Отговори
# 270
  • София
Във всички училища е така. Доколкото зная, само в 134 има различни групи за иврит.

# 271
  • София
Всички започват от 0. И в 8 клас вземат материала от 1 до 7 клас. Просто на децата от училище ще им е по-лесно в 8 клас. Нататък са равни.

# 272
  • София
Разбрах Simple Smile Не, че ние не започвахме от нулата английски език поне 3 пъти в училище, но си мислех, че ще си продължат в отделна паралелка от новите започващи деца.

# 273
Здравейте! Аз съм ученичка на 18 СУ (моля да ме извините за правописа, но съм изморена и сигурно имам някоя грешка). В паралелка с френски и английски език съм. Ако смятате да си записвате детето в 1. клас с тази паралелка, недейте! Учителката която е от 1. до 7. клас е ужасна! Крещи на децата, пише оценки когато е отсъствала, и от когато тази учителка дойде аз преди бях само с 6ци сега вече съм с 5ци и 4ки...

# 274
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте осмите класове и какъва каква смяна са в момента?

# 275
  • София
Здравейте осмите класове и какъва каква смяна са в момента?
Втора смяна са в момента осмите класове.

# 276
Здравейте,

Надяваме се детето ни да бъде прието в 18-то от 1ви клас. Бихте ли ми препоръчали в коя паралелка е най-добре - японска, китайска или корейска? Всякакви отзиви специално от 1-ви до 7-ми клас биха били много полезни! Много благодаря!

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:43 от RositsaMih

# 277
Здравейте!
Дъщеря ми има изявен афинитет към японския език и е тотално убедена, че иска да учи в паралелка с японски след седми клас в коментираното тук училище! Аз си признавам, че тези й желания рязко контрастират с моите и на баща й планове за нея, но...не мисля да спирам устрема на детето.
Моля да споделите как е базата, добри ли са учителите след седми клас, изобщо всякаква информация би ми била от полза, защото общо взето това ме хвана малко неподготвена!
Благодаря предварително!

# 278
florin4eto, и моята внучка преди 5 години ни сюрпризира с японския. Не я разубеждавахме и не съжаляваме. Няма оплаквания от учителите си. Взе три сертификата за владеене на японски език JLPT в СУ. Остават и още два до пълно владеене на японски. Преди 7 клас не е учила японски и заслугата е на учителите по езика и на нейното желание. Тази година ходи в Япония на обмен за един месец. Там беше в частен колеж с АЕ и в приемно семейство. Семейството не говори АЕ и се е справила чудесно на японски. Явно и учителите по АЕ са добри , защото говори свободно езика. Японски влезе на първо класиране и на второ щеше да влезе във ФЕГ, но тя отказа. Когато видя у-щето / отидохме да подадем документи за второ/ каза, че това не е у-ще , а дворец и иска да учи само в него. Та вместо подаване за второ се записа.
              Ако нещо друго те интересува пиши на ЛС. Да не разводняваме темата. Мога да кажа само, че сме доволни . 5 години тя се справя абсолютно сама и да е имала някакъв проблем го е решавала без наше участие. 12 клас е.

# 279
За общинско училище учебната база на 18- то сигурно е сред най-добрите в страната. Порадгледайте сайта на училището, както и страницата във фейсбук. Имат и японски център...мисля даже е отделна сграда. Моята е с корейски в 8-ми клас. Тя е доволна, много си харесва и класа.

# 280
  • София
Подкрепям горното мнение. Базата е без аналог. И това, което се вижда на снимките и клипчетата в сайта им отговаря на истината. Моето дете също е с корейски, та не мога да кажа за японския. Някои от класовете с японски учат в японския център, който е малка сграда в двора на училището, предполагам там оборудването е още по-добро от и без това впечатляващото оборудване в корейския кабинет. Аз бях впечатлена, че пред японския център цъфтят японски вишни, ей такива дребни неща също правят голямо впечатление.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 11:02 от Ahoney

# 281
Обикновено 8 клас учат в японския център. След това влизат и в основната сграда. По време на ковид учеха точно в двора на японския център под сакурите. Всяка година от 11 клас се организира празник на японската култура Бункасай. Всичко е подготвено, планирано и изпълнено от децата от японските паралелки. Обучението не се ограничава само с японския. Миналата година нашата девойка и девойче от корейската паралелка участваха във филмов фестивал по философия и спечелиха второ място и 6 от специалните награди с филма , с който участваха и който беше изцяло тяхно дело - сценарии, снимане, монтаж, музика и т.н.

# 282
Изключително много ви благодаря за отговорите, които ме изненадаха много приятно! Може ли да споделите кои оценки се взимат предвид за прием? Аз в момента се колебая дали да избере матурата по английски, понеже тя не е от задължителните, взима ли се предвид за това училище?
Благодаря!

# 283
  • София
Изключително много ви благодаря за отговорите, които ме изненадаха много приятно! Може ли да споделите кои оценки се взимат предвид за прием? Аз в момента се колебая дали да избере матурата по английски, понеже тя не е от задължителните, взима ли се предвид за това училище?
Благодаря!
Матурата по английски не взима предвид никъде в общинските училища. Миналата година бяха матурата по БЕЛ х2 + матура МАТ х2 и оценките за 7 клас по БЕЛ и МАТ. Тази година като излезе план приема ще видите дали отново е така.

# 284
  • Sofia
И аз имам много добри впечатления от гимназиалния курс на 18-то. Учителите са млади, мили и надъхани. Бункасай е голямо събитие и всички класове участват в организацията му. Дъщеря ми завърши преди две години, миналата отново отиде да им помага. 😄

Общи условия

Активация на акаунт