🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 4 (13.03 - 20.03) 🌴

• 31 452
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
  • У Диспансера ...♥♥♥
И мен така ме е яд за Драго 😡
И вече нямам никакви надежди, че тая Ивана ще се махне .
То бетер Манка стана, и там се бях отчаяла и спрях да гледам как все побеждава.
Много искам да я шитне Драго, ама едва ли ще стане така.
Мила ме напряга и мен страшно много, заедно с ония двете мислителки.

# 181
  • Другата България
Именно за това говоря.
Точно в този формат силата-като груба физическа сила, не е водещ елемент.
Но да, след толкова време затишие и облъчване на зрителя с ИВ, където зрителят е свикнал да вижда яки нацепени батки да печелят тези формати, нормална е нагласата.

# 182
щом са били победени значи са били по-слаби в самата игра и надхитрянето - това е факт

Работата е там, че оставащите просто не са интересни за гледане и цялото шоу просто губи

# 183
  • Другата България
Е, лично на мен оставащите са ми в пъти по интересни от Пейо селския тарикат, Илиян, който се напрягам и не мога да си спомня с нещо, с което да ме е впечатлил, жената мъж с бруталния си език на хамалин от централна гара, за футболера да не отварям дума, единствено Милен беше свестен.
Но - разни хора, разни предпочитания.
Дори съм доволна, че точно тези си тръгнаха първи.
А Драго просто избра грешната коалиция.
За него лично мнение така и не можах да си изградя, защото го излъчваха твърде малко.
Като цяло го харесвах.

# 184
Според мен пък Драго трябваше да пробва да играе с новодошлите от Бонток и срещу Амелия и Ганка. Да беше взел Жоро под крило, да пробва да се присламчва към Йо и Бо. Дали те нямаше да искат да разкарат другата силна коалиция? Грешката му е, че защити Алекс.
Ясно е, че няма всички да седнат на един клон след обединението. Ще се гонят помежду си.

Нали се опита, говори с Ванко и му имаше доверие, но напразно както се видя...
Ванко е придатък на Карин. И няма мисъл у него. Те двамата според мен не са в никаква стабилна коалиция. Умните играчи нямат доверие на Карин. Жорката си има гръб, ако беше се усетил Драго да играе с него, може би друго щеше да е. За тази цел обаче, трябваше да предаде Алекс.

# 185
Новият безумен лаф който ще набира все повече скорост - "Този път ще гласувам стратегически". Сиреч -- както ми изнася. Което е единствената смислена причина в абсолютно всяко шоу от този тип.
Обаче декларирано звучи смешно, сякаш че досега се е гласувало за нечии черни очи или просто ей така от глупост.  

Зависи кой какъв смисъл влага в думите и кой колко е искрен в употребата им. За мен "стратегически" разграничава вота от "емоционален" и снощи имахме точно тези два примера. Драго принципно от показаното се разбира с всички, но гласува Анелия с цел разбиване на дуото. Докато повторния вот срещу него си беше емоционален и няма кой да ме разубеди в противното. Ако щете възрастово разделение, но Ванко и Карин гласуваха за оставането на по-симпатичен съотборник и ненавличане на конфликти (Ванко –> Гани –>Анелия), ще видим дали не сгрешиха.
На този Остров участниците сякаш нямат стимул да остават, все едно гледат да минат играта и да си ходят, то и на Ивана сигурно не ѝ се седи, но другите са още по демотивирани или "некадърни" от нея.
Прокрадва се някаква надежда, че Драго, който привидно не си тръгна супер разочарован и обещаващ мъст, кротко ще премисли възможността, която му се дава и ще се позадържи на Острова. Дано!

# 186
  • Другата България
Аз не виждам смисъл Ивана да се пъне да остава.
Тя толкова се е откъснала от всичко и всички, с 90% от хората не е играла никак /изключвам краткия ѝ престой/, абсолютен аутсайдер е и ще е първата нарочена, когато се върне в обединеното племе.
Колкото повече стои, толкова повече негативи трупа.
Ама -

# 187
За мен лично до момента на острова не е попадал човек, който да има реални шансове да се впише в играта след обединението на племената. Даже и Ивана. Но на нея и давам съвсем леко по-висок шанс за вписване от този на Драго ( примерно 55% - 45% ), най-малкото защото ще се опита. Но така или иначе на този остров има само един важен дуел - този преди обединението, който дава право на завръщане. Всичко останало е пълнене на екранно време, да не говорим, че острова е напълно непотребен в този сезон.

# 188
  • София
щом са били победени значи са били по-слаби в самата игра и надхитрянето - това е факт

Работата е там, че оставащите просто не са интересни за гледане и цялото шоу просто губи
В случая обаче смятам, че е негова грешка изцяло. Не му се играеше играта и да помисли повечко коя е правилната коалиция. Аз дори не мога да кажа, че са го надхитрили. В Алекс си се целеха. Ще видим днес дали Бонток са се целили в него.

И аз не мисля, че Драго и да остане, ще се впише после, не му се занимава с това, но пък кой знае, може ако постои там са помисли повечко и да му светне.

Надявам се да бие довечера.

# 189
Новият безумен лаф който ще набира все повече скорост - "Този път ще гласувам стратегически". Сиреч -- както ми изнася. Което е единствената смислена причина в абсолютно всяко шоу от този тип.
Обаче декларирано звучи смешно, сякаш че досега се е гласувало за нечии черни очи или просто ей така от глупост. 

Зависи кой какъв смисъл влага в думите и кой колко е искрен в употребата им. За мен "стратегически" разграничава вота от "емоционален" и снощи имахме точно тези два примера. Драго принципно от показаното се разбира с всички, но гласува Анелия с цел разбиване на дуото. Докато повторния вот срещу него си беше емоционален и няма кой да ме разубеди в противното. Ако щете възрастово разделение, но Ванко и Карин гласуваха за оставането на по-симпатичен съотборник и ненавличане на конфликти (Ванко –> Гани –>Анелия), ще видим дали не сгрешиха.
На този Остров участниците сякаш нямат стимул да остават, все едно гледат да минат играта и да си ходят, то и на Ивана сигурно не ѝ се седи, но другите са още по демотивирани или "некадърни" от нея.
Прокрадва се някаква надежда, че Драго, който привидно не си тръгна супер разочарован и обещаващ мъст, кротко ще премисли възможността, която му се дава и ще се позадържи на Острова. Дано!
Дано, ама надали. Ако трябва на един крак да върти обръч не го виждам да се справи.

Иначе съм съгласна, че снощи си беше емоционален вота. Кари: "Не мога да предам Ани!" И щоооо пък да не можеш? "Усещам, че Драго ще гласува срещу мен ако му се отдаде възможност - нямам му доверие!" Айде, сакън

# 190
Най-накрая съвет и при Ифугао, да им се пораздвижи сплотеното племе. То, племето винаги е много сплотено и задружно, докато не иде на съвет.
Точки за Карин, много умело подхлъзна Александра да си играе идола - ако гласувам за тебе, ще е само по стратегически причини. Минус за признанието и обаче. Искаше да се направи на загрижена за племето, но... или трябваше да си признае почти веднага, или съвсем нищо да не признава. Така само ще насади съмнения в коалицията си колко лоялен може да е човек, който премълчава нещо.

Александра ми изглежда малко сухар, може би затова не я харесват хората.

Записвам се сред желаещите Жорката да намери идол. Още от първия епизод съм го забелязала: "на лодката виждам повече мускули, отколкото акъл" и чакам интересни ходове от него.

Драго не можа да се адаптира в новото племе. В старото Ифугао беше повече от ясно, че е на дъното, но защо след размесването на племената не се опита да се оттласне от него? Нови хора, нови възможности, можеше да се опита да заформи коалиция. И той си пада интригант, видяхме какъв скандал подреди и се оттегли да гледа, та според мен имаше капацитета да размъти поне няколко глави и да си осигури участие в коалиция.

Лека-полека започвам да харесвам, или по-скоро да приемам Ивана. Поне не се е отказала жената. Прави каквото може, според силите си.

...
Никога не е било чак така да се гонят най-силните играчи и да остават най-слабите. Драго се оказа прав, че най-смелите и силните си заминават първи.
...

В това предаване най-голямата сила е гласът и адаптивността, а не физическите данни. Ако не е успял да се приспособи към играта, значи въобще не е бил силен.

Теглят камъни, единия е различен цвят и, който го улучи си отива.

Интересно ми е, ако (примерно) след прегласуване на съвет, двама участници се окажат с равен брой отрицателни гласове, какво се случва? Не съм запозната с правилата на шоуто и затова питам как се процедира в този частен случай.

При американците ако има равенство и на повторното гласуване, двамата с равенството получават имунитет и всички останали, които нямат имунитет, теглят камъни.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 16:38 от Дидичка

# 191
Аз гледах няколко епизода отчасти, ще го гледам лятото на запис най-вероятно, но си мисля, че тоя сезон на "Сървайвър" ще е трудно смилаем за базовия зрител( а той не му пука американския "Сървайвър" как изглежда или пък не е гледал 10-20 сезона от него) и в момента оставам с впечатлението, че масово хората бутат канал нагоре. Смятам, че и затова е пъхнат реално без конкуренция в тоя период на годината. Може би е нужно малко обяснение от страна на продукцията, че да се вдене смисъла на цялото упражнение, защото хората са боси в това отношение. И въпреки това - мисля, че никой не би отдели време, за да се опита да го разбере, щото така или иначе ежедневието е толкова забързано, че всеки час е от значение.

# 192
Естествено, че физически силен играч се гони на този етап. След обединението нали игрите стават всеки срещу всеки. Та, примерно Карин кого би искала за противник - Жоро или Драго?
Драго не ми харесваше, в анкетата гласувах, че той ще си тръгне и познах. Познах и по другите въпроси, с изключение на това, че ще бъде използван скрития идол.
Племето мисля, че целеше или Алекс да си отиде (не се видя с какво точно ги дразни), или да играе идола. Добре им се получи.

# 193

dzhulianamb98
“Спасена” или без глас ? 🤔

joanav.fit
Без глас ❤️ Да съборим Драго ✌🏻

dzhulianamb98
@joanav.fit знам ги аз твоите схеми 😁❤️

# 194
  • София
Отново много добър епизод! 🙂
Хубава игра, този път добре монтирана и до последно беше много интересно. Браво на Карин, единствена от жените успя да хване ринга. Височината и леката атлетика (засилка, скок) си казаха думата. Браво на Ванко, Зоран и Иван при мятането.
Браво на Йо, че сложи огърлицата на Джулиана и така беше сигурно, че ще си иде силен играч. По принцип целта на Бонток според мен от всичко чуто и видяно беше да изгонят Драго (ако успеят). Е, успяха. Мила им каза да спасят Драго и да го лишат от глас (заръката на Ани и Ганка, явно са си знаели, че ще стреля по тях), но Йо правилно се ориентира и взе друго решение с което Ана и Ганка пак са спасени, а си тръгва и силен играч, какъвто е Драго, т.е. бонус за тяхното племе.
Според мен има шанс част от двете силни коалиции да се сдушат в обединението и тежко и горко на тези, които не са в тях. Та на този все още сравнително ранен етап е твърде рисковано и очевидно ако Йо директно беше взела глас на Ана/Ганка (като им сложи огърлица). Ако не сработеше (няма как да е сигурна, а и от съвета тя видя едно задружно уж племе) после тя или Бо ще са мишени. Йо мисли с няколко хода напред, тя не иска да се конфронтира с Анелия и Ганка, а да играе с тях при обединението поне докато може. Така си мисля аз.
Грешката на Драго беше, че така и не направи опити да се сближи повече с момичетата, които явно са харесвани от останалите и им имат доверие. Имаше си мишена още от старото племе и сега в новото за пореден път се хвана с грешните хора. Преди с Пейо, сега с Алекс. Иначе сега в тяхното племе е ясна работата - ако отидат отново на съвет, Алекс е пътник освен ако не намери идол. Втора след нея е Джулиана.

Искам да похваля Жоро. Хубаво пресъздаде това което целеше той и Йо/Бо. И като цяло добре се вписва в племето засега. А те го търпят, защото го подценяват чисто физически. Това е неосъзнато чувство, инстинкт. Не виждат заплаха в него, а отделно явно е добричък и върви на приказка. Не знам, нещо такова. Социален играч е.

Време е Ивана да си ходи. Драго е мотивиран и умен играч, вярвам, че ще я отстрани. Ама тези панички никак не ми харесват, особено ако трябва да се балансират. Нека все пак видим каква е играта.

Общи условия

Активация на акаунт