Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 728
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 110
Някой има ли опит с тестове за алергии и непоносимости? Правили ли сте?
Аз... Трудно се интерпретират, всеки лекар различно ги тълкува. Ако имате по-конкретни въпроси?

# 1 111
След поредния гастро, който също е видя нищо притеснително на ехограф, съм с назначение за ренген, ПКК, фецес за окултно кървене и пак много страх. Все пак се водя леко омазнен черен дроб, но е следствие на стероиди, които получавам периодично в големи дози.
Тежестта вдясно пак се появи, като се мести под ребро, около ребро и доста притеснително е, че и лекаря видя как корема ми вдясно като цяло е по издут... горе, надолу, но все вдясно, видимо е...

# 1 112
Някой има ли опит с тестове за алергии и непоносимости? Правили ли сте?
Аз... Трудно се интерпретират, всеки лекар различно ги тълкува. Ако имате по-конкретни въпроси?

По конкретно в коя лаборатория ? Разширен пакет или за определени храни по ваши подозрения за непоносимости.
Има много размични методики и тестове и не са малко пари. Ще се спра май първо на лекар и после ще се тествам.
Междувременно ни тресна и някакъв стомашен вирус, та съвсем се чудя какво да ям 😁

# 1 113
Най-добре е ако намерите лекар да ги назначи, но мен ме отпращаха след отрицателен хеликобактер и добра ПКК (която не е такава при увредени тънки черва и/или стомах). Правих в Кандиларов за 24 и 44 храни - не могат да се избират, но аз само с глутена съм установила промяна. Те са за IgG. Не излиза висок за пшеница и глутен. Излезе такъв за неща, от които ясно осезаеми симптоми нямам. Правих и за IgE, за алергени (пак са в пакет), там за храните всички са абсолютно отрицателни, но аз нямам и характерните симптоми... Имам повече за IgG (доколкото съм чела), но пък общия ми е нисък. В крайна сметка диагноза нямам. Какви са симптомите при вас?

# 1 114
Ами нищо фрапантно..редуват се запек и понякога диария, подуване и газове, разни усещания по червата. Реално не е болка за умиране, но е дразнещо. Плюс всеки стрес удря в червата и се разбъркват. Оттам понеже дъм хипохондрична почват мисли за всякакви гадни диагнози и то се завърта кръга със стреса и симптомите. 
Понеже имам и географски език от време на време се обостря едно парене и зачервяване :/ никой не знае баш защо е. Според някои лекари не е алергия към храна, защото щяло да се покаже по кожата, а не в устата.
Та вече съм объркана и искам да изследвам всичко. Понеже имам и хашимото си мисля вече и за някакво автоимунно чудо

# 1 115
А изключване на храни за поне една седмица (понякога и това е малко) и затихване на симптомите?

# 1 116
Аме аз имам понякога големи периоди на затишие и не знам дали ще е акуратно. Иначе даже пиша списъци какво ям и пак не мога да установя кое е проблема.

# 1 117
Ами нищо фрапантно..редуват се запек и понякога диария, подуване и газове, разни усещания по червата. Реално не е болка за умиране, но е дразнещо. Плюс всеки стрес удря в червата и се разбъркват. Оттам понеже дъм хипохондрична почват мисли за всякакви гадни диагнози и то се завърта кръга със стреса и симптомите. 
Понеже имам и географски език от време на време се обостря едно парене и зачервяване :/ никой не знае баш защо е. Според някои лекари не е алергия към храна, защото щяло да се покаже по кожата, а не в устата.
Та вече съм объркана и искам да изследвам всичко. Понеже имам и хашимото си мисля вече и за някакво автоимунно чудо
Все едно чета за моите симптоми. Точно така се чуствам и аз, нищо не ме боли , а се чусвам зле.Отначало беше паренето на езика (като попарено от  чай ), след това спазми в корема, подуване, газове , редуване на запек и диария.Пих много пъти стомахон и пробиотици . Най - накрая се реших на колоноскопия по съвет на лекаря ,излезе язва на ректума и ануса. Направих едно лечение и спазмите, подуването , запека и диарията за сега отминаха, но газове за сега си имам, може би зависи от храната , но не ям бобови .Имам приятелка и колежка със сходни симптоми , но те са спокойни , защото го отдават на менопаузата , аз като Вас съм хипохондричка и може би съм си докарала язвата от притеснение.

# 1 118
Аз ходих на хирург и ми направиха преглед и аноскопия. То май само ануса вижда това изследване. Та освен хемороиди затихващи не видя друго. Ще видя какво препоръчва гастрото.  Накаря ще се реша на колоноскопията.

# 1 119
  • София
Айде и аз пак тук. От няколко години ме тармозят киселини, лекувах Хеликобактер преди 3 години, като гледам безуспешно е било. От края на миналата година започна да ме боли в дясното подребрие, тъпа болка по-скоро досадна отколкото силна на приливи и отливи....сигурно 5 пъти съм ходила на гастро, нямало смисъл от колоноскопия, дразнимо черво, трябва диета....аз не мога да спазвам и си хапвам каквото ми се яде. Открих, че ме боли след прием на мазни и люти храни, иначе на ехографа нищо не се вижда. От няколко години имам и някаква болка при ходене по голяма нужда и онзи ден бам така.ме сряза и имаше доста кръв след изхождане, ясна червена, според хирурга, който посетих е вътрешен хемороид. Аз се чувствам добре, не съм отслабнала, кръвните от преди няколко месеца ми бяха добри, но започвам леко да се тревожа особено като чета в интернет за разни болести, а стрес имам доста, имам малко дете и е неизбежно.
При вас как се отразява синдрома? Аз вече сериозно започвам да се замислям за колонскопия и гастроскопия, поне да ги мина наведнъж.

# 1 120
Също съм с болка в дясното подбедрие. Вчера бях на гастро. Предписа диета,лечение и да направя изследвания за хеликобактер. Ако не мине болката да ида за гастроскопия. И аз се притеснявам. Много ми е трудно да пазя диета,просто ще изключа мазно,млечни,плодове и зеленчуци (за тях беше категоричен),освен ако не са на пара или печени. Болката понякога усещам и от към гърба...понякога съм със запек ,понякога кашкави изпражнения. Тотален хипохондрик съм и това допринася за проблемите. Ако искате ми пишете на лично да си мрънкаме заедно..😊
Айде и аз пак тук. От няколко години ме тармозят киселини, лекувах Хеликобактер преди 3 години, като гледам безуспешно е било. От края на миналата година започна да ме боли в дясното подребрие, тъпа болка по-скоро досадна отколкото силна на приливи и отливи....сигурно 5 пъти съм ходила на гастро, нямало смисъл от колоноскопия, дразнимо черво, трябва диета....аз не мога да спазвам и си хапвам каквото ми се яде. Открих, че ме боли след прием на мазни и люти храни, иначе на ехографа нищо не се вижда. От няколко години имам и някаква болка при ходене по голяма нужда и онзи ден бам така.ме сряза и имаше доста кръв след изхождане, ясна червена, според хирурга, който посетих е вътрешен хемороид. Аз се чувствам добре, не съм отслабнала, кръвните от преди няколко месеца ми бяха добри, но започвам леко да се тревожа особено като чета в интернет за разни болести, а стрес имам доста, имам малко дете и е неизбежно.
При вас как се отразява синдрома? Аз вече сериозно започвам да се замислям за колонскопия и гастроскопия, поне да ги мина наведнъж.

# 1 121
И мен сега есента пак ми се обостриха по-сериозно кашавите изхождания, придружени с газове, уригвания. Купих си омнибиотик 6, стомахон. От спазмомена усещах облекчение, но незнам колко дълго мога да го вземам а лятото бях на него.

# 1 122
И аз днес направих колоноскопия,след една година отлагане.Причината беше,че след ковид миналата година,развих някакъв проблем с червата.Започна се с болка в ляво,при нужда да отида до тоалетна(голяма) всеки път.Слуз,кръв,запек, разстройство,сърцебиене след хранене винаги.И тъй като баща ми почина млад от рак на дебелото черво.Поставиха ми диагноза СРЧ.Изписаха ми пробиотик и някакво друго хапче,трябва да погледна какво беше.Като съвета им беше да не ги спирам,нито да правя почивка от тях.И ако проблема не отмине да посетя и психиатър.Което малко ме обиди първоначално.Отговорът беше,че не е нужно да си луд,за да посетиш такъв.И че дори най-малкия стрес влияел на червата.Имало хапчета,които влияели благоприятно,а те не можели да изписват.Та в крайна сметка да избягвам зелените салати и да следя коя храна как ми влияе и да изключвам.

# 1 123
И аз днес направих колоноскопия,след една година отлагане.Причината беше,че след ковид миналата година,развих някакъв проблем с червата.Започна се с болка в ляво,при нужда да отида до тоалетна(голяма) всеки път.Слуз,кръв,запек, разстройство,сърцебиене след хранене винаги.И тъй като баща ми почина млад от рак на дебелото черво.Поставиха ми диагноза СРЧ.Изписаха ми пробиотик и някакво друго хапче,трябва да погледна какво беше.Като съвета им беше да не ги спирам,нито да правя почивка от тях.И ако проблема не отмине да посетя и психиатър.Което малко ме обиди първоначално.Отговорът беше,че не е нужно да си луд,за да посетиш такъв.И че дори най-малкия стрес влияел на червата.Имало хапчета,които влияели благоприятно,а те не можели да изписват.Та в крайна сметка да избягвам зелените салати и да следя коя храна как ми влияе и да изключвам.

Какъв пробиотик ви изписаха?

# 1 124
Изписаха ми спазмомен за минимум 3 месеца и biopron proenzymes за продължителна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт