Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 863
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
the doors, конизацията е била по всички възможни методи - първо със скалпел, после електронож (или там както се казва) и накрая с лазер. Отидох на преглед при друг, тъй като март месец имах необичайно зацапване преди цикъл и цикълът ми протече странно (винаги ми е бил обилен и поне 5 дни, като още 2-3 накрая само със зацапване) - а тогава имах 3 дни тъмно кафяво зацапване, 2 дни обилен цикъл и после пак такова зацапване още седмица. Отговор на това не получих (кървенето можело да е всякакво), но се установи другото. Има ли друг вариант освен реконизация, тъй като искаме да имаме детенце?

# 151
the doors, конизацията е била по всички възможни методи - първо със скалпел, после електронож (или там както се казва) и накрая с лазер. Отидох на преглед при друг, тъй като март месец имах необичайно зацапване преди цикъл и цикълът ми протече странно (винаги ми е бил обилен и поне 5 дни, като още 2-3 накрая само със зацапване) - а тогава имах 3 дни тъмно кафяво зацапване, 2 дни обилен цикъл и после пак такова зацапване още седмица. Отговор на това не получих (кървенето можело да е всякакво), но се установи другото. Има ли друг вариант освен реконизация, тъй като искаме да имаме детенце?
Може би не по въпроса, но този начин на кървене може да е свързан с хормони или със задържан фоликул. Дали ви прегледаха с УЗ?

# 152
Здравейте и бъдете здрави, мили момичета.  При резултат cin3 до  cis първоначално прегледите са на 3м, кога стават на 6 месеца и колко време се пият лекарства имунитета, защото моя аг в Стара Загора каза поне година. Това ще ми попречи ли са износя нормлано бременност?  Още повече развих хроничен цистит, дали той има общо с цялата тази работа.  Благодаря ви от сърце за всяко едно мнение и отделено време.  💝

# 153
Една година на 3м., после четири години на 6м. и на петата вече
през 1г.
За лекарствата не знам, нямам опит.
Бременност може да се износи нормално ако няма някакви сериозни интервенции по шийката на матката и никакви притеснителни процеси в лигавицата ѝ.
До цистита- не мисля, че има отношение ситуацията, при много жени се наблюдава.
Повече вода, пазете краката и кръста топли, направете пълни изследвания и един курс терапия със Уростим, който на мен ми помогна много.

# 154
Благодаря.  Дано нямям рецидиви.  Лекаря каза че не е отрязал много и може да си опитваме. Само св страхувам дали една бременност не би влошила пак нещата. За цистита си купих Ципрофлоксацин

# 155
Благодаря.  Дано нямям рецидиви.  Лекаря каза че не е отрязал много и може да си опитваме. Само св страхувам дали една бременност не би влошила пак нещата. За цистита си купих Ципрофлоксацин
Как така Ципрофлоксацин без изследвания? Абсурд!Идете на уролог задължително преди да сте го пили.
Отделно не мисля, че
бременност и приемайки имуностимулатори е добре.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 09:42 от ДХ3

# 156
Ще отида.  Благодаря ви.

# 157
Пуснете си една стерилна урина( сутрешна, след тоалет, не от началото на струйката, а малко след това.В стерилно контейнерче
от аптеката).С урината при лекаря.Да направи ехограф и да се види какво е положението.

# 158
И аз да допълня за цистита. Разбирането за хроничен цистит е остаряло. Сега схемата на лечение е следната: прави се изследване на урина обикновена+стерилна урина. Ако има бактерии в обикновената урина и Е.коли в   стерилната урина, тогава говорим за цистит. Обичайното лечение е Аугментин за 7 дни и Цистиклийн с червена боровинка за 2 седмици, плюс пробиотик заради антибиотика. Най-честият причинител на цистит е Е.Коли и ако имате такава преди да забременеете трябва да я „разкарате”. Тя може да навреди на бебето или да се стигне до спонтанен аборт. Стерилната урина става готова за 2 дни, не се самолекувайте преди резултат!

# 159
За цистит се пуска стерилна + обикновена урина, пср тест за уреаплазма + микоплазма.  Уреаплазмата е чест причинител на цистити.
След като ви излязат изследванията става ясна картинката за причинителя.

# 160
За цистит се пуска стерилна + обикновена урина, пср тест за уреаплазма + микоплазма.  Уреаплазмата е чест причинител на цистити.
След като ви излязат изследванията става ясна картинката за причинителя.
Микоплазмите и уреаплазмите  са според мен екстри за цистита. И най-често са във влагалищните секрети при жените. Е.Коли се открива и във червата и от там при жените е по-лесно заразяването. Като си спомня едно време как всички бяха с хроничен цистит и никой не пускаше стерилна урина за да се лекува...

# 161
  • Бургас
Здравейте миомичета, знае ли някой колко струва биопсията?

# 162
Мисля че 60-70 лв не съм сигурна. не помнят.Вече настръхвам като я чуя тази дума.  Такъв силен стрес преживях, 20 дни не спях след резултатите.  Такъв ужас не желая на никого.

# 163
  • Бургас
Аз от стрес и очакване започна да ми пада косата. 3Б група съм след две конизации и очаквам операция за махане на матката...това ме стресира много.

# 164
Да, но без биопсия можете са си живеете спокойни до един момент, а после- олеле…
Така че по-добре да се прави винаги, когато има някакви съмнения.

Общи условия

Активация на акаунт