Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 494
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Според мен, сложете си еднакъв под навсякъде, а пък уюта ще си го създадете с възглавнички, завеси, картини и т.н.
При мен до сега беше дървена кухня тип орех долу и под - земни нюанси и макар да не е дърво, а гранитогрес, честно да ви кажа - не е най-добрият вариант. Тогава при бързането, не го измислихме в детайли и чак като монтираха кухнята видях, че има лек проблем, макар да са разделени с алуминиева лайсна/ цокъл.  Е, свиква се, ама с компромис. Сега сменям кухнята в цвят и подът си остава, че си е ОК. Комбинацията е доста по-сполучлива. Има ли два типа дървестно или подобни цветове, макар и в различни нюанси - много трудно се съчетават, особено ако са едно до друго. Другият вариант е да промените кухнята в цвят, но разбирам, че не искате.

# 526
  • София
Прилагам снимка на примерен ламинат, който харесахме до 2 плоскости за кухня, избрахме лявото за кухнята.
Не мисля, че изглежда много добре. Според вас какъв тип дърво ще стои добре и няма да прави "шарения"?

Скрит текст:

С точно това дърво на шкафовете плюс черно, според мен ще стане прекалено, ако и подът е дървесен, освен ако не е много светъл без шарки.
Напълно съм съгласна с peneva, че при вашето разпределение не е никакъв проблем холът да е с под като в коридора, а спалните да са с дървесен (ако пък са с дървесен в нюанса на кухнята, ще стане и идейно Innocent).

# 527
Много ще стане дървесното. Не виждам никакъв проблем да си сложите сивото. Дървото ще омекоти тъмния гранит на плота, долу пода няма да се слива с мебелите ако и сив. Мебелите в хола не бих правила дървесни изцяло. Вие с кухнята ли ще ги изроботвате?

# 528
  • Пловдив
И аз мисля, че ще стане много дървесното.
И в същото време съм за еднакви подове навсякъде.
При така зададените дървесна кухня и черни плот и гръб, аз бих направила долните шкафове пастелно зелено или бяло.
Но разбрах, че не искате други цветове.
Бетон като цвят хич не ме кефи, а и се бие с дървото, според мен.

# 529
Много ще стане дървесното. Не виждам никакъв проблем да си сложите сивото. Дървото ще омекоти тъмния гранит на плота, долу пода няма да се слива с мебелите ако и сив. Мебелите в хола не бих правила дървесни изцяло. Вие с кухнята ли ще ги изроботвате?

Не, не са с кухнята, те няма да са дървесни.
Основно сиво, черно и бяло в холо-кухнята, само кухнята ще е дървесно.

Благодаря на всички за мненията, ще направим сиво/бетон/камък (ще видим на какво ще се спрем) в холо-кухнята и коридора и другите стаи в дървесно, вероятно като това на кухнята.

Това ми се струва интересно, но се чудя рибената кост дали не е прекалено демоде вече?

https://www.bergbg.com/bg/item/3058/laminiran-parket-8-mm-herrin … gKCN-2Yiol7W_g3V8

# 530
Бетон и тъмно дърво са си точно индустриален стил.
Ако искате да е такъв, погледнете Пинтерест, пълно е с идеи.

# 531
Бетон и тъмно дърво са си точно индустриален стил.
Ако искате да е такъв, погледнете Пинтерест, пълно е с идеи.

Гледах и все още гледам там Simple Smile

# 532
Тъй като нашата кухня е на 90% готова ще дам и аз идея как изглежда - тъмно сива кухня с дървен плот и гръб, подът е гранитогрес, имитиращ дърво, акцентите ще са зелени, засега само полилея сме сложили, другите “зелени” неща са римски щори и бар столове.

# 533
Тъмносиви плочи стоят супер с черно и дърво.
Аз бих сложила такива само пред кухнята, без преходни лайстни между паркет и плочите( има как).Сега ще намеря визуализация.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 14:00 от ДХ3

# 534
И станаха 100 цвята - сиво, дърво, бяло, цвета на плочките, сребърно и за капак зелено и златно

# 535

Стоте цвята е важно как са съчетани и какви нюанси са.

И реалния проект.Ккто виждате много видове и цветове дърво:

Ето целия долен етаж:
https://www.instagram.com/p/BpB4k_Dl1he/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 13:26 от ДХ3

# 536
И станаха 100 цвята - сиво, дърво, бяло, цвета на плочките, сребърно и за капак зелено и златно

При нас са само дърво, сиво, черно и бяло 😊 дори и да сложим 2 вида под в кухнята няма да станат повече цветове.
А искрено вярвам, че тези не се “бият”, а напротив стоят добре заедно.

Дали има вариант без лайсна, и такъв тип повдигане (не мисля, че при нас има достатъчно пространство) да се разделят някак по-плавно и красиво два типа под в едно помещение.

С риск да завзема темата много - дали някой може да даде акъл как да го променим този проект за голямата баня, че да изглежда добре? Това е от тези "безплатните" проекти, които магазините предлагат, ако поръчаш при тях плочки - т.е. нямаме право на много на брой промени. Питам за плочкте по конкретно.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 13:44 от CinnamonBun

# 537
  • Велико Търново
Вили, супер е кухнята! Прилича ми на моята, но със сигурност е по-удобна Simple Smile
Защо контактите са бели?

# 538
Супер ви е кухнята! Много ми харесва и си падам по такива, въпреки че аз съм с бяла:-)
но.. точно на първата снимка се вижда че не всяко дърво си пасва с всяко друго дърво. Това на плота ви жълтее и е меко, топло, а това на пода - сивее. Предполагам е от светлината.

# 539
skk, благодаря! Контактите са бели, защото не ги избирах аз, а мъжът ми - за всички стаи взел бели, ключовете за лампите също са така…
second - мисля че по-скоро е от светлината, защото когато ходихме да избираме плот и гръб си бяхме взели плочка и по нея сравнявахме да не се бият като цветове. На снимките още не е и изчистено, пуснато е и лед осветлението, така че и от това може да е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт