Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 793
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Зизу и Тикки аз лично, а от спортните има едни много яки Фила, които съм харесала.
Тикки от къде ги купувате?

# 181
  • София
Да се включа към въпроса със сандалите.. Има ли дечица с по-пухкави крачета и какви сандали им избрахте? Smile Миналото лято взехме на Тики, но те определено са за по-слаби (или може би нормални?) крачета. Нашия едва влезе в тях и мекичкото му преливаше отстрани и през дупките.

Чудя се за тези, които се регулират отпред, но като тези например:
Скрит текст:
Primigi взех,имали сме такъв модел и са удобни на детето,само номерът на оцелих и сега ще сменям.

но си мисля, че постоянно ще си ги сваля. Thinking
Моето детенце е с дълъг,но слаб крак и гледам да му взимам такива,за да могат да се регулират,той е на пет и трябва да може сам да се справя и да са му лесни за обуване и събуване.
 Вижте този тип на Найк?
Подходящи са за пухкаво краченце .
Скрит текст:

# 182
Вчера съвсем случайно влязохме в Дайхман,гледам деца влизат мерят хайде и ние 😃 и взехме тези ✅тя си ги хареса,аз също цял ден ги обува вкъщи, голям мерак,не я знам тази марка попринцип,2г+4м сега🌞

# 183
Да питам, знаете ли дали някъде продават четка за зъби, която може да се дъвче, но да не е за новородено, а за по-голямо дете. Мойто е на 2години и 7 месеца...

# 184
Да питам, знаете ли дали някъде продават четка за зъби, която може да се дъвче, но да не е за новородено, а за по-голямо дете. Мойто е на 2години и 7 месеца...
Аз взимам дм-ска за деца от 0 до 2 и моето си я дъвче (2 г. и 11 месеца). Да, караме й се, но тя продължава. Общо взето според мен, изпробват разни неща. Четката си издържа 2 месеца, независимо от дъвкането.

# 185
Здравейте, моля за идеи какво може да се направи, за да не му става лошо на детето при пътуване с кола. Пробвах хомеопатия, да не я храня преди път, пътуваме, когато е време за сън, но нищо не помага. Понякога повръща, понякога крещи с часове и постоянно спираме. Не знам как ще стигнем до морето.

# 186
  • Варна
Здравейте, моля за идеи какво може да се направи, за да не му става лошо на детето при пътуване с кола. Пробвах хомеопатия, да не я храня преди път, пътуваме, когато е време за сън, но нищо не помага. Понякога повръща, понякога крещи с часове и постоянно спираме. Не знам как ще стигнем до морето.
Пробвали ли сте с гривнички против гадене? Близки имаха същия проблем и така го решиха. 
https://www.noviteroditeli.bg/zdrave/vsichki-vzrasti/grivni-protiv-gadene
Звучи странно и абсурдно, но от първа ръка мога да споделя, че при тях само това помогна.

# 187
Ние пътуваме много и при дестинация със завои на дъщеря ми й става лошо и повръща. Слагаме свещички Вомакур и нямаме проблем.

# 188
  • Terra incognita
Здравейте, малката вече е на 1г9м, разбира се, започнаха и протестите. По принцип не обръщам внимание, но от известно време имам един конкретен проблем. Сутрин водим баткото на училище, тя застава с него на мивката в банята, за да се мият. Обаче тя така се заиграва, че е невъзможно да я отделя. Става цялата мокра, пълни чашката, пие, плиска. Каквото и да говоря и обяснявам, няма никакъв ефект. Най- лошото е, че времето ни притиска и се налага да я отделя насила, при което настава ужасна истерия с невъзможност да я облека и да тръгнем. Този номер вече ми го прави и като  искам да й измия ръцете след разходка и т.н.
Понякога я оставям да си мокри ръцете на воля, но не винаги това е възможно. Какво да правя вече, не знам, сутрин излизам цялата потна и изнервена на макс. За капак по средата на пътя се надига от количката, но точно в този момент нямаме време за мотаене, защото вече закъсняваме. Поръчах и детска мивка с течаща вода, за да задоволя нуждата й от този тип игра, но не зная дали това ще реши проблема. Знам, че е период и скоро ще отмине, но ми се иска да минимализирам тези сутрешни истерии, защото денят ни тръгва кофти 😏

# 189
Vicky, има ли начин да я ограничите да не се качва с батко си на мивката, да я занимавате с нещо друго?
Ние имахме подобен проблем.
Синът ми горе-долу на същата възраст се научи да мъкне столовете от масата из цялата трапезария и най-обичаше да ги носи до мивката. От там се почваше вашата история - мокрене, пръскане, нерничене, кризи и тнт.
Наложи се за 2 седмици да изкараме всички столове навън, за да няма достъп до мивката, защото беше станало страшно положението.

# 190
  • Terra incognita
Ами...ще опитам да го пращам да се мие на затворена врата, но все пак нали трябва и тя да се измие, или след разходка ръцете да измием...и то пак същото 😅
Иначе и тя мъкне столовете навсякъде и вече в чудо се виждаме. Гледам максимално да прекарваме времето навън.

# 191
Ами освен да използвате баткото за пример за подражание. И да я научите да следва неговите действия. След като му подражава в това, че се мие, да продължите с подражанието с избърсването и по-нататъшните приготовления.
Иначе и нашето дете така, оставиш ли му достъп до мивката, започва да си играе с водата и всичко, което докопа наоколо.
А мъкненето на столчетата ми е голяма мъка и на мен. Особено и като започне да ги събаря по земята нарочно със все сила.
А как ограничавате децата си да не взимат безразборно неща от хладилника? Нашият се научи да си го отваря. Хваща кашкавала, луканката или маслините примерно, и ми ги носи да му нарежа. Само че аз имам друго предвид, което да яде първо, преди да му дам някое от тези неща. В повечето случаи не разбира, защо не може да ядем точно това сега. Ако му угодя да му отрежа едно парченце или да дам една маслинка, продължава да иска, докато не се наяде с някое от тези неща.

# 192
  • Terra incognita
Нашата още не отваря хладилника, но се вмъква веднага, щом го отворим. Нещата, които не искам да пипа слагам по- нависоко, или по- назад, така че да не ги вижда. Крия ги, един вид 😃

# 193
Освен да ги слагам в непрозрачни кутии, за да не го изкушават като ги види.

# 194
И аз с въпрос. Задържахте ли голямото дете вкъщи при раждане на бебе и ако да, за колко време? Питането ми е по-скоро откъм психологична гледна точка. Да не се чувства отритната, изолирана и т.н. Тъй като често боледува, не е била много редовна, но до оставащото до раждането време искаме да ходи по-често преди да се роди бебето, за да не си мисли, че заради него я водим на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт