Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 205 844
  • 2 128
  •   5
Отговори
# 2 040
Lidiq56, за всички ни в темата ще са полезни съветите ви, така че  аз лично ще се радвам да ги споделите.

# 2 041
Здравейте, момичета ! От доста години имам проблем ,който без много изследвания беше определен като" Синдром на раздразненото черво"
Отначало правех кризи със болка ,която започваше покрай пъпа ,следва изхождане и след това болката се установяване в дясно на пъпа малко по- надолу и се усещаше болка само при натиск с ръка или ако искам да се изправя от леглото ,нещо като болката от мускулна треска ,но само в тази точка на стомаха ,отминаваше за 2-3 дни ... Съмнявах се да не е хроничен апендицит,но доктора който ме прегледа каза ,че такова животно нямало ...
Другото което искам да попитам ,моите кризи ги получавам предимно нощем ,когато съм заспала , буди ме силна болка ,седя така в тоалетната поне час с ужасяващи болки ,докато последва разстройство и ми олекне... Сега от нова година насам ,пак почнаха кризите нощем , някой получава ли такива кризи ,защо точно нощем ? Ходих на лекар,но той много набързо ме видя,не назначи никакви изследвания и каза ,че може би е гинекологично ,тъй като имам полип в матката ,който следим с друг доктор,но аз не мисля ,че има връзка ,защото тези кризи са ми от поне 7 години , когато полип не съм имала , просто сега станаха по-често ... Моля кажете ,имате ли такива нощни кризи , къде да потърся адекватна диагноза  , от малък град съм и тук само ти взимат парите ... Препоръчайте някой в София или Пловдив?!

# 2 042
Тим Спектър-30 plants a day-you tube.
Става въпросза следното-2018 година правят най-голямото проучване в света на gut health с 10 000 участника. Доказват, че хората, които ядат най-голямо разнообразие от растения, в това число плодове, зеленчуци, ядки, бобови, билки, семена, имат най-голямо разнообразие на чревен микробиом откъм видове и количество на полезните бактерии.
От тук логиката-всички започват да изключват храни масово-било то отделни, за които решават, че им тригърват симтоми. В някои случай дори цели груби храни. От една страна тялото спира да познава тази храна и да умее да я преработва, от друга страна всеки път когато се изяде различно растение то храни различен вид бактерия.
Това не е диета, защото тя не изключва приема на други групи храни като месо и млечни.
Идеята е - напишете в google images 30  plants a week. Има списък със всички продукти.
И всяка седмица трябва да се изяждат по 30.
И да се разнообразява.
Друго в you tube  има много истории на жени, - how i healed my gut, които разказват как години наред за били без никакъв напредък от елиминационните диети и накрая са се оправили с подобен метод.
Втори съвет.
За жалост дихателните тестове за SIBO, изолирането на кандида във фецес, урина, вагинален, гърлен, назален в много случай не е вярно.
Аз имах кандида гарантирано преди месец влагалищно, в устата и подут корем и запек една седмица. На нито един от тези показатели в секрети, както и антитела за активна инфекция не ми даде положителен резултат. Започнах да приемам Candida Support Weight world с каприлова киселина, риган и много други. Получих мн силна херцхайм реакция. От умиране на кандида се изпускат над 79 различни токсина и имаш чувство, че умираш.
Аз съм пресен чревен пациент от месец, преди това не съм имала проблеми, знам, но четох денонощно този месец, и виждам, че трябва да търсим причината.
Не знам какво да ви посъветвам - пау дарко, може би, защото то е и антимикробно, и антимикотично и паразити убива.
Има нещо, не може тези черва да се разбъркват така от само себе си.
И другото, предполаган л глутамин и костен бульон си приемате, но си мисля, че тези три компонента са най - важни
1. Опит да се убие вредителя-бактерий, дрожди, паразити, токсини или микс.
2. Опит да се възстанови микробиома- знам, че е трудно, аз бях на кандида диета 2 седмици и хапнах  ориз и ми подразни, прави сметка ако не е консумиран месеци и години.
3. Да се успокои чревната мукоза-костен бульон, л глутамин.
4.Виждам, че главно ми мъчи запек и диария. Тя е крайният ефект от проблемите в горните 3.
Преди да открия кандида аз бях седница подута, оригвах се, и имах запек.
Тези изроди колонизират червата и стават като диригенти. Намаляват стомашния сок, правят жлъчката проблемна да не оттича след като храната излезе от стомаха, дразнят чревната мукоза, правят leaky gut, ферментират ви храната.
Замислете се, кой е този, който решава дали ще излезе бристол 1, или 7.
Нашествениците в червата.
Те са си направили къмпинг и си решават-сега ще позадържим тази храна, да похапнем, айде запек, тази храна не ни трябва-айде диария.
Не може щом няма целиакрия, крон, язва, гастрит и т..н един здрав човрк да бъде зашит с тая диагноза.
Вижте видеята на Detox Heather в tik tok. Ще ви даде много истини.
Успех на всички, като човек преминал през рак, епилепсия, breast illness syndrom и множестно цистити, знам какво е да имаш сериозен здравословен проблем, но ще се справите. Просто не се доверявайте на лекарите, които са прости и не знаят, че не сте луди и, че не е на нервна почва и че химнотерапията щеви оправи или поредната елиминационна диета.
Здраве и по-скоро отърваване от тая проклетия!

# 2 043
Как разбра, че гарантирано имаш Кандида, ако никой тест не го е показал?

Виж, ти - ако действително имаш стомашно-чревни проблеми от едва месец - въобще не го мисли. Вероятно е нещо епизодично. Simple Smile И ти пожелавам да е такова! Тук, в тази тема, мисля, че сме се събрали хора, които имаме подобни проблеми, на практика, през целия си живот. Поне при мен е така. Аз от дете си имам хронични оплаквания в тази сфера, но никога не съм им обръщала внимание.

# 2 044
И аз от дете имам проблеми, но някак последните години започнах да обръщам внимание. Сега пак съм раздразнена от нещо... Забелязах, че преди цикъл симптомите се засилват. Все едно нещо се издуване там вътре и дърпа друго нещо. И през нощта се събуждам от ужасни балончета, все едно тенджера ври.

# 2 045
Здравейте, имам нужда да поговоря с някого.
Ако има някой, който иска да обменим опит и идеи, може да ми пише или звънне. 0877 79 02 52

# 2 046
Ако има някой, който иска да обменим опит и идеи, може да ми пише или звънне. 0877 79 02 52
Ако желаеш пиши ми тук на лично съобщение,може да разменим фейсбук

# 2 047
Има ли дискомфорт след гастро и колоноскопия и колко продължава?
Налага се да направя, понеже от 2 месеца съм с кашаво изхождане, няколко пъти на ден, понякога има и кръв. Свалих килограми. На моменти параноясвам и мисля, че може да е нещо злокачествено....

# 2 048
Няма дискомфорт. По гадна е подготовката за колоното.

# 2 049
Какво включва?

# 2 050
Какво включва?
Пиене на едни разхлабителни прахчета от които отиваш 100 пъти до тоалетна. Докато почне да излиза чиста вода. А когато е раздразнено и червото е още по неприятно.

# 2 051
Няма дискомфорт след колоноскопията. Най-гадното е предния ден преди изследването, т.е. изпиването на 3 литра течност с прахчето и ходенето в тоалетна целия ден.

# 2 052
Няма дискомфорт след колоноскопията. Най-гадното е предния ден преди изследването, т.е. изпиването на 3 литра течност с прахчето и ходенето в тоалетна целия ден.
Течността не се ли дозира според килограмите? Аз литър трудно пия, три посмъртно не мога да поема.
Ако не ядеш ден преди това или си само на пюрета и сокове няма ли да е по-лесно?

# 2 053
Течността не се ли дозира според килограмите? Аз литър трудно пия, три посмъртно не мога да поема.
Ако не ядеш ден преди това или си само на пюрета и сокове няма ли да е по-лесно?
Не е според кг., всички пият по 3 литра, наистина не е приятно /и аз трудно ги изпих/,но така се прочиства най-добре червото и се вижда всичко при колоноскопията. Дори и да не си яла предишния ден пак ще трябва да ги пиеш, все ще има остатъчна храна в червото, трябва да е напълно прочистено.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:52 от bubeto80

# 2 054
Аз трудно ги изпих, някъде 2800 изпих.
  Правиш си график, на всеки кръгъл час по 1 чаша изпиваш.
Сутринта преди почване на течността може да закусваш  храна с бял цвят. Така ми казаха, да няма домати и червени сокове. Например може варени макарони или сандвич със масло и сирене.
 После почваш течността.

Общи условия

Активация на акаунт