Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 687
  • 2 128
  •   5
Отговори
# 1 965
Беше доста голям полипа и с примка не е станало да го махат, а са го горили, което е по-дълго като време. И упойката не е стигнала.
Как разбрахте, че имате полип? Имахте ли оплаквания?

# 1 966
  • София
Имах вече нетърпими болки отляво по хода на дебелото черво и постоянен запек. Преди няколко години правих иригография и се видя, че дебелото черво е с много гънки и е усукано. Затова решиха да направят това изследване.

# 1 967
Благодаря!

# 1 968
Да се оплача и аз, от около два месеца имам пъстоянни газове, а от 5-6 дни започнаха доста силни болки в отляво между червото и яйчника. Странното е,че като отида по голяма нужда и се напъна,ми се появява леко розово течение от влагалището. Отидох първо на АГ,откри един полип,който каза да го махна,когато реша и че болката не е от това,изпрати ме на уролог. След 3 дневен престой там и изследвания се установи че и там не е проблема. Явно съм за гастроентеролог, записах си час за 19 за преглед,ще искам да направя колоноскопия,но съм супер притеснена,по цял ден това мисля. Правих преди 4 години /имам фамилна обремененост/,но тогава нямах никакви симптоми,а сега тези газове и болки ме побъркват, в лявата страна най-вече, много рядко отдясно.Някой има ли като мен?

# 1 969
И моята гастроентероложка каза да го направя, за да отложа колоноскопията, всичко е наред. Миналата година правих колоноскопия, махнаха полипи и мисля сега да пропусна това изживяване (с пиенето на бълвоча предния ден).
Ако е имало полип колоно се прави пак след 4-5 години (поне така си спомням).

# 1 970
И моята гастроентероложка каза да го направя, за да отложа колоноскопията, всичко е наред. Миналата година правих колоноскопия, махнаха полипи и мисля сега да пропусна това изживяване (с пиенето на бълвоча предния ден).
Ако е имало полип колоно се прави пак след 4-5 години (поне така си спомням).
Полипът се изследва, ако е потенциален, на следващата година пак, ако лекарят прецени. Ако няма полип след няколко години, да.

# 1 971
  • София
Полипът се изследва, ако е потенциален, на следващата година пак, ако лекарят прецени. Ако няма полип след няколко години, да.
Потнциален какво ще рече, нищо не ми обясниха и двата пъти. Сега ме хвърлихте в притеснения...
Резултатът от биопсията на първия полип: Тубуловиалозен аденом с  low grade епителна дисплазия.
От втората биопсия: Тубуларен аденом с лекостепенна епителна дисплазия и хиперпластични полипи на колон(колон трансверзум).

# 1 972
Ами те си знаят какво показва хистологията. Ако всичко е наред не ти препоръчват следващата година. Не се шашкайте явно при вас всичко си е нормално.

# 1 973
Привет на всички!
Някой правил ли е маркер М2-Рк и колко може да му се има доверие?
Аз правих.Въз основа на него, калпротектин и окултно кървене, моята лекарка каза че не съм за колоноскопия. Даде го за много надежден, но колко е, не мога да кажа. По принцип имам доверие на гастроентероложката си и реших да отложа колоноскопията за известно време.

Какво представлява този маркер, за какво се прави?
Мисля да направя и аз по-сериозно изследване, което евентуално да отложи колоноскопия. Мисля ,че е излишна, но все пак трябва да съм сигурна. Мъчи ме запек, който понякога се сменя с разстройство, което продължава по 2-3 седмици, даже по месец. После идва  пак запек, а понякога имам и кръв. Тази сутрин също имаше малко на тоалетната хартия и мисля ,че е от хемороиди. Пукали са се понякога, още преди 3-4 години се е случвало. Напъва ме и ходя по 2-3 пъти едно след друго в рамките на половин- един час, сигурно от това се появява накрая и малко кръв.
Скоро правих калпротектин и окултно кървене, бяха отрицателни. Това М2- Рк маркер за рак ли е?

# 1 974
  • София
Ън, чела съм твоите постове и ти съчувствам много за страданията. Но аз те съветвам да си направиш колоноскопия, въпреки, че си слабичка. То едното няма общо с другото. На последното ми изследване имаше момченце пред мен на 9 години.
И трите пъти функцията червата ми се подобри и регулира значително след колоноскопията. С фортанс  се изчистват и разни шлаки и задръжки. Действа като Tuboflo на задръстен канал. Simple Smile Ако нямаш някакви други противопоказания, свързани с упойката напр. -престраши се! В нормалните държави това изследване се включва в задължителната профилактика след определена възраст и никой не те пита за окултно кървене и калпротектин.
Просто споделям, за да те насърча, ако мога.

# 1 975
Ън, чела съм твоите постове и ти съчувствам много за страданията. Но аз те съветвам да си направиш колоноскопия, въпреки, че си слабичка. То едното няма общо с другото. На последното ми изследване имаше момченце пред мен на 9 години.
И трите пъти функцията червата ми се подобри и регулира значително след колоноскопията. С фортанс  се изчистват и разни шлаки и задръжки. Действа като Tuboflo на задръстен канал. Simple Smile Ако нямаш някакви други противопоказания, свързани с упойката напр. -престраши се! В нормалните държави това изследване се включва в задължителната профилактика след определена възраст и никой не те пита за окултно кървене и калпротектин.
Просто споделям, за да те насърча, ако мога.

Благодаря! Проблема е в изпиването на гадната течност. При мен усложнено от това, че цирозата не обича течности. Затова и гастроентеролога реши да ме върне, когато се бях решила пролетта е направя изследването. За упойка не са ми казвали нищо.

# 1 976
  • София
По колко можеш да поглъщаш? Вече не си спомням как се казваше другото прахче за прочистване, но се пиеше поне с 1 литър по-малко количество течност отколкото фортранс. И другото - сладко е. Това не знам дали би навредило с нещо на ч. дроб.

# 1 977
По колко можеш да поглъщаш? Вече не си спомням как се казваше другото прахче за прочистване, но се пиеше поне с 1 литър по-малко количество течност отколкото фортранс. И другото - сладко е. Това не знам дали би навредило с нещо на ч. дроб.

Успявам да изпия до половин литър вода на ден. Това е тавана, после повръщам.

# 1 978
  • София
Разпределени  за целия ден ли са тези 500 мл.? Мисля, че 2 литра се пиеха с другото прахче. Май ще ти е много. Странно защо водата ти предизвиква повръщане.😕 Нали се изхвърля през бъбреците…

# 1 979
Разпределени  за целия ден ли са тези 500 мл.? Мисля, че 2 литра се пиеха с другото прахче. Май ще ти е много. Странно защо водата ти предизвиква повръщане.😕 Нали се изхвърля през бъбреците…

И аз се чудя, но може би е свързано с повишеното налягане в дроба всички казват, че го усещат, но при някои е по силно

Общи условия

Активация на акаунт