Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 210 984
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 765
mundi-  Жлъчката боли от дясно под ребрата, а може и в стомаха.Аз имах  по-точно тежест и придърпване под ребрата от дясно.Имах и болка в дясната плешка и дясната ръка.Изследванията ПКК и чернодробните ми бяха в норма, НО на ехографа ми показа 2 камъка и се оперирах преди 1,7 м. След операцията ми дадоха 20 камъка, а уж се виждаха 2.Направи си ехограф отново,но при друг,за да си сигурна.Аз за 2м. ходих на 4 гастро докато реша да се оперирам. Консултирай се и с друг гастро. Аз имах проблем с червата и тръгнах, заради тях по лекари и закапак  излезе и камъни в жлъчката.

# 766
  • София
Записах си час за тази седмица при друг гастро при доктор Зоя Маджарова, била добра чудя се дали да не отида и при д-р Асен Петров още утре. Днес хапнах една варена тиква и ад под небето, вече започвам да си мисля, че наистина ми е от червото, направо си ми тръгнаха газове и се надух и ме заболя и от ляво и от дясно, повече вдясно, но е отвратително и тази болка една такава като възпалено боли. Нищо чудно и аз да имам камъни в жлъчката както обичам да си хапвам месо и мазно, нищо че имам рефлукс, преди 2 години и Хеликобактер имах....кой знае и тя какво е сътворила.....Обаче малко ми и тъпо така да обикалям по доктори, сега пия Иритиколин едва от 3 дни, като гледам резултат след 2 седмици евентуално....и като се втурна сега сигурно ще ми сменят лечението. Препоръчайте ми гастро, ако сте доволни от някого.

# 767
  • София
Мен заради кисти на яйчниците ме караха да правя туморен маркер с точно определен номер. Изкарах си акъла. Оказаха се задържани фоликули и при цикъл се спукаха и махнаха.
Ставаше дума за вагиноза. Аз заради СДРЧ преди 2 години се оказа, че без оплаквания при рутитен преглед я имам. Оправи се бързо- Слава Богу. Но тогава като съм в криза с червата се тревожа да не стане пак и вагиноза. АГ обясни че стените на червата са направо залепени за влагалището и бактериите прескачали.

# 768
Mundi, да и аз знам че панкреаса боли много се отслабва драстично. За ендометриоза и аз се притеснявах преди години, защото имах ужасно болезнен цикъл и овулация по едно време.  Еми този тумурен маркер излезе нормален. И аз много се шашкам като ме боли нещо,особено като не могат да установят причината и се влача с месеци по доктори . И е ужасно да те боли постоянно. Ставаш половин човек. Не знам какво да те посъветвам,освен да се консултираш с още един специалист. Този като не намира решение на проблема. Или някой лекар с по - добра апаратура. Защото и това е от значение.

Не е по темата,но казваш,че маркера ти е бил в норма
Маркера за ендометриоза или някакъв друг,че преди това си споменала и за такива съмнения (като мен в момента)

Маркерът за ендометриоза СА 125 , той ми беше в норма. И спрях да се тревожа за ендометриоза, после цикълът ми се промени след това. А другият тумурен маркер СА 242 беше за рак на панкреаса или храносмилателната система, той също излезе нормален Слава Богу.

Мигла, това за долепените стени май е вярно, в ученическите си години имах болка ниско в дясно, не беше яйчник, не беше апандисит. Убих се да ходя по лекари, не можаха да разберат причината. Личната ми лекарка ми каза, че там е сляпото черво и се задържат газаве и други работи, препоръча ми да ям повече фибри и да пия английски сол от време на време. Е наистина ми мина след време и от тогава като се появи това чудо, пия английски сол и до ден -два ми минава. Но....каква беше изненадата ми, преди години забременях извънматочно, спука ми се тръбата и лекарят ,който ме оперира ми каза че дясната ми тръба е била тотално деформирана и сплескана. А аз си бях пускала множество изследвания през годините и за хламидия и за какви ли не гадини, точно заради бактериални вагинози. И никога не се откри нищо патогенно. И си мисля че това възпаление в дясно ми беше прецакало тръбата. С бактериална вагинова съм се борила години, на мен ми помогнаха вагиналните пробиотици. Това беше единственото което ме спасяваше, беше ми писнало след всеки курс на лечение да лепвам някоя нова бактерия. И то защото се получава дисбиоза и във влагалището. Май много се отдалечихме от темата...

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 11:16 от Andi_B

# 769
Анди, благодаря за споделеното - на мен пък ми беше полезно! В момента и аз имам съмнения за ендометриоза или вагиноза и утре съм на АГ! Дано ми обърне внимание и да не ми каже, че си измислям.

# 770
Здравейте! Коремът ми е подут, като го натиснах има болка. И в горната част и около пъпа и долу. Само като натиснеш... При вас има ли такова нещо?

# 771
  • София
Едно такова питане,аз си пуснах онзи ден ПКК+ЦРП+чернодробните ензими, всичко ме е в норма. Както казах пия Иритаколин от вече седмица, чак голям ефект не виждам, по скоро се хващам, че сбъркам ли с храненето веднага киселини и ме натиска в дясно и ляво, като вдясно си е направо в тази точка, която си ме подпира по принцип. Всъщност някой ако го е пил този продукт до колко време има ефект? Наясно съм, че тази диагноза няма лечение, но все пак е доста гадно на моменти. Аз все пак мисля да си направя една контрола утре при моя лекар, но този път ще помоля да ми огледа целия корем, че тези едностранчиви прегледи леко ме подразниха.

# 772
И аз в момента пия Иратаколин, като и мен си ме подпира в дясно. Днес бях на гастро, направи ми ехограф, видяха се много газове, явно от червата е всичко, изписа и ензими и пробиотик.

# 773
Lygia, как мина прегледът?
Разсеяха ли се съмненията за ендометриоза?

# 774
Lygia, как мина прегледът?
Разсеяха ли се съмненията за ендометриоза?

Здравей Маги, благодаря, че се сети. Имах оплаквания, защото с ММ опитваме за бебе и при последните опити много се притесних защото имах сухота, кървене след това (свежа розова кръв) на два три пъти през няколко дни. Ходих на АГ прегледа ме обстойно нямаше кръв, не видя ранички, каза, че нищо ми няма. Може и аз да съм си внушила, че е това, а дори да няма същия симптом. Пред нея не се прояви никакъв симптом. Понеже няколко дни преди прегледа успяхме да нацелим овулация с ММ, смятам да изчакам две-три седмици ако не дойде Ц, пия дуфастон, ако пък дойде ще изчакам 1-2 седмици и ако при повторни опити пак се случва, вече ще търся второ мнение.

# 775
Lygia, дано не се случва повече и опитите да са успешни Simple Smile Сигурна ли си, че е било кръв? На мен ми се случва понякога да имам течение с бледи следи от кръв точно по време на овулация.
Доколкото ми е казвала моята АГ, симптомите са други за ендометриозата. И аз като ходя на преглед, все си мисля, че ми има нещо, но после резултата от микробиологията е бил само липса на лактобацили. Не се стресирай, за да не  ти се разбъркат хормоните. Дано всичко бъде наред!

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 01:41 от Magi_hr

# 776
Здравейте,

Имам 2 въпроса.

1 - По колко време пиете пробиотик, ако го правите с цел профилактика?

2 - Когато носите в лабораторията изследване на фекалии, какво друго, освен калпротектин, си изследвате?

Благодаря предварително!

# 777
Здравейте,

Имам проблем със стомаха. Къркорене на червата в хоризонтално положение особено сутрин с газове. Всяка сутрин ходя до тоалетна, но изпражненията са кашави без слуз и кръв.
От 3 до 8 пих Азакс, но без пробиотик.
Дайте съвет за да се справя с това? Може би, аз го мисля твърде много...

# 778
Nomitor, добре дошъл - да не се задържаш.

Започни пробиотици сега. Не е късно. Може всичко да е наред и просто приема на лекарството да ти е разбъркал стомаха. Може да пробваш успоредно с пробиотиците да приемаш и Иберогаст 3 х капки преди хранене.

Ако не отшуми, посети гастроентеролог. Може да поискат да пуснеш калпротектин и други изследвания на фецес, но може и изобщо да не се стигне до там.

Аз бих избегнала и силно овкусени храни, мазно, сосове, тлъсто месо или зеленчуци, които не са сготвени, семки, ядки, дразнители като чесън, лук, газообразуващи и др. трудносмилаеми храни, цитруси на гладно и тн. Поне за около 2-3 седмици. Може да започнеш да ги включваш постепенно след това. Всичко с идеята да ограничиш възможно външните дразнители, докато чревната флора се възстанови.

Magi_hr баш кръв си беше... Засега малко почивка, чакане да дойде и мине Ц и после ще го мисля. А и спокойствие трябва и за едното и за нашето СРДЧ.

И мен ме вълнува приема на пробиотици профилактично. Какви пиете, по колко време. Знам, че не е добре и да се смесват или да се пият различни. До момента съм приемала само Biogaia с витамин Д.

# 779
Здравейте,

Имам 2 въпроса.

1 - По колко време пиете пробиотик, ако го правите с цел профилактика?

2 - Когато носите в лабораторията изследване на фекалии, какво друго, освен калпротектин, си изследвате?

Благодаря предварително!
1-2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт