Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 725
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 555
Не съм много информирана по темата, може би някой друг да каже, но това не е ли прекалено огромна разлика за няколко дни разстояние?

На едно място ли е правено изследването?

На мен са ми казвали че бавно спада. Ако е реално, не звучи зле по принцип.

# 556
Започнах да се храня много вода
Плодове пия и амино Бутан ли какво беше
Промених много неща за 12 дена
В лина е правено от фецес със слуз
Аз почвам да си мисля че имам някаква гъба в червата 🤣

# 557
Пуснах и калпротектин, изследване на паразити, някакви два други показателя ( не им помня името ), отделно и за микроорганизми. Калпротектинът е в норма, другите неща за отрицателни. Единствено е открита Кандида в малки количества, така пише. Нямам болки или запек,диария / кръв, само слуз... затова се чудех може ли да е от тази кандида или не...
Чакайте сега малко,първо кандида нали знаете, че се среща нормално в червата въпроса е да не се наруши баланса защото тогава колонизират
В коя клиника пуснахте изследването и в каква степен е кандидата би трябвало да имате стойности

# 558
Според вас възможно ли е болките е корема да са на нервна почва и доста стрес

# 559
Нямам стойности, пише само - Изолиран Микроорганизъм - Кандида - малко количество.

Лекарката ми изписа Фунгостатин суспензия да пия, един флакон каза, че е достатъчно.

# 560
Скрит текст:
В дебелото черво няма "преработка на храна", това е в тънките черва. А "запека" е в дебелото. Както и да е. По-важно е каква е все пак причината. Определено вещество (от определена храна)? Патогенни бактерии? Липса на определени бактерии? Ако възпалението е автоимунно /срещу тъканите на червата/, а не с/у патогени или алергени - нали има кръвни тестове за антитела?
Мен най-много ме удивява, че не може да се посочи причина. То дори дали изобщо има възпаление май не може да се докаже. По кръвни показатели не винаги се вижда, с ехография на коремна област така и не получих отговор може ли поне да се отхвърли възпаление, ако не да се уточни...

Кръвни тестове за антитела се правят задължително при всяко автоимунно. Правим обикновено имунологичен профил, не изследваме само едно първия път, а и по-нататък също правим цял профил. Тези тестове обаче никога не се приемат за доказателство за наличие на дадена болест. Защо? Например HLA - В27 е това от антителата, което е "виновник" да Болестта на Бехтерев, което е едно от моите автоимунни. Моето изследване за HLA - В27  е отрицателно, но съм с диагнозата от повече от 15 години. Просто съм серонегативна, каквито са не малка част от болните. Не ни лови теста с една дума. Диагноза ни слагат по други критерии. От друга страна има много хора с положителен тест за HLA - В27, но не са болни. Антителата само показват ,че имаш склонност да отключиш това заболяване, но това може да не се случи никога. Затова антителата не се приемат като доказателство. Болните вече, които имат и положителен тест, мерят нивото на антителата, за да проверят дали са влезли в криза, ако имат съмнения. Тогава антителата се завишават, но и това не винаги е индикатор. Може да си влязъл в спиралата на кризата, но антителата да не я отчитат.
Има обаче случаи на доказан УК без кръв в изпражненията. Разлика не е само наличието на кръв, но и неподдаваща се на нищо диария, която може да стигне чудовищна честота. Кризите им най-често се спират в болница. Спираш ли разстройството с 1-2 смекти, няма УК или Крон.

Причина винаги има за всяко заболяване, но при всеки човек е различна. Затова причина категорично не се посочва. Карат слепешката с лечението.
Пп На последното питане - боли ме навсякъде, различно. Да, боли ме и под дясното ребро. Това ми налага да ходя при гастрото, защото съм с жлъчно-чернодробно автоимунно, пък и жлъчката ми е пълна с камъни отгоре на това. Ми, няма връзка....Кръвните - в норма, на ехографа жлъчката и черния дроб - спокойни, а боли....от дебелото черво си е....
Ън, имаш ли представа от тези изследвания може ли да се изключи проблем?
Скрит текст:

Плюс перфектна ехография.

Изследванията ти са екстра. Нищо автоимунно няма на хоризонта.
ПП
Болки в корема може да се появят и на нервна почва, но бързо отшумяват, ако няма реално физическо заболяване. Аз много се лъгах с тези нерви и с умората, която отдавах на натоварен работен график. Когато отидох на лекар обаче, тя ме закова с 2 въпроса, от които ми стана ясно, че съм се заблуждавала.  Затова първо търся и лекувам реално заболяване.
Сега теглото ми падна драстично и не мога да кача килограми. Още малко ще опитам да видя дали не е заради този СРДЧ и дали покрай голямото празнично похапване ще има резултат и ако не кача нищо пак, отивам след празниците да видя с каква нова болест съм се сдобила. Защото наличните ми са под контрол.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 11:41 от Ън

# 561
Нямам стойности, пише само - Изолиран Микроорганизъм - Кандида - малко количество.

Лекарката ми изписа Фунгостатин суспензия да пия, един флакон каза, че е достатъчно.

Хубаво е да пиете това,но помислете, че освен всичко ще изтребе полезните, освен и вредните в повече
Вкарайте пробиотик ,кандида култ пих аз когато имах тия гадини
Ограничете сладкото наблегнете на спокойствие, защото един стрес още повече ги множи.... като се сетя през какво првминах лятото и не ми се говори... пиете сокове пресни в момента ,като заложете на моркови цвекло грейпрфрут

# 562
Скрит текст:
Скрит текст:
В дебелото черво няма "преработка на храна", това е в тънките черва. А "запека" е в дебелото. Както и да е. По-важно е каква е все пак причината. Определено вещество (от определена храна)? Патогенни бактерии? Липса на определени бактерии? Ако възпалението е автоимунно /срещу тъканите на червата/, а не с/у патогени или алергени - нали има кръвни тестове за антитела?
Мен най-много ме удивява, че не може да се посочи причина. То дори дали изобщо има възпаление май не може да се докаже. По кръвни показатели не винаги се вижда, с ехография на коремна област така и не получих отговор може ли поне да се отхвърли възпаление, ако не да се уточни...

Кръвни тестове за антитела се правят задължително при всяко автоимунно. Правим обикновено имунологичен профил, не изследваме само едно първия път, а и по-нататък също правим цял профил. Тези тестове обаче никога не се приемат за доказателство за наличие на дадена болест. Защо? Например HLA - В27 е това от антителата, което е "виновник" да Болестта на Бехтерев, което е едно от моите автоимунни. Моето изследване за HLA - В27  е отрицателно, но съм с диагнозата от повече от 15 години. Просто съм серонегативна, каквито са не малка част от болните. Не ни лови теста с една дума. Диагноза ни слагат по други критерии. От друга страна има много хора с положителен тест за HLA - В27, но не са болни. Антителата само показват ,че имаш склонност да отключиш това заболяване, но това може да не се случи никога. Затова антителата не се приемат като доказателство. Болните вече, които имат и положителен тест, мерят нивото на антителата, за да проверят дали са влезли в криза, ако имат съмнения. Тогава антителата се завишават, но и това не винаги е индикатор. Може да си влязъл в спиралата на кризата, но антителата да не я отчитат.
Има обаче случаи на доказан УК без кръв в изпражненията. Разлика не е само наличието на кръв, но и неподдаваща се на нищо диария, която може да стигне чудовищна честота. Кризите им най-често се спират в болница. Спираш ли разстройството с 1-2 смекти, няма УК или Крон.

Причина винаги има за всяко заболяване, но при всеки човек е различна. Затова причина категорично не се посочва. Карат слепешката с лечението.
Пп На последното питане - боли ме навсякъде, различно. Да, боли ме и под дясното ребро. Това ми налага да ходя при гастрото, защото съм с жлъчно-чернодробно автоимунно, пък и жлъчката ми е пълна с камъни отгоре на това. Ми, няма връзка....Кръвните - в норма, на ехографа жлъчката и черния дроб - спокойни, а боли....от дебелото черво си е....
Скрит текст:

ПП
Болки в корема може да се появят и на нервна почва, но бързо отшумяват, ако няма реално физическо заболяване. Аз много се лъгах с тези нерви и с умората, която отдавах на натоварен работен график. Когато отидох на лекар обаче, тя ме закова с 2 въпроса, от които ми стана ясно, че съм се заблуждавала.  Затова първо търся и лекувам реално заболяване.
Сега теглото ми падна драстично и не мога да кача килограми. Още малко ще опитам да видя дали не е заради този СРДЧ и дали покрай голямото празнично похапване ще има резултат и ако не кача нищо пак, отивам след празниците да видя с каква нова болест съм се сдобила. Защото наличните ми са под контрол.
Не става въпрос само за автоимунно, а за проблем с червата, който може да се определи. Това за непоносимостите уж не трябвало да има толкова много като брой положителни, но на практика никой лекар не може да каже нещо повече или по-конкретно. Другото го правих, тъй като от тестени корема ми се издува най-много + газове и исках да докажа, че реално имам проблем. А раздуване в долната част на корема и болки от самото разтягане имам вече почти 3 години и то всеки ден /по-малко или повече и без значение от храната/ - не знам каква е тая "нервна почва" толкова продължителна. За мое съжаление загуба на кг нямам, а диария също не или много рядко и то винаги следствие от запек.

# 563
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

ПП
Болки в корема може да се появят и на нервна почва, но бързо отшумяват, ако няма реално физическо заболяване. Аз много се лъгах с тези нерви и с умората, която отдавах на натоварен работен график. Когато отидох на лекар обаче, тя ме закова с 2 въпроса, от които ми стана ясно, че съм се заблуждавала.  Затова първо търся и лекувам реално заболяване.
Не става въпрос само за автоимунно, а за проблем с червата, който може да се определи. Това за непоносимостите уж не трябвало да има толкова много като брой положителни, но на практика никой лекар не може да каже нещо повече или по-конкретно. Другото го правих, тъй като от тестени корема ми се издува най-много + газове и исках да докажа, че реално имам проблем. А раздуване в долната част на корема и болки от самото разтягане имам вече почти 3 години и то всеки ден /по-малко или повече и без значение от храната/ - не знам каква е тая "нервна почва" толкова продължителна. За мое съжаление загуба на кг нямам, а диария също не или много рядко и то винаги следствие от запек.

Аз също не мога да ям тестени храни, веднага се подувам. Дори от пресен хляб, от деня също ми става зле. Трябва вече да е изсъхнал или го препичам, иначе не става. Всяка малка грешка ми струва скъпо. Веднага боли. Щом не можеш да се храниш нормално, значи има проблем, не може абсолютно нищо да ти няма и да се оплакваш, нали? Не знаят какво е, измислили са СРДЧ. Лошото е, че не могат да намерят формулата, която да го излекува. А може би няма такава...

# 564
Според вас възможно ли е болките е корема да са на нервна почва и доста стрес
И още как.
Преди време след сума ти лекарства 3-4 месеца положението се успокои след прием на магнезии.
Хем действа добре на нервната система хем отпуска мускулите.
Скрит текст:
Скрит текст:

Кръвни тестове за антитела се правят задължително при всяко автоимунно. Правим обикновено имунологичен профил, не изследваме само едно първия път, а и по-нататък също правим цял профил. Тези тестове обаче никога не се приемат за доказателство за наличие на дадена болест. Защо? Например HLA - В27 е това от антителата, което е "виновник" да Болестта на Бехтерев, което е едно от моите автоимунни. Моето изследване за HLA - В27  е отрицателно, но съм с диагнозата от повече от 15 години. Просто съм серонегативна, каквито са не малка част от болните. Не ни лови теста с една дума. Диагноза ни слагат по други критерии. От друга страна има много хора с положителен тест за HLA - В27, но не са болни. Антителата само показват ,че имаш склонност да отключиш това заболяване, но това може да не се случи никога. Затова антителата не се приемат като доказателство. Болните вече, които имат и положителен тест, мерят нивото на антителата, за да проверят дали са влезли в криза, ако имат съмнения. Тогава антителата се завишават, но и това не винаги е индикатор. Може да си влязъл в спиралата на кризата, но антителата да не я отчитат.

Скрит текст:

ПП
Болки в корема може да се появят и на нервна почва, но бързо отшумяват, ако няма реално физическо заболяване. Аз много се лъгах с тези нерви и с умората, която отдавах на натоварен работен график. Когато отидох на лекар обаче, тя ме закова с 2 въпроса, от които ми стана ясно, че съм се заблуждавала.  Затова първо търся и лекувам реално заболяване.

Аз също не мога да ям тестени храни, веднага се подувам. Дори от пресен хляб, от деня също ми става зле. Трябва вече да е изсъхнал или го препичам, иначе не става. Всяка малка грешка ми струва скъпо. Веднага боли. Щом не можеш да се храниш нормално, значи има проблем, не може абсолютно нищо да ти няма и да се оплакваш, нали? Не знаят какво е, измислили са СРДЧ. Лошото е, че не могат да намерят формулата, която да го излекува. А може би няма такава...

Пробва ли ли сте твърда пшеница?
На мен добре ми действа.

# 565
  • Банско
Тези дни открих нещо ново, по отношение как да се справим с болката и къркорещите черва. Едното нещо, което действа много добре е лъжичка пектин с лъжица чия. Разтварят се във вода и след като набъбнат, се ядът. Облекчава много, поне мен. Другото, което открих е, че като ме заболи, пълня една грейка с вряла вода(ако е вряла я слагате най-отгоре на дрехата или одеялото, да не се изгорите, ако е топла може и върху кожата), слагам я на червата, и ми минава доста бързо. Мисля, че се отпуска всичко от топлото и спира, и болка, и нервен стомах, и бълбукащи черва. Пробвала съм доста неща, но тези двете действат най-много.

# 566
  • под тепетата
Аз затова споделих за възглавничката с костилки, която се затопля.

# 567
И аз ползвам грейки и много помагат!

# 568
  • Банско
Мисля тази година да пробвам всичко и да приключа с този корем. Освен, че ще правя цялостни изследвания, смятам да пробвам ябълков оцет на гладно. Някой има ли изпробвал този метод?

# 569
Всичко сме пробвали Smirk Аз лично като пия оцет на гладно, после стомаха си издува като бомба. И съм така цял ден. Въобще каквото кисело да вкарам първо, много зле после. Някъде бях чела лимонов сок. И с него съм пробвала. Същата работа. Пробвала съм и камбуча. Още по-зле. Но всеки е редно да пробва, за да види как на него би му се отразило. Аз за това и пробвам. Кой какво каже, на среща съм. Бях чела някъде урина. Е това вече е абсурд. Това няма начин да го пробвам в никой случай.

Общи условия

Активация на акаунт