Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 004
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 795
Здравейте,

Тези от вас, които са с изхождания със слуз - колко често имате слуз? На всяко изхождане, през дни, днес малко, утре повече, как е при вас?

# 796
Направете си скенер с контраст
Може да имате проблеми с мускула псоас

Благодаря. А на какъв лекар трябва да отида, за да прецени дали това е проблемът?

# 797
Скенера ще покаже дали имате патологичен проблем.Насочете се към добра диагностика 
От къде сте

# 798
  • София
Здравейте,

Тези от вас, които са с изхождания със слуз - колко често имате слуз? На всяко изхождане, през дни, днес малко, утре повече, как е при вас?

Здравейте, аз имам слуз всеки ден и то от години, забелязала съм, че се увеличава ако съм приемала млечни продукти. Сега след като пих Иритаколин забелязах, че значително намаля като количество. Като цяло според мен зависи с какво се храните. Опитайте да намалите млечните и ще видите резултата. В интернет има достатъчно информация от какво се увеличава слузта в изпражненията.

# 799
  • София
Здравейте. Включвам се и аз със следния проблем. Имам две раждания секцио. След второто започнах да получавам крампи ниско долу вдясно точно където започва разреза, като това е доста болезнено. Случва се като ставам от леглото, докато се обувам. При рязко ставане от седнало положение, като не винаги се случва. Когато стане корема от дядната страна се издува, а отляво хлътва, за да облекча болката започвам да дишам плитко и чакам да се отпусне мускула. Няколко пъти ходих на гинеколог, като имах съмнения че вероятно са сраствания, но казаха че не са. Отделно корема страшно много ми се подува, и става болезнен ходя редовно до тоалетна по голяма нужда, и то по няколко пъти на ден. Имам доста газове често. Какво бихте ме посъветвали? Какви изследвания да направя, и към какъв лекар да се обърна? Благодаря ви предварително.

Здравейте, аз имам 2 операции секцио в рамките на 2 години, от дясно понякога при изправяне също получавам такава остра болка, категорично са сраствания няколко гинеколога са ми ги констатирали. Посетете друг гинеколог, щом болката е на цикатрикса е определено това. Според мен отидете на гастроентеролог по оплакванията, които имате.

# 800
А как се диагностицират сраствания от секцио? И аз съм с болка в дясно, но не знам кое от кое е. На мен доктор ми е казал че няма как с гледане да се установи срастване. Само с лапароскопия, което макар и малък разрез, сам по себе си пак води до друго срастване.

# 801
  • София
А как се диагностицират сраствания от секцио? И аз съм с болка в дясно, но не знам кое от кое е. На мен доктор ми е казал че няма как с гледане да се установи срастване. Само с лапароскопия, което макар и малък разрез, сам по себе си пак води до друго срастване.
При второто секцио ми изрязаха доста сраствания от първото такова, сега от няколко години следя една киста и няколко топ гинеколога са ми казвали, че имам сраствания и междудругото се виждат на ехографа, поне при мен са ги виждали. Тя самата болка е много специфична при сраствания, силна, прорязваща и в цикатрикса, при мен е обикновено при рязко ставане.

# 802
Влизам да оставя това тук!

"Стрес...или напрежение...
Има два вида:
1- Внезапен, остър, кратковременен, животоспасяващ...като напр. когато ни гони зло куче или мечка, или лош човек....известен е като реакция "Бий се или бягай!" Не бихме оцелели без нея!
Сложих и картинка изобразяваща силно стресиран бабуин... вероятно е оцелял именно благодарение на стрес и мобилизация до краен предел! Иначе би се превърнал в закуска на леопарда.
При него се изтърсват огромни количества катехоламини като адреналин и норадреналин от надбъбречните жлези.
Това предизвиква свиване на кръвоносните съдове на храносмилателната система и пренасочване на кръвообращението към жизненоважните за момента мозък и най-вече мускули. Иначе не бихме оцелели в моменти на опасност за живота ни! Този вид стрес трае много кратко време! При него страдат стомаха и червата, но те не са приоритет когато ни гони саблезъб тигър...или друг хищник!
Атлетите го имат по време на състезание, като при някои дори се появява кървава диария от разпадане на епителните клетки на стомаха и червата вследствие на недостатъчно кръвоснабдяване!
Този вид стрес е полезен и животоспасяващ!
Бързо отминава и се възстановяваме от него постепенно.

2- Постоянен, непрекъснат, съсипващ здравето и дори живота ни хроничен стрес/напрежение...
При него има постоянно завишени нива на кортизол, предизвикващ хронично недохранване на стомашната и чревната стена, промени в състава на чревната флора, лошо усвояване на храна, недоимък на важни витамини и минерали.... и хронично възпаление на цялото тяло.
Този стрес е причинен от неща като неприятности в работата и/или семейството, сметки, дългове, конфликти, политика, нещастие.... Той никога не спира! И ни съсипва постоянно...
Резултатът често се изразява в тревожност и/или депресия...

Отровите които поглъщаме и/или дишаме,  спадат към този втори вид хроничен стрес! Тук причислявам и пасти за зъби, козметика, перилни препарати, сапуни,...всичко пълно с химия!
Те го задълбочават и водят до порочен кръг, като непрекъснато влошаване на здравното ни състояние!"

# 803
  • София
Здравейте,
Мен пак си ме проболява всеки ден в десния квадрант на корема, преди под дясното ребро вече премина по надолу, записах си отново час за гастро, този път ще ходя при друг. Интересува ме следното вие пазите ли диета някаква, аз не пазя такава и забелязвам, че много се влияя от храната, която ям. Понякога нямам проблем ако ям нещо дразнещо пак започва тази тежест. Уж нищо ми няма пък вече се влача 2 месеца, иначе си хапвам нямам проблем и с килограмите, нямам и умора и други неща. Стрес имам и то доста и предполагам ми се отразява, също явно и приема на ОК. Уж пих Иритаколин нищо особено не забелязах като подобрение....преди 2 седмици при поредното посещение при гастрото ми предписа Стомахон, убеден, че съм с СРДЧ, аз вече запозвам да си мисля да нямам камъни в жлъчката, според него уж нямам, имала съм някакви отлагания.....панкреаса ми е добре, предния път уж видя хемангиом на черния дроб, който търси 30 мин и не го видя отново. Преди около 2-3 мес ходих на друг гастро нямах абсолютно нищо. Тотално се обърках вече от глупави диагнози.

# 804
Здравейте,
Мен пак си ме проболява всеки ден в десния квадрант на корема, преди под дясното ребро вече премина по надолу, записах си отново час за гастро, този път ще ходя при друг. Интересува ме следното вие пазите ли диета някаква, аз не пазя такава и забелязвам, че много се влияя от храната, която ям. Понякога нямам проблем ако ям нещо дразнещо пак започва тази тежест. Уж нищо ми няма пък вече се влача 2 месеца, иначе си хапвам нямам проблем и с килограмите, нямам и умора и други неща. Стрес имам и то доста и предполагам ми се отразява, също явно и приема на ОК. Уж пих Иритаколин нищо особено не забелязах като подобрение....преди 2 седмици при поредното посещение при гастрото ми предписа Стомахон, убеден, че съм с СРДЧ, аз вече запозвам да си мисля да нямам камъни в жлъчката, според него уж нямам, имала съм някакви отлагания.....панкреаса ми е добре, предния път уж видя хемангиом на черния дроб, който търси 30 мин и не го видя отново. Преди около 2-3 мес ходих на друг гастро нямах абсолютно нищо. Тотално се обърках вече от глупави диагнози.

Диетата си е нужна при това заболяване
Стреса също играе голяма роля
Много голяма!
Прочети поста ми по нагоре
Иритаколин пих 3 месеца бях мн доволна
На принципа на билки е,действа по бавно

# 805
Здравейте! При мен симптоми всякакви и все се изреждат. Няколко дни едно, после друго и така. От около седмица имам и аз някаква лека болка в дясното подбедрие. Понякога в лявото... Газове, подуване... Кажете как е минал прегледа ❤️
Здравейте,

# 806
Някой имал ли е болки ниско долу в корема( в ляво в дясно) и в ректума+ тежест в дупето, особено като съм седнала на тоалетната... (едновременна болка в корема и ректума, понякога като на спазми)? Най- вече преди, повреме и след дефекация...

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 15:58 от No fear...

# 807
Пак седнах да пиша и аз тук една отзивчива дама тук по -рано ми препоръча Иберогас и ми помагаше донякъде ,но знаете ли че го няма по аптеките цяла седмица то търся няма го и по Интернет да го поръчам .Пак имам болка и аз в дясно ама много обичам спанак и го готвих и маруля ядох и дали не е от тях .А и изпити имам и при притеснена съм по край тях.И този път съм подута и все едно съм глътнала слон.Кажете какво ползвате момичета мислех си след отстраняването на полипа всичко да е минало ,но май не е.А и цикъла 3 месеца след отстраняването на полипа нямам запазих час за гинеколог .Дали да не взема спазмомен

# 808
Аз съм на бускулизин и спазмомвен, редувам ги.

# 809
Някой болки не само в дясно на корема,ами и под реброто има ли,

Общи условия

Активация на акаунт