалото време все още е на ръце и главата му е на ляво, че няма друг избор. Когато трябва да спи на дясната страна, тогава го оставям в леглото.

# 87
В родилното ме научиха да спи целият обърнат на една страна и подпрян отзад на гръбчето с пеленка. Не знам дали е най-правилно, но бебо така свикна. Чудя се обаче дали няма да му е по-удобно със съвсем минимална възглавничка - буквално 1 см висока като тези на Пепко май гледах. Вие слагате ли някакво подобие на възглавничка или само калъфката?

# 88
Странно,че в родилното ги слагат така да спят и така учат майките при положение,че при последните проучвания е доказано, че спането така е много по-опасно за задавяния от колкото ако  бебето да спи по гръб и само с обърната главичка на ляво и дясно. Според мен хората в родилното трябва да се запознават първи с актуалните нови информации и да предават най-адекватни такива на новите родители.
Мен в родилното с баткото ме караха да седя постоянно с помпата, при положение,че кърмата си ми дойде и нямах напрежение в гърдите. Трябвало постоянно да цедя и да хвърлям….. логика????
Въобще не бяха запознати с кърмене и тн. Проповядваха някакви супер стари мнения. Защо не се обучават с нова информация не си го обяснявам….

# 89
И нас така ни учеха да ги слагаме са спят. Аз не го правех и като го видеха по гръб ми го наместваха... После пак си го нагласях. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт