Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 793
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря ви много. И аз се обърках. Човекът пък ги измери 152мм, а на кутията пише 154мм. Това на кутията предполагам е размерът на подметката.. В сайта на Геокс пък има друга таблица. Чудно 😀
Geox,Primigi и Biomechanics са ми винаги един номер над останалите (Nike,Addidas,Reebok)съм забелязала.

# 166
Аз бих взела 24. 23 е на ръба на препоръчителната дължина на крачето и ако расте бързо, ще му умалеят за няколко носения.
Но преценете вие спрямо това колко бързо расте крачето.
Иначе ще му станат. Точно ще са.

Същото щях да напиша и аз - 24, защото сте точно под горната граница на 23.
Освен това е важно да уточните от каква ширина имате нужда, защото макар марката да се рекламира като "по-широчки", самите модели са максимално средна ширина и това също оказва голямо влияние върху комфорта при носене.

P.S. за ширината добавям за ориентир в домашни условия един линк към пдф за разпечатване на друга марка:
https://www.ricosta.de/media/pdf/c3/a6/2a/RICOSTA_WMS_Fussmessung.pdf

Петата на детето се поставя на ръба на листа, а най-широката част на крачето да допира червената вертикална линия. S има нужда от по-тясни или пристягащи се обувки, M - стандартната ширина на повечето модели на пазара W - има нужда от модел с по-голяма ширина.

Също така различните марки дават по различен начин размерите - ето геокс имат посочена максималната дължина на крачето (мери се леко по диагонал от края на петата до върха на палеца), други марки посочват и минималната подходяща дължина заедно с максималната, трети дават усреднената им стойност, т.е. става и малко под и малко над тази стойност. Има и такива, които дават дължината на вътрешната стелка, а клиентът сам преценя какво отстояние иска от нея (препоръките варират от 0,7 до 1,2/1,5 см).

Скрит текст:
Ние за пръв и последен път разглеждахме обувките по външен вид като избирахме какви да са първите. Добре, че все пак отидохме на консултация в магазин на живо (беше някаква лудница със записване на час в началото на втория локдаун), там се оказа, че му е широко крачето и оттам нататък като търся нови си задавам единствено въпроса Ще му станат ли, защото изборът е доста по-свит. Няма на кого да се сърдя, от мене го има това краче и понеже цял живот носих неудобни обувки (докато не открих barefoot моделите), се старая да му спестя този перманентен дискомфорт в ежедневието.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 14:30 от Обич Синеока

# 167
Тъй като редовно имаме проблеми със сополи при сина ми след ходене на ясла, реших да му пусна носен секрет. Резултатът е масово S. Pneumoniae.
В понеделник ще ходим на лекар, че доста се шашнах от резултата. Междувременно искам да попитам някой лекувал ли е това чудо и как? И след като има ваксина за пневмококи детето, защо се появяват пак се чудя. Или това е малко като тези противогрипните, които не гарантират, че няма да се заразиш, но поне да караш по-леко съответния грип?

# 168
Относно болести,сополи,секрет и т.н.тук може да са по-наясно 🙂
https://m.bg-mamma.com/?topic=1433647

# 169
Тъй като редовно имаме проблеми със сополи при сина ми след ходене на ясла, реших да му пусна носен секрет. Резултатът е масово S. Pneumoniae.
В понеделник ще ходим на лекар, че доста се шашнах от резултата. Междувременно искам да попитам някой лекувал ли е това чудо и как?
стрептокок лекувахме вече два пъти от същия вид. Първия път с антибиотик в болница, защото поради спад на имунитет за 2 дни беше на предпневмония. Втория път с антибиотични капки. Отбелязвам, че и двата пъти не беше в голямо количество (масово). Иначе как се лекува - с антибиотични капки и антибиотик през устата. За 7-10 дни.

# 170
Благодаря ви!

# 171
  • БГ
Здравейте,
към какви марки за сандали сте се насочили? Дъщеря ми е на 3,9г. и търся нещо със затворена пета. Гледам че lasocki kids имат хубави модели от естествена кожа, но и kangaroo ми допаднаха като модел.

# 172
Миналата година беше с ласоцки, доволни сме. За тази година взех геокс, на почти 3 г. Е.

# 173
Зизу и Тикки аз лично, а от спортните има едни много яки Фила, които съм харесала.

# 174
  • София
Здравейте,
към какви марки за сандали сте се насочили?
Primigi взех,имали сме такъв модел и са удобни на детето,само номерът на оцелих и сега ще сменям.

# 175
  • Бургас
Взех 1 чифт Biomecanics . Имам и едни кожени Geox, но са отворени на пръстите и се чудя дали да ги оставям или да ги пускам за продажба. Дъщеря ми е на 2 години.

# 176
Дъщеря ми е на 2.8г и съм й взела 3 чифта на Адидас. Сега съм в търсене на сандали от естествена кожа, които да стават за рокли и може би ще взема нещо на Primigi или Geox.

# 177
  • Варна
Да се включа към въпроса със сандалите.. Има ли дечица с по-пухкави крачета и какви сандали им избрахте? Smile Миналото лято взехме на Тики, но те определено са за по-слаби (или може би нормални?) крачета. Нашия едва влезе в тях и мекичкото му преливаше отстрани и през дупките.

Чудя се за тези, които се регулират отпред, но като тези например:
Скрит текст:
Primigi взех,имали сме такъв модел и са удобни на детето,само номерът на оцелих и сега ще сменям.

но си мисля, че постоянно ще си ги сваля. Thinking

# 178
За по-пухкави крачета препоръчвам ДД Степ. Широки са, та чак са ми грозни, но на детето са му удобни  Blush Обаче, не стига, че бяха скъпи, а сега са даже още поскъпнали... Затова поръчвам от Англия Кларкс, Геокс, Натурино, Кикърс на 1/3 от цената на ДД Степ

https://m.facebook.com/orsyshoes/

# 179
  • София
Тези взех.

Общи условия

Активация на акаунт