Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 816
  • 778
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте група малкия хвана стомашен вирус.Има температура от вчера и я качва много бързо не иска да приема панадол ,повръща го ,не дава никакви компреси и вече не знам как да я свалям тази температура.Колко дни държи тоя вирус температура, мислех ,че е за ден ,но днес 2ри ден е с висока

# 271
Happy Mom, синът ми от тази сутрин е с 38 градуса, като преди малко вдигна 39.
Личната каза, че мога да давам Нурофен или свещички Ефералган за деца.
При нас не е стомашен вирус, но явно сега върлува и някакъв друг, защото и 2 познати дечица са така.
Досега не съм слагала от тези свещички, но ако не се лъжа са за ректална употреба

# 272
Rocket Да и аз взех днес за 1ви път от тях ,но прочетох ,че 4 часа след свещичката не трябва да се приема температуропонижаващо ,а аз се притеснявам понеже моя син вдига често.Сложих една и има ефект за сега просто ,като нямам избор ...

# 273
  • София
Какво ви притеснява на свещички те?

# 274
Какво ви притеснява на свещички те?

Както казах ,че не трябва да се дава нищо тепературопонижаващо 4 часа  .. стискам палци през тези 4 часа да не вдига пак.
В аптеката ми казаха сутрин и вечер по 1

# 275
Е то и Панадол/Нурофен се дават през 4 часа, и не само при децата. Свещичките ме спасиха при последното боледуване на големия, повръщаше всичко.

# 276
И свещичките свалят по-бързо винаги имам и трите вкъщи свещички,Панадол,Нурофен

# 277
Rocket, да. При това е доста кофти този. При нас започна с два дни температура. На третия тръгнаха сополи и кашлица и на ден 4 стана на бронхит.

# 278
Димитрова, да се оправяте бързо.
Ние трябваше да ходим при личната, но днес не е вдигал повече от 37.2 и ни каза, да задържим засега. Да давам вит.Ц и Инфлуцид и да видим как ще е утре.

# 279
Тоя Инфлуцид не знам защо ми се струва, и в случаите, и в които аз самата съм го взимала, и когато давах на детето, че само забавя процеса, но не спира вируса. Отказах се да го давам.

# 280
Аз изчаквам 2 дни и половина и ако продължи с др симптом или вдига още темп я водя на преглед, иначе не, то си минава така някое вирусче и се преборва организма за 2-3дни, стига да не е с нещо др като хрема, кашлица ...

# 281
Днес бяхме пак на преглед .. гнойна ангина ,сега е на антибиотик

# 282
  • София
Моето пък сумти с нос ,запушен му е от около седмица и хърка като мечка,все едно нещо му се е заклещило в синусите и нито напред,нито назад.Сутринта еднократно се отхрачва и това е.
Освен това ми се струва,че и недочува,не мога да преценя.
Следобяд ще го водя на УНГ при д-р Чакандракова,ще видим ,просто първия свободен час хванах,това сумтене и хъркане е ужасно.

# 283
А какво правите като го втресе детето? Вчера за първи път вдигна температура треперейки, има ли нещо, което правите в такива случаи, освен даването на Нурофен?

# 284
  • София
Зависи колко е висока температурата и колко е голямо детето, ако е до 39 го завивам или го гушвам, ако е над 39 го събличам. Като ги втриса значи предстои вдигане, снощи вдигна 38,8 и го втрисаше, правихме загряващи масажи на ходилата, дадох Панадол и днес до 37,5 стига ,сега няма. Оплаква се от болки в корема ,явно и такъв вирус има.. иначе разстройство, повръщане, кашлица, сополи, нищо няма.

Общи условия

Активация на акаунт