Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 210 848
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 780
Аз не пия пробиотици. Само ако се наложи. Не бях пила 7 г. Януари карах вирус, но се усложни и се наложи да пия АБ за бактериална инфекция. Пих пробиотик 10 дни.
Преди си ги взимах като бонбонки. Всякакви. И скъпи. С днешна дата за себе си съм сигурна, че просто съм хвърляла едни пари в аптеката.
Не отричам ползите им, но повечето с предписанията стрелят на посоки, с който и да е пробиотик.

# 781
Мъжът ми вика на пробиотициет измамата на 21 век. Не знам колко пари съм издала за пробиотици и колко съм изпила. Щом съм тук, значи няма ефект.  Последните месеци вече не купувам никакви и не пия.
Тези дни отново не съм добре. Снощи ядох малко, но сутринта в 5 часа пак ме вдигна чувството за тежест, подуване, имах малко газове. Ходих към 8 часа по голяма нужда, пак нещо като лигавица излиза...
Корема ми бълкука тази сутрин непрекъснато, нямам обаче разстройство, нито кашави изпражнения. Гади ми се много често. От храна се чувствам зле, когато не ям, съм добре. Започнах да мисля за панкреаса. Имам камъни в жлъчката от 15 години, дали не  е дало отражение..... Последния път на контролния преглед при гастрото, тя гледа панкреаса на ехографа. Каза, че бил спокоен/значи може да се види/. Май трябва да си пусна амилаза и липаза. Пусках миналата година, едното беше в норма, другото завишено. Гастрото обаче каза, че не им били точни таблиците и редовно излизали завишени изследавнията за панкреас. Ще ходя при друг гастро, не виждам друго какво да правя. Не знам дали и пакреас или само СРДЧ може да ми докарва такива проблеми. Жлъчка не ме боли, отдавна не ме е боляло отдясно, все отляво ме боли. Болката е поносима, или съвсем накрая, където е свивката на кръста или около 4 пръста по-надолу. Това от панкреас може ли да се получи, или е от дебелото черво най-вероятно?
ПП Когато се появи някакъв проблем с корема винаги ми се ускорява изхождането по голяма нужда. Запекът се заменя с нормално до меко изхождане, но винаги придружено от някаква лигавица или и аз не знам какво е това - едно като желе, което остава по салфитката, а понякога го има и на изпражненията. Слуз ли е, какво е...не знам... Какво ще е това? Вече съвсем се оплетох и не знам какво да мисля...гаденето може да е от колита, нали?

# 782
Най вероятно е слуз.

# 783
Мъжът ми вика на пробиотициет измамата на 21 век. Не знам колко пари съм издала за пробиотици и колко съм изпила. Щом съм тук, значи няма ефект.  Последните месеци вече не купувам никакви и не пия.
Тези дни отново не съм добре. Снощи ядох малко, но сутринта в 5 часа пак ме вдигна чувството за тежест, подуване, имах малко газове. Ходих към 8 часа по голяма нужда, пак нещо като лигавица излиза...
Корема ми бълкука тази сутрин непрекъснато, нямам обаче разстройство, нито кашави изпражнения. Гади ми се много често. От храна се чувствам зле, когато не ям, съм добре. Започнах да мисля за панкреаса. Имам камъни в жлъчката от 15 години, дали не  е дало отражение..... Последния път на контролния преглед при гастрото, тя гледа панкреаса на ехографа. Каза, че бил спокоен/значи може да се види/. Май трябва да си пусна амилаза и липаза. Пусках миналата година, едното беше в норма, другото завишено. Гастрото обаче каза, че не им били точни таблиците и редовно излизали завишени изследавнията за панкреас. Ще ходя при друг гастро, не виждам друго какво да правя. Не знам дали и пакреас или само СРДЧ може да ми докарва такива проблеми. Жлъчка не ме боли, отдавна не ме е боляло отдясно, все отляво ме боли. Болката е поносима, или съвсем накрая, където е свивката на кръста или около 4 пръста по-надолу. Това от панкреас може ли да се получи, или е от дебелото черво най-вероятно?
ПП Когато се появи някакъв проблем с корема винаги ми се ускорява изхождането по голяма нужда. Запекът се заменя с нормално до меко изхождане, но винаги придружено от някаква лигавица или и аз не знам какво е това - едно като желе, което остава по салфитката, а понякога го има и на изпражненията. Слуз ли е, какво е...не знам... Какво ще е това? Вече съвсем се оплетох и не знам какво да мисля...гаденето може да е от колита, нали?

Същите симптоми имах,лекаря при който бяха каза черва, погрижи се за червата си
После каза и камъни в жлъчката, но не било от тях,ама ако почнат да пречат се отразявало на панкреас каквото и да значи това

# 784
Ън, така описано е слуз. Случвало ми се е.

# 785
Моите камъни датират от 15 години някъде, откакто ми откриха автоимунното чернодробно. Питах гастрото да махам ли жлъчката, тя каза само ако започне да създава проблеми. Засега няма, но не знам дали камъните все пак не увреждат по някакъв начин панкреаса. Това ми е дилемата да я махам ли, или не. Трябвало да стои, за да пази черния дроб от висок холестерол. При мен се вдига холестерола много, когато съм в криза с автоимунното. Затова не съм предприела нищо за операция, но се боя за панкреаса. Чудя се какво да правя....Трябва да намеря читав доктор, дето ще ми даде съвет, без да мисли как ще му платя 1000 лв за операцията.

# 786
Здравейте,

Днес ходих при ЛЛ за да ми даде направление за гастро, но след като ми направи преглед самия той каза, че това е синдром на раздразненото черво. Нямало нужда да ходя на гастро, защото не съм имал симптоми.

Изписа ми да пия Креон 3х1 и Спазмомен 3х1

Имали ли сте такова лечение?

# 787
Минали сме всички през такива" лечения". Не помагат. Нищо не помага.
А какво значи, че не сте имали симптоми...нали сте отишли заради симптоми някакви. Какви са вашите?

# 788
Минали сме всички през такива" лечения". Не помагат. Нищо не помага.
А какво значи, че не сте имали симптоми...нали сте отишли заради симптоми някакви. Какви са вашите?

Имам къркорене сутрин с много газове и кашави изпражнения безформени като топки големи.
Имам и болки от време на време в корема.
Нямам гадене, нямам повръщане.
Нямам представа това лечение дали ще ми помогне.

# 789
  • София
Синдромът на раздразненото черво не е истинско заболяване и няма лечение за него. Всички опитваме едно-друго докато намерим нещо да помогне. Освен това, което ти е дал лекарят, можеш да пробваш с някакъв пробиотик - Ентерол, Сахаромицес Булярди. Псилиум за оформяне на изпражненията.
Горчивка - шведска или иберогаз.
Изключване на храни за да видиш кое те дразни - например фибрите.
Иритаколин или активен въглен - второто за много кратък период.
Да се молиш да мине бързо и да не хронифицира.

# 790
Здравейте,

Може ли да споделите, с какво се храните?

# 791
  • София
Аз спазвам FODMAP режима

Здравейте,

Може ли да споделите, с какво се храните?

# 792
Здравейте. Включвам се и аз със следния проблем. Имам две раждания секцио. След второто започнах да получавам крампи ниско долу вдясно точно където започва разреза, като това е доста болезнено. Случва се като ставам от леглото, докато се обувам. При рязко ставане от седнало положение, като не винаги се случва. Когато стане корема от дядната страна се издува, а отляво хлътва, за да облекча болката започвам да дишам плитко и чакам да се отпусне мускула. Няколко пъти ходих на гинеколог, като имах съмнения че вероятно са сраствания, но казаха че не са. Отделно корема страшно много ми се подува, и става болезнен ходя редовно до тоалетна по голяма нужда, и то по няколко пъти на ден. Имам доста газове често. Какво бихте ме посъветвали? Какви изследвания да направя, и към какъв лекар да се обърна? Благодаря ви предварително.

# 793
Гастроентеролог, той ще прецени какви изследвания да направите.

# 794
Направете си скенер с контраст
Може да имате проблеми с мускула псоас

Общи условия

Активация на акаунт