Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 730
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 125
Този биопрон помага ли?
Цената е веднъж!

# 1 126
То не само цената на биопрона,но и на спазмомена също.
Взех ги,ще кажа ако ми помагат.Ще им дам шанс,пък ще видим.До сега съм пробвала само с дуспалитин,но имаше временно облекчение и се отказах.

# 1 127
За мен Спазмомен действа много по-слабо от Дуспаталина. Или по-точно не усещам действие някакво.
Бях я закъсала веднъж много и ми го изписаха 3х2 за месец. И с тая доза дори нямаше облекчение. След като за втори път ми беше изписан 3х1 за по-дълъг период и му дадох пак шанс, последващо бях решила вместо да давам 45 лв на месец само за него (тогава беше 15 лв), да пробвам сироп от Нони. Тъкмо му вървеше рекламата. Повече полза видях 😁

# 1 128
Sea483, какво показа ендоскопията?

# 1 129
Някакво възпаление,синдром на раздразненото черво.Взели са проба да изследват за хелико,но резултати след седмица.Не беше най-приятната процедура,но съм една идея по спокойна след нея.

# 1 130
Къде ви я направихa и останахте ли доволна?

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 13:04 от sleek

# 1 131
В Свети Георги,гр.Пловдив.Доволна съм, единствения минус при мен беше,че чаках 3 часа за прием,тъй като не съм от града и трябваше да остана в болницата.Докторите са добри,и отношение и обясняват.Пускат изследвания на база оплакванията ти.

# 1 132
Колко време може да се приема спазмомена без почивка най-много?
Чудя се дали да не си пусна хеликобактер, но кой показва по-вярно кръвен или фекална маса?

# 1 133
Колко време може да се приема спазмомена без почивка най-много?
Чудя се дали да не си пусна хеликобактер, но кой показва по-вярно кръвен или фекална маса?

Фекалии

# 1 134
2 месеца съм пила най-много спазмомен, по предписание на гастроентеролог.

# 1 135
Здравейте,
някой има ли синдром на раздразненото черво без болки, а само кашави изпражнения по 2, 3  пъти на ден?
От 2 месеца, всеки ден ми става лошо и това често води до тоалетна. Пусках си кръвна картина, стерилна урина, хормони, витамини, ходих при двама гастро, гинеколог, невролог - всички казват всичко ти е наред пий си витамините. Гастрото ми изписа пробиотик, каза че има съмнения за СДЧ, но не е характерното.

# 1 136
Аз дълго време бях без болки, само запек, подуване и дискомфорт, после леки болки по хода на червата, бълбукане, кашави изпражнения.
Както всички оплаквания ми бяха вдясно сега отляво имам лека болка като пробождане по скоро и сякаш подпиране под ляв хълбок. На ехо няма нищо кръвни ок, Хеликобактер отрицателно.
Сега тия пробождащи болки.. откачам вече, а вляво болят "лошите" неща.
След месец ЯМР с контраст... дали ще се успокоя вече 🥺🙏

# 1 137
Аз дълго време бях без болки, само запек, подуване и дискомфорт, после леки болки по хода на червата, бълбукане, кашави изпражнения.
Както всички оплаквания ми бяха вдясно сега отляво имам лека болка като пробождане по скоро и сякаш подпиране под ляв хълбок. На ехо няма нищо кръвни ок, Хеликобактер отрицателно.
Сега тия пробождащи болки.. откачам вече, а вляво болят "лошите" неща.
След месец ЯМР с контраст... дали ще се успокоя вече 🥺🙏

Защо мислите, че от ляво болят лошите неща?

# 1 138
Аз мислех че от ляво няма много какво да боли точно освен СРДЧ.  А от лекар съм чувала че най-лошите неща даже не болят. Там симптомите се изявяват по други начини и така.

# 1 139
Здравейте,
някой има ли синдром на раздразненото черво без болки, а само кашави изпражнения по 2, 3  пъти на ден?
От 2 месеца, всеки ден ми става лошо и това често води до тоалетна. Пусках си кръвна картина, стерилна урина, хормони, витамини, ходих при двама гастро, гинеколог, невролог - всички казват всичко ти е наред пий си витамините. Гастрото ми изписа пробиотик, каза че има съмнения за СДЧ, но не е характерното.
Аз бях така до скоро. След колоното, дали от пречистването, дали от успокоение нещата си дойдоха на място.

Общи условия

Активация на акаунт