Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 630
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 1 980
Момичета, пиенето на бутират може ли по някакъв начин да усложни проблема?

# 1 981
И трите пъти функцията червата ми се подобри и регулира значително след колоноскопията. С фортанс  се изчистват и разни шлаки и задръжки. Действа като Tuboflo на задръстен канал. Simple Smile Ако нямаш някакви други противопоказания, свързани с упойката напр. -престраши се! В нормалните държави това изследване се включва в задължителната профилактика след определена възраст и никой не те пита за окултно кървене и калпротектин.
Просто споделям, за да те насърча, ако мога.
Не помня с какво се прочиствах, но и при мен нещата след колоното се подобриха. Дало се успокоих или прочистването е изхвърлило някакви гадории не знам.

# 1 982
Аз след серия лекарства пак ми се задейства СРЧ-то . Оправих го с гладуване 3 дни и пиене на Фамотидин и Пробиотик + пребиотик Синкванон . Обаче наскоро пак претърпях стрес и след няколко малко по-трудни изхождания се сдобих с хемороиди (2 външни и един може би вътрешен  . Попринцип преди години си имах , но преминаха . Седят си там , но никакви проблеми не съм имал с тях . Да ама през последните 4-5 дни ми излезнаха 3 броя . Направо се видях в чудо . Започнах физиотерапия за дискова херния с магнит и интерферентен ток и се чудя дали е от тях . Физиотерапевката ми каза , че тези 2 физиотерапии карали кръвоносните съдове да се разширяват в зоната на кръста и да се борят с възпанието и проблема . Изобщо това има ли връзка с хемороидите ? Свързвам го поради причината , че точно ми излезнаха когато правех 3-тата или 4-тата терапия . На пипане е все едно има нещо твърдо вътре . Все едно твърд кръвоносен съд . Не прилича баш на грахче/бобче а на нещо дълго около 1-2 сантиметра . Слагам цикатридина свещички , но като , че ли няма оправия . Не ми представляват досега проблем . Просто може би лек дискомфорт , че са там . Попринцип след всяко изхождане се измивам старателно . Пускам студена вода и пръскам на хемороидите . Уж студената вода ги карала да се свиват . С 2-та имам някакъв такъв прогрес ама този големия ме притеснява . Опитвам се да ям повече течни храни и меки . Някой може ли да предложи някакви разхлабващи храни (леки) или пък някакви добавки ? Не ми стига дисковата херния и придърпването към крака , ами сега и тези хемороиди ... Направо започвам да се отчайвам !

# 1 983
  • На планетата земя
Аз толкова физиотерапии за кръста съм направила и никога не са ми излизали хемороиди от тях. По-напред писах какво ми помогна последния път, мехлем хемморел прибра напълно хемороида. Бавно става, измазах цялата тубичка.

# 1 984
Аз толкова физиотерапии за кръста съм направила и никога не са ми излизали хемороиди от тях. По-напред писах какво ми помогна последния път, мехлем хемморел прибра напълно хемороида. Бавно става, измазах цялата тубичка.
Днес го взех Хемморела . Първите ми впечатления са добри . Доста добре успокои болката . Цяла нощ не съм мигнал заради този хемороид . Ставах през 20-30 мин . Направо ме побърка тази вечер . Какво ли не пих - Мента-глок-валериана , иберогаст да си успокоя стомаха . Направо имам чувството , че се подлудих ... Така ми се е свил стомаха от притеснение , че цял ден нищо не съм хапнал . Дано Хеморела го прибера , че не ми се минава през същия период който беше преди 2 години ...

# 1 985
  • София
Кажете някой нормален гастроентеролог в Пловдив, който да се интересува наистина от пациента. Няколко обиколих, нито преглед, нито нищо, директно ме пращат на колоно. А аз не искам. Искам първо да изчерпя неинвазивните методи, преди да се подлагам на излишна колоноскопия. След която най-вероятно няма да открият нищо и ще ме оставят пак без лечение

# 1 986
Колоноскопията въобще не е "излишна", а си е рутинен диагностичен метод. Не знам какво толкова ви е страх от тази процедура, нищо стресиращо няма в нея.

# 1 987
  • На планетата земя
Мен много ме е страх, а искам да си направя. Настройвам се за началото на следващата година уж, вече цяла година събирам смелост. Ами има си някои рискове, а пък и упойка. Но в даден момент човек просто трябва да се престраши и да си я направи ако иска да живее по-спокойно. Ясно е, че тук всички сме със синдрома, но няма как да се видят евентуално  полипи само с ехограф в случай, че има такива пази боже.

# 1 988
Ендо и колоноскопията повечето хора ги правят само когато ножа е опрял в кокала и положението  е нетърпимо. Когато болката и дискомфорта вече са ни дошли до гуша и си казваме - колкото и да е гадничко, по гадно от сегашното няма да стане 😁

# 1 989
  • София
И това е вярно. Но все пак ендоскопиите са инвазивни диагностични методи и това си върви с определени рискове. Слушал съм за хора, заразени с хеликобактер при гастроскопия (май не е толкова рядко това явление, макар че не мога да дам процент), както и за нараняване на дебелото черво и дори перфорация след колоноскопия, което си е животозастрашаващо състояние. Немалко са хората, при които след колоноскопия оплакванията се засилват. И ако лекарите не намерят нищо притеснително, пациентът бива изпращан по живо по здраво без лечение да си се оправя със симптомите както може.
На мен след гастроскопията, когато ми намериха ерозивния гастрит, лекарката ми изписа Комфортекс, нищо друго, и ми даде един списък разрешени и забранени храни. А аз тогава от болки карах само на супа и й казах, че ако можех да ги ям тия храни от разрешения списък, щях да вдигна банкет.
Притеснява ме да не се влоша след колоноскопията, това ми е притеснението, а не самата колоноскопия. И ако не открият нищо, да ме пратят без лечение или с едно ИПП и дуспаталин, които така или иначе не ми помагат.
Какво друго могат да открият при колоното - полип, ама той не дава такива симптоми. Колит или улцерозен колит, но при него са различни симптомите. Най-страшното е рак на дебелото черво, ама пак - припокриват ли се симптомите с тези на СРЧ?

# 1 990
  • София
А добре би било след 40 г. да се направи профилактично колоноскопия и в зависимост от това дали има полип или пък наследственост да се прецени след колко години да се повтори.
Ако нямате нито едно от двете, препоръчват на 10 години да се прави профилактично. Не е страшно, но самата подготовка и “черните мисли”, когато имаш оплаквания са неприятното и филмиращото. Но най-важното е човек да е спокоен и да намери душевен баланс, за да се нормализират и физическите проблеми, така че “цената” си заслужава. Нали е по-добре нищо да не намерят?

# 1 991
Кажете някой нормален гастроентеролог в Пловдив, който да се интересува наистина от пациента. Няколко обиколих, нито преглед, нито нищо, директно ме пращат на колоно. А аз не искам. Искам първо да изчерпя неинвазивните методи, преди да се подлагам на излишна колоноскопия. След която най-вероятно няма да открият нищо и ще ме оставят пак без лечение
Д-р Владимир Пенков
Д-р ВлаТко Лазаров
Еврохоспитал Пловдив
Накрая пак ще ти направят всички нужни ендоскопии, но ще ти дадат отношението и вниманието преди това, за да се увериш, че са много важни, за един обстоен, завършен преглед . И упойката не е травмираща, и всичко останало е   на нужното ниво.

# 1 992
И това е вярно. Но все пак ендоскопиите са инвазивни диагностични методи и това си върви с определени рискове. Слушал съм за хора, заразени с хеликобактер при гастроскопия (май не е толкова рядко това явление, макар че не мога да дам процент), както и за нараняване на дебелото черво и дори перфорация след колоноскопия, което си е животозастрашаващо състояние. Немалко са хората, при които след колоноскопия оплакванията се засилват. И ако лекарите не намерят нищо притеснително, пациентът бива изпращан по живо по здраво без лечение да си се оправя със симптомите както може.
На мен след гастроскопията, когато ми намериха ерозивния гастрит, лекарката ми изписа Комфортекс, нищо друго, и ми даде един списък разрешени и забранени храни. А аз тогава от болки карах само на супа и й казах, че ако можех да ги ям тия храни от разрешения списък, щях да вдигна банкет.
Притеснява ме да не се влоша след колоноскопията, това ми е притеснението, а не самата колоноскопия. И ако не открият нищо, да ме пратят без лечение или с едно ИПП и дуспаталин, които така или иначе не ми помагат.
Какво друго могат да открият при колоното - полип, ама той не дава такива симптоми. Колит или улцерозен колит, но при него са различни симптомите. Най-страшното е рак на дебелото черво, ама пак - припокриват ли се симптомите с тези на СРЧ?
Това ме е спирало и мен...

# 1 993
  • София
Ето какво може да стане след една -скопия. Заразяват те и после вече не си им нужен, щото няма парички по клинична пътека и те пращат да си мреш вкъщи: https://www.flagman.bg/article/105222
Вярно, единичен случай е, ама показва отношението към болните.

# 1 994
Човекът е имал и тежко придружаващо заболяване. За съжаление никой не е застрахован, но точно цитирания д-р Пенков го запомних като благ, отговорен лекар.
Колоноскопията, има диагнози, при които се налага да се повтаря всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт