Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 670
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 960
Какви ензими ви изписаха? ☕🍀
.
.

Пп аз си пия Салофалка, но никакъв ефект, направо съм в потрес вече..

Креон 10000, но аз си взех ензимил.

# 961
Аз имам влошаване от Салофалк , но уж било докато тялото свикнало 😔

# 962
То зависи и кой какво разбира под влошаване и подобрение. За мен дори само коремът ми да не е издут до крайност пак е добре.

# 963
Къде в София да си направя колоноскопия ?
Днес бях на преглед в токуда, и ми препоръчаха да направя колоноскопия.

# 964

Аз ще правя виртуална колоноскопия в Токуда Младост. В момента е 324,00 лева на промоция в Омед.
   При кой лекар ходихте, какви са ви оплакванията?

# 965

Аз ще правя виртуална колоноскопия в Токуда Младост. В момента е 324,00 лева на промоция в Омед.
   При кой лекар ходихте, какви са ви оплакванията?
Оплакванията са ми че имам зацапване на бельото от няколко месеца след ходене до тоалетна. Като проверя с тоалетна хартия все едно не съм се избърсал хубаво, а това не е така. 5-6 часа след тоалетна вече всичко си е ОК. Имам сърбеж и понякога позиви за ходене до тоалетна, които понякога са само газове понякога нищо. Началото на май си правих доста подробни изследвания, вкл. за кръв в изпрж., всичко беше ОК. Кръв съм забелязвал на края на тоалетната хартия 2-3 пъти за последните 2 месеца. В неделя бях с много кофти запек, но кръв нямаше.
Гастрото май месец ми каза че най-вероятно са хемороиди или някакво каналче на ануса.
Днес бях в токуда и там, нищо. Погледнаха ме за външни хемороиди, за вътрешни на колконоскопия след месец най-рано. Днес отидох с идеята поне да ме види и проктолог, ама...
Казаха ми да се проверя за паразити и бактерии.

# 966
Изследвайте за паразити, може червото да е раздразнено. За хеликобактер изследвахте ли?

# 967
Изследвайте за паразити, може червото да е раздразнено. За хеликобактер изследвахте ли?
Хеликобактери да. И в кръвта и от фецес. Отрицателен

# 968
Здравейте, бих искала да споделя историята си, ако има някой с подобен проблем и да сподели как се е справил с него ще съм благодарна.
От края на март месец се започнаха проблемите с диарията, отидох на гастроентеролог, прегледаме на ехограф, пусна ми кръвни и биологични изследвания. От ехографа нямаше нищо, кръвните в норма, но ми откриха кандида. Започнах лечение, както с лекарства, така и с природни методи, реших да изчакам два месеца и тогава да си пусна изследване за кандида. След като си пуснах изследване се оказа, че съм се изчистила и няма нищо, обаче проблемите със стомаха продължават.
Редуване на диария и запек, като понякога и нормално в някой дни, корема ми е подут, имам газове, къркорене, и най-вече болки около пъпа и долната част на корема, има моменти, в които се свивам от болка
Наистина вече не знам на какво да правя, диета правех за кандидата, но като разбрах, че съм се изчистила, почнах да вкарвам и други храни, гледа да не прекалявам със сладкото, тестеното, както и млечните, общо взето се храня нормално.
Ще съм благодарна да споделите мнение, вече си мисля, че е всичко и съм много отчаяна...

# 969
Здравейте, бих искала да споделя историята си, ако има някой с подобен проблем и да сподели как се е справил с него ще съм благодарна.
От края на март месец се започнаха проблемите с диарията, отидох на гастроентеролог, прегледаме на ехограф, пусна ми кръвни и биологични изследвания. От ехографа нямаше нищо, кръвните в норма, но ми откриха кандида. Започнах лечение, както с лекарства, така и с природни методи, реших да изчакам два месеца и тогава да си пусна изследване за кандида. След като си пуснах изследване се оказа, че съм се изчистила и няма нищо, обаче проблемите със стомаха продължават.
Редуване на диария и запек, като понякога и нормално в някой дни, корема ми е подут, имам газове, къркорене, и най-вече болки около пъпа и долната част на корема, има моменти, в които се свивам от болка
Наистина вече не знам на какво да правя, диета правех за кандидата, но като разбрах, че съм се изчистила, почнах да вкарвам и други храни, гледа да не прекалявам със сладкото, тестеното, както и млечните, общо взето се храня нормално.
Ще съм благодарна да споделите мнение, вече си мисля, че е всичко и съм много отчаяна...

Какъв тест правихте за кандида

# 970

Какъв тест правихте за кандида

Биологично.

# 971
Какво означава биологично, как се прави

# 972
Биологичното изследване се пуска в лаборатория, може да бъде урина или фецес, зависи какво изследваш. Става между 2-3 дни.

Какво означава биологично, как се прави

# 973
  • София
Ох и аз от март съм с разбъркан корем- черва, всичко.  Цял живот съм с тежък запек, а сега ходя на пожар по голяма.

# 974
Ох и аз от март съм с разбъркан корем- черва, всичко.  Цял живот съм с тежък запек, а сега ходя на пожар по голяма.

Поне не е разстройство,сигурно?

Общи условия

Активация на акаунт