Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 204
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте момичета, туко що си получих резултата от биопсията, направена след резултат от цито 3А и отрицателен тест за високорискови ЧПВ:

Здравейте, извинявам се за повторното постване, но може ли запознатите от вас да ми разчетат резултата. АГ каза да отида за горене. Нямам раничка, но имам изменен участък, който до сега следяхме, но за една година е нарастнал значително.

# 676
Направете консултация с някой от добрите специалисти. Изменението е ЦИН 1, което понякога може да се остави без третиране, особено, ако няма промяна в размера/ситуацията с него, не създава дискомфорт, сте млада (20-30годишна) и обратен процес е твърде възможен. Явно при вас има нужда от следваща стъпка.
От къде сте? За София е писано много кои са добрите лекари. За Карагьозов е много трудно с часовете, трябва да преглеждате супердок платформата ден и нощ да се освободи нещо случайно. Чета тук добри мнения за Щърбанова, при нея с часовете е ок. Има и редица други специалисти разбира се, коментирани са много. Записвате час и отивате с цялата документация. Ако трябва и трета консултация.

# 677
  • София
Направете консултация с някой от добрите специалисти. Изменението е ЦИН 1, което понякога може да се остави без третиране, особено, ако няма промяна в размера/ситуацията с него, не създава дискомфорт, сте млада (20-30годишна) и обратен процес е твърде възможен. Явно при вас има нужда от следваща стъпка.
От къде сте? За София е писано много кои са добрите лекари. За Карагьозов е много трудно с часовете, трябва да преглеждате супердок платформата ден и нощ да се освободи нещо случайно. Чета тук добри мнения за Щърбанова, при нея с часовете е ок. Има и редица други специалисти разбира се, коментирани са много. Записвате час и отивате с цялата документация. Ако трябва и трета консултация.
Здравейте, да, от София съм. При Карагьозов съм ходила по времето, когато имах изменение, но то не нарастваше с години и той каза да си живея живота. Имам доверие на АГ, който ме следи последните години. Още преди биопсията като ме погледна, каза, че ще се наложи горене, но за да се подсигури и да сме сигурни какво е състоянието, направихме биопсия и HPV. Казвате, че има и алтернативни варианти с друг вид лечение, но в случая горенето има ли някакви негативи? Извинете, че питам, но не съм запозната, пък и в момента съм достатъчно притеснена за да чета какво ли не в гугъл.

# 678
Не бих горила, бих предпочела електрическа бримка.И идете на още едно мнение за премахването.

# 679
Прочетох много от темата назад във времето, но за Пловдив не срещнах много мнения.
Ще съм благодарна, ако някоя напише тук при кой се е гледала и къде са извършвани манипулации.

# 680
  • София
Здравейте, пиша и тук за да предложа час за размяна, който е на 23.11.2022(сряда) от 18:20 във Вита 2 при Карагьозов. Ако някой има час за декември или януари и търси по-скорошен, нека ми пише.

Мога да ви предложа часа си за 14ти Декември 16:00, ако отстъпите своя час на 23.11 на едно момиче, което писа по-нагоре вчера - @roni4ka.

Здравейте, да разбира се ще го отстъпя. Ще пиша лично на roni4ka и после на вас за да се разберем

# 681
Уплашена съм, момичета, моля кажете ми някоя дума, на къде да тръгна? Преди месец цитонамазката показа 3а. Това 1 година след раждане. Приемах Макмирор и направих пак цитонамазка, която е 3Б! УЖАС! АГ при който ходя е добър специалист, но по-скоро за репродуктивни проблеми, но не е онколог. Назначи ми биопсия за този понеделник. Става въпрос за болница Селена в Пловдив. Дори не спомена за тест за ЧПВ. Да се доверя ли? Към кой да се насоча за 2ро мнение? Всичко се случва много бързо, в главата ми е каша - Плевен, София, Турця... на къде?

# 682
Bodlichka, опитай се да се успокоиш като за начало. Съвсем добре те раЗбирам, и аз не знам на къде да поема. Ще се справяме!
Момичетата в темата са много услужливи и ще ни напътстват.

# 683
С колпоскоп прегледаха ли ви? Видяха ли се някакви изменения?
Колкото и ужасно да е, трябва да изчакате за биопсия и след това ОЩЕ по-мъчително да изчакате резултатът. След него ще се види какво ще стане. Някак трябва да намерите сили в себе си и да запазите спокойствие и да си гледате детето. Повтаряйте си, че всичко ще се нареди, всяко нещо хванато толкова рано е лечимо. Дори да се наложи интервенция, то тя ще мине и замине, а Вие ще продължите да живеете и да се радвате на семейството си и всичко ще остане зад гърба Ви.

# 684
  • София
Bodlichka, нищо фатално...дори притеснително все още. Първо трябва да ви направят колпоскопия, ако се наложи биопсия и тест за  Hpv, ще изчакате резултатите и ще видите от какво лечение евентуално ще имате нужда. Биопсия без колпоскоски преглед от специалист е "стрелба в тъмното" - без нужда и ясен резултат или за пари Confused.
Причинявате си напълно излишен стрес в момента.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 22:41 от buni

# 685
Бодличке, това че сега е ЗБ, пък преди месец е била ЗА, може и да не е защото действително си се влошила, а защото изследването може да не е съвсем точно. Двете цитонамазки в една лаборатория ли са правени?
Много по-вероятно е да имаш ЦИН1 или 2, отколкото нещо по-лошо. В повечето случаи нещата се оправят с операция и то не тежка. Щом си раждала, такава операция няма да те уплаши.
Опитай се да се успокоиш, защото чпв вирусите зависят от състоянието на имунната система.
Направи си колпоскопия непременно при добър специалист, търси и второ мнение и се надявай на най-добрия изход.
Стотици жени съм чела в темата и в предишните, обикновено се прави лека операция и после си живеем с по-чести прегледи и живи и здрави.
Пиши пак след колпоскопията, ако ще ти помогне да споделиш.
Виртуално не си сама, а в реалния живот имаш семейство. Не си сама, ще се справиш.

# 686
Ако въобще се наложи някаква интервенция, то може да се направи и с лазер буквално в кабинетни условия, не в операционна, с месна упойка. Може да се приберете същия ден и съвсем скоро и към обичайния си живот и ритъм, с някои дребни изключения.
Не слагайте каруцата пред коня, изчакайте изследвания и си направете консултация и с други специалисти, които с това се занимават по-тясно, ако Вашият е по-насочен към репродуктивни проблеми или следене на бременност. Пишете тук после, ще помагаме.

Дописвам си, за да не съм голословна съвсем - аз също бях с 3Б преди време. Бях и бременна по същото време. На колпоскоп се видя потенциален участък, биопсия ЦИН 1 - казаха като родя ще го мислим, но и да не бях - нямаше веднага да се прави нещо, защото докторът ми е малко по-консервативен. 4 години по-късно цитонамазки добри, колпоскоп също, претърпяло е обратно развитие. Сега пак чакам нова цитонамазка. Междувременно родих и си живея живота.

# 687
Момичета, безкрайно ви благодаря, че отделихте време да напишете нещичко за мое успокоение. Сега тъпся вариант за запазване на час при някое от звездните имена, ноооо се оказва много тудно. Карагьозов е свободен през април 2024г. Не искам да губя време, а не знам къде може да стане бързо. Страх ме е и от тази биопсия, дали трябва да се прави там, а понеделник е близо.

# 688
Здравейте!
Искам да ви попитам дали има нужда да ходя за второ мнение в моя случай.

Преди няколко месеца след цитонамазката излязоха следните резултати:
PAP PVCU   II
PAP CC    IIIA
Моят гинеколог каза, че това второто СС е притеснително и започнах антибиотик. След лечението обаче резултатите бяха пак:
PAP PVCU   IIIA
PAP CC   IIIA
Изчаках без да правя нищо няколко месеца и пак отидох на цитонамазка - сега и двете са група I. Понеже той спомена дисплазия в един момент след втората цитонамазка, още съм малко притеснена и не знам да ходя ли и при някой друг, хванала ме е паниката, че в лабораторията нещо може да са объркали и някакви такива си ги мисля...

# 689
  • София
Резултатите от цитонамазка без колпоскопски преглед нямат голяма тежест за преценка на състоянието на шийката.

Общи условия

Активация на акаунт