🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 4 (13.03 - 20.03) 🌴

• 30 476
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Изгледах епизода и ви изчетох.
Късно, ама нямаше как, работа... То всичко сте казали вече. След малко ще се включа и аз.

Първо добре дошъл в темата на Ауткаста. И той е голям фен на Сървайвър магията! 🙂

Браво на Зоран, още един плюс от мен след това му мнение. Щях да го пусна сега сторито, но вече го знаете. Голям образ е Зоранчо. 🙄

Благодаря на La Vikinga, че е споделила видеото с Ивана в ''Тази сутрин'' 😊
Досега нямахме отпаднал участник канен и в 'Тази сутрин' и в 'Преди обед', тя е първата.

Ето я пак Ивана х 2 (изскача отвсякъде).

''Преди обед''
Ивана: Най-трудна ми беше битката срещу Маги

Survivor зад кадър: Епизод 13:
Ивана за живота на Острова на изкуплението и впечатленията й от играта (1 част)

# 601
Трябва да си силен играч в точния момент (да печелиш в индивидуалните игри след обединението), а дотогава да си в правилната коалиция (е, и след това). Може да нямаш напомпани мускули, трябва да имаш желязна психика, за да побеждава.

# 602
OutcastBG, добре дошъл и от мен!

Кефя се на Зоран все повече и искрено се надявам да оправят и заздравят отношенията си със Силвия!! Не мисля, че е побутван заради познанствата си, но определено е подготвен!

Аз харесвам Алекс, така че не е вярно, че мамите не я харесвали, без обобщения, моля.
И аз също ! Така че генералните обобщения на Ricko7 наистина са неадекватни! Отделен е въпросът за неправилните решения и др. нейни действия, които обсъждаме като неподходящи за стигане по-напред в играта..

Отивам да гледам Ивана, Дяволче, благодаря.

# 603
# 604
Голям фен съм на предаването. Този сезон е много силен, добър каст, добри стратези и достатъчно количество качествени манипулатори са рецепта за успешен сезон.
Пристрастията ми първите епизоди се сменеха често, но вече отвях плявата от зърното.
От мъжете харесвам Драго - силен физически, почтен, праволинеен, човек може да му се довери, но му куца стратегията и е много доверчив. Това, че е на острова е в негов плюс и шанс за добро класиране.
Жорката, ах Жорката в началото ми беше неприятен, заради мързела и хигиената, но постепенно го преоткрих. Добронамерен, емпат, комбинативен, хитър в добрия смисъл. Споделям мнението на мнозина от вас, че прекалената бъбривост му изяде главата. Не мисля, че има голям шанс срещу Драго, а и трудно би оцелял на острова, твърде мързеливичък е за там, а и е човек, който социалната изолация би го скапала. Винаги търси одобрение и разцъфтява, като го получи и се смачква, като го няма. На острова без публика ще увехне бързо, бързо. Адски съжалявам, че падна жертва на приятелски огън от Ванко и Кари.
Да, да Кари не е грешка. Да тя не гласува за него, защото знаеше , че гласът й е без значение, но съм убедена, че точно тя го посочи с пръст за мишена. От двойката Ванко-Кари, точно Кари е мозъкът, а Ванко е нейна функция просто.
От жените Бо ми е супер фаворита. Много интелигентна, наблюдателна, отличен стратег, много бързо улавя нюансите в играта, комбинативна е.Харесва ми и, че е лоялна разбира се до степен, която позволява играта, то иначе една абсолютна лоялност и праволинейност си е самоубийство.
Анелия също ми инпонира.Младо и много интелигетно момиче,чете добре играта. Харесва ми и че е верен  и лоялен приятел не само към Ганка, но и към Жорката. Опита се да му подскаже, че е в опастност, но той толкова беше самодоволен, че не си отвори ушите да я чуе. Правилно гласува за него, защото гласът й така или иначе беше без значение, но щеше да я превърне в мишена, ако не го беше направила. Тя е в периферията на коалицията им, дори след Ганка.Дуото Кари и Ванко ще я похарчат при първа възможност.
Антигероите ми са Кари и Зоран безскрупулно егоцентрични до бруталност просто.
Кари ме загуби още в началото, постъпката й с идола- подкокороса Алекс да мълчи и веднага я изпя, после направи същото и в другото племе. За лакомията какво да кажа, колкото и да си гладен , когато живееш в една общност трябва да си готов да поделиш залъка с останалите. За признанието, че е предпочела храна пред видеото , беше не от гузна  съвест, а чисто стратегически не към играчите, а към публиката .
За Зоран, не го харесвах още от начало просто защото е голямо мрънкало вечно оплакващо се и ужасно многословен. Но не подозирах, че е далеч по-кофти,какъвто се показа впоследствие . Колко агресивен и неприятен стана, като разбра, че не той раздава картите и е на пангара. То не бяха обиди и псувни, все едно някой му е длъжен да го пази. Но най-грозно впечатление ми прави с това, че играе само за себе си. При тоя глад без грам колебание се отказа от храна за племето само да се подмаже на другите и  да им се хареса. В последната игра върна другото племе в играта, като им подсказа. Това си беше сабатож за мен, също си мисля, че умишлено се бавеше с кремъка да запали огън и едва, когато Жорката запали огъня и той го направи, но планът му се провали, защото огъня на Жорката угасна. Мисля, че саботира игрите, но го прави доста хитро, така че да не го усетят.Иска да си разчисти мъжете в племето и затова ще играе мръсно, като саботира, но без да се набива на очи. Хем да изглежда, че се раздава в игрите, хем при възможност ще прецака отбора си. Той не просто не е отборен играч, за мен е чист егоист и играе най-подло от всички. Предполагам, че ще стигне далече много е хитър, много безскрупулен и ще забива нож на всеки без колебание .
П.П.Част от удоволствието на Сървайвър са вашите коментари.С удоволствие ви чета.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 23:14 от sineva 1

# 605
  • София
Накратко за снощния епизод, защото сте казали наистина всичко. Абе познавайки се няма да съм кратък, но това е защото ще погледна по-напред в играта и няма как да го напиша с две изречения.

Първо, много ме е яд за Жорката. Наигра се. Не го надиграха, той сам го стори за себе си. Перфектно вижда и чете играта в общ план, но не може да погледне това което е пред носа му. Играта губи много интересен персонаж, защото не виждам какъв шанс има срещу Драго. Освен ако им дадат пъзел, друго не виждам в което да е равностоен. А пък да направи серия от още 2, 3 победи до обединението пък съвсем не го виждам.
Предовери се на грешните хора Жоро, но отново остана заблуден. Сега като гледа епизодите дано му светне, че Карин му би шута, въпреки че не гласува за него. Ганка и Анелия са твърде респектирани от Карин и не виждат откъде идва голямата опасност за тях. В момента Карин дърпа лостовете в племето, а не както си мислят повечето хора, Ганка и Анелия. Карин даже се чувства толкова силна, че демонстративно си гласува за когото тя иска, а не с групата?! Ганка и Анелия слепи ли са? И как мислят да бият Карин за личен имунитет в обединеното племе? Съюзяват се с Джули и Алекс и гонят, това им е играта. Но не, едва ли ще стане. Ванко ще е лоялен докрай на Карин, защото са гъсти в реалния живот. Това тук с Ганка е просто мимолетен флирт. Ганка обаче определено се е впечатлила от това внимание което проявява към нея един добре изглеждащ и известен мъж (поне в инфлуенсър средите) и това според мен ще и попречи да види голямата картинка. Т.е. в Анелия ми е надеждата, че няма да се остави да я използват като жертвено агънце. Джулиана е пътник. Алекс не толкова, ако някак си се задържи до обединението. Обаче следващата изгонена ще е именно Алекс, защото със слагането на огърлицата от Бо я превърна в още по-желана мишена. Така че тук е момента Анелия да се опита да направи нещо и промени статуквото ако мисли за крайната победа, а не просто от днес за уте.

Отново за Карин. Тя е в силния съюз в момента в Ифугао, но има съюзници и в Бонток. Йо, Бо, Зоран и Иван. Тя е в много силни позиции, а и едва ли ще сглупи като Жорката да им чертае схема кой кога да отпада (тц тц тц, Жоркааа).
Въпросът е Карин къде ще се чувства на по-сигурна позиция? В игра с Йо, Бо и Зоран или с Ванко, Ганка и Ани? Всъщност Ванко ще я последва нея, а не тя него. Поне така си мисля от видяното дотук.

Йоана на следващата среща с Карин в колибата за преговорите на всяка цена трябва да се опита да я затвърди като техен човек, да усети Карин, че те са силни и че с тях би имала по-голям шанс в играта. Защото двете коалиции в обединеното племе все още не са се сформирали окончателно и най-важната битка няма да е на Арената, а ще е тази с която едната ще получи предимство пред другата.

Анелия също е в добри позиции. Ако е наистина адаптивна и умна, би трябва да вижда, че с Ванко и Карин няма голям шанс, а Ганка доста е хлътнала по Ванко. Би трябвало да се преориентира към Йо, Бо и Зоран. Но и там има неизвестни и това е Зоран и неговия сприхав нрав.

Относно Бонток.
Йо и Бо си го казаха категорично, че смятат да изгонят Мила. Дали ще стане, ще видим, но лесно могат да го направят. Наговарят се, че ще махнат Зоран, после му слагат имунитета и гори Мила с 3 гласа (Зоран, Йо и Бо). Въпросът е дали Зоран ще се съгласи, защото той не може да понася Доктора, който освен всичко друго му е голям съперник в игрите. Ако Бонток отидат на съвет ще е ключов момент за тях в играта. Мила 100% ще играе с Ганка и Анелия, а поне засега на хартия те вървят с Ванко и Карин. Така че те двете трябва да направят всичко възможно да я махнат и после някак си така да го обяснят на Доктора и Денис, че да не ги загубят.
Това изгонване на Жоро ще ги огорчи много, но мисля, че ще се стегнат и ще направят още по-силни ходове, защото напоследък се почувстваха прекалено сигурни, а такова нещо като сигурност в Сървайвър не съществува.

Искам специално да ги похваля как омотаха Иван и Денис. Уж се скараха или хайде, не бяха на едно мнение и в хода на разговора, Иван и Денис сами ''стигнаха'' до идеята, че всъщност ще е добре за тях да запазят Алекс.
Двете са стряскащо добри! А Бо е изненадата на сезона направо.

Обяснението на Бо за видението на Денис ще остане в родния сървайвърски фолклор.

Играта беше много интересна и отново добре монтирана (напоследък им се получава в този аспект). Бонток бяха отбор, а Ифугао сбирщина (само преди седмица писахме обратното). Ами добре дошли в истинската игра наречена Сървайвър, където силите са изравнени и променливи и не се диктуват от продукцията и нейните капризи. Справка и Жоро. Не малко от нас направо финал му даваха, но човека няма да види дори обединението.

В заключение, пореден добър епизод!

Simple Smile

# 606
Дадат ли на Зоран имунитет той няма да има право на глас и няма три гласа за Мила.

# 607
  • София
Пусната е нова анкета!

densi,
Ами нали Йо не иска арбитър. Ако пясъка се източи и не постигнат съгласие не би трябвало да има арбитър.
Иначе ако сложат огърлицата на Зоран ще е трудно за тях, защото се очаква Иван, Денис и Мила да гласуват срещу един или 2+1 с идея за някакъв сплит. Но Йо и Бо няма как да знаят по коя от тях ще се стреля. Все пак като глава на коалицията е по-вероятно да стрелят по нея, защото Бо не я приемат за такава заплаха. И ако те двете гласуват за Мила и Йо извади имунитета, то пак Мила гърми. Така че всъщност дори и при такъв вариант са в силна позиция. Simple Smile

При мен след седмица 4

++
Бо и Анелия

+
Йо, Карин, Мила, Алекс, Ганка, Зоран, Драго и Жоро

=
Ванко и Иван

-
Денис и Джули

Ани след снощния епизод отново ми се върна на двата плюса, засега тя е единствената на този връх с две седмици (това не значи, че за мен е най-добрия играч, просто ме кефи детето). Бо дебютира на него. Значи Борислава специално е истинска находка за играта! Не знам кой я е одобрил, но евала!

Плюса по традиция за този сезон е доста голям, което е рядкост, а и останаха по-малко играчи, а пак си е запълнен доволно. Което казва всичко мисля.

Ванко и Доктора по различни причини са на равното. Ванко ми изпадна от плюса. Ами като цяло не ми се нрави начина му на игра, не знам, има нещо което не ми допада просто. Дано се промени, защото има потенциал.
Иван може много повече. Силен е физически, но много лесно се оставя да го водят за носа. И явно разчита на външния си вид основно. Ами с Ванко поне по това са си лика-прилика и ето ги на равното заедно.

Карин ако беше в друг формат с тези си постъпки щеше да е здраво на минуса, но тук някак си не мога да я осъдя, защото това е Сървайвър. А и тя досега мисля, че е единствената, която хем е добра в игрите, хем има и стратегия и е опасна и на двата фронта, за което получава моите адмирации.

Денис за първи път ми е на минуса. След визитките и първия епизод писах, че трябва да се внимава с него и че ми напомня на Ваня Джаферович. Но за съжаление нищо подобно не виждам вече. Денис е станал синоним на думата пасивност. Чак пък толкова, ама извинявайте... Все едно няма такъв участник! Добре, че получи видение свише, че отново да чуем за него. Ок, сигурно е стратегия ама аз съм зрител и той просто не ми е интересен.

Джулиана е най-добре да не си отваря устата. Анелия много правилно каза за нея: как беше, 'елементарна е'
Ако чете тук, нека не се сърди, просто не ми харесва как се държи и как се изразява. Просто не стои никак добре.

# 608
  • София
Да, но ако не изберат арбитър, то Йо също няма да има право на глас.

# 609
Ако не изберат арбитър. Зоран и Бо гласуват за Мила или док., сложат имунитета на Зоран, тогава гласът на Зоран не се ли зачита? Нали вече е гласувал.

# 610
Между другото кой е считан за "силен играч"?

Именно, именно. Бях тръгнала да пиша точно по същия въпрос, когато видях че съм изпреварена.
Умилителен е наивитета на "силните играчи" - обикновено мускулести спортисти заблудени от изобилието на състезания в Сървайвър и чувстващи се,  че ще изядат другите с парцалите.
О, свещена простота!
Нищо не можем да кажем кой е силен играч до самия край. А и тогава остава известна доза на късмета.

# 611
  • Другата България
То затова има хора, които не харесват Сървайвър, защото силните играчи отпадали.
Ами....за жалост тук силен играч не е еквивалент на силен във физически аспект, а точно обратното.
Разбира се, най-добре е хем да си силен физически, хем да си "силен" психически, хем да си "силен" социално и стратегически. Трудно има такива победители в Сървайвър точно, дори не се сещам на прима виста за такъв.
Обикновено именно умни, свити, кротки и мислещи хора стигат далеч напред и дори стават победители. Защото трябва да се мисли за много неща едновременно, да се очакват много неща едновременно от различни хора, дори и от тези, за които си на 100% сигурен, че няма да те предадат. Точно в Сървайвър 100% никога не са 100%.
Дотук най-много до този образ се приближава Борислава, удобно свита и прикрита под сянката на Йоана, която ако не се спре с голямата си уста току виж стигнала съдбата на Жоржи. Същото се отнася и за Анелия и Ганка, Анелия има много по-добра социална игра от Ганка, и ако нещо не се объркат нещата, Анелия специално я виждам много напред. Но от много фактори и обстоятелства зависи, наистина, с тоя идол и тези арбитри......да видим.
А това за Карин аз го писах още снощи, че всъщност тя беше инициатора на вота срещу Жоро, то си беше ясно, Ванко е изпълнител само и единствено, на него не му е нужно да мисли, той си каза, че ѝ вярва на 100%, и тук точно съм сигурна, че е така. С това поведение Карин също ще стигне до обединението, поне. А защо не и доста по-напред......

# 612
Като гледам как само цени останаха в Ифугао, нищо чудно и Бонток да не ходят повече на съвет.

# 613
Като гледам как само цени останаха в Ифугао, нищо чудно и Бонток да не ходят повече на съвет.
Ако макето не ги саботира и прецака някоя игра, за да разчисти терена. На прицел са му мъжете от неговото племе, така че очаквам да се изяви в тая посока.

# 614
Не ми харесва сезона.
 Прекалено много време отделят да ни показват шушуканията и договорките, не са ми интересни схемите им и ми е скучно да ги следя.
Игрите са основно силови тип блъскане, дърпане и мъкнене на тежести, а на острова редене на кубчета ?! Доста безидейно. Само сравнете с клипа, който вчера беше пуснат на играта с двете въжета от предишен сезон. 
Няма задачи, които да създадат спойка м/у хората в едно племе и да видим отборна игра. Да им възложат обща задача - примерно да направят сал или нещо друго, което в последствие да послужи за някоя от игрите. Да има стимул можещи и силни играчи да се запазват в племето.

Общи условия

Активация на акаунт