Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 931
  • 382
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вики, тази болница заслужава да споделиш името й. (Къде за бога е удареното 'и' на андроид?)

# 91
  • Terra incognita
За съжаление не е в България 😕

# 92
За съжаление не е в България 😕
С това трябваше да започнеш.Laughing

# 93
В болницата, в която раждах оставяха само на родилите секцио. На родилите нормално не им се полагало.
За запушените канали пак го казаха акушерките в болницата. Не знам какво означава. За това казвам, че помощта получена от болницата не е адекватна. Разбира се, не на всякъде е така, но в една голяма част със сигурност.
За коя болница става въпрос? Нещо много познато ми звучи ситуацията, която описваш. Моите и двете деца са родени малки в една и съща болница. Съвети за кърмене с баткото - никакви. С малкия (1920гр) дойдоха сутринта след секциото с Достинекс направо 😟. И ми викат: "Изписан ви е от д-р...." Викам: "Ама аз не го искам. Те: "Как така, ще направите мастит, бебето ви го няма?" На следващия ден - същия диалог. На изписването неонатоложката: "Изписвам ви АМ НАН прематюр за недоносени". Викам:  "Аз имам кърма." Тя: "давай му и АМ, че на кърма няма да качва Rage

# 94
  • Terra incognita
Каква е причината в България бебето след секцио да бъде толкова дълго отделено от майката?

# 95
Това е въпросът за милион, Вики. За мен такава няма. Всъщност има - за да затрудним максимално създаването на връзка майка-бебе, да възпрепятстваме възможно най-много успешното кърмене, и за да стои бебето захвърлено само и да се чувства изоставено. Все такива прекрасности. Има малко частни клиники и в България, където дават бебето само няколко часа след секцио, но и там помощта за успешно кърмене е куца.

# 96
  • София
Бебето е с майката 24 часа след раждането в МД при секцио, при желание от страна на майката.

# 97
  • Terra incognita
Дали просто не им се занимава да са в помощ на родилките след секцио? Някои се възстановяват бързо, други не. Ще тряба да им се помага да станат, да им се подава бебето. Сз, поне, така си го обяснявам. Последното ми секцио приключи към 1ч през нощта, веднага след това ни оставиха мен, бебето и таткото в една стая, докато ме отпусне упойката и т.н., а бебето веднага след раждането е връчено на таткото. На другия ден в 9ч ме вьигнаха от леглото, "захвърлиха ми бебето", оставиха ни сами и повече не го взеха. Като ме свалиха в стаята, пак ми донесоха бебето, но една акушерка ме попита дали да го оставят, или да го вземат, за да мога да си почина.

# 98
А разликата да не е в това, че сте била с мъжа ви? Все пак той е там да ви помага. А в България в повечето случаи никой не е с майката и може да й е трудно да се грижи сама за бебето след операция.

# 99
  • Terra incognita
Не, той беше само за раждането. След това заради Ковид мерките имаше право само на 1 или 2 часа свиждане, не помня.
Като се роди синът ми, тстковците можеха да стоят от 10 до 20ч 😳

# 100
  • София
Тук и без Ковид не ги пускат! Честито 😀
Плаща се допълнително и си взимате отделна стая (звучи все едно на хотел ще ходим)

# 101
  • Германия
Жената, която беше с мен в стая преди 2г като раждах сина ми, беше със секция след като 4 дена се мъчи да роди нормално. Веднага след секциото я докараха с бебето в стаята и там си остана човечето, не са го взимали за нищо. След може би 2-3 часа дойдоха да ѝ помогнат да стане и да отиде до тоалетната, идва ли са и ако ги е викала. Но като цяло аз не видях грижата по бебето да ѝ беше толкова непосилна. Със сигурност ѝ е било тежко в началото, но си се справяше с минимална помощ от сестрите. Та за мен също няма никаква нужда да отделят бебето от майката след секцио, но кой знае дали тази практика някога ще се промени в България

# 102
  • София
Зависи в какво състояние е майката след секцио. Повечето са добре, но аз примерно нямаше да мога да се грижа, защото ме няха залачили за няккви апарати, опитваха се да ми свалят кръвното, после какви ли не системи и аз едва гледах. Естествено не всички са в такова състояние.

# 103
  • Варна
И аз бях на системи + катетър първата вечер. Не всички след секцио бяха така, но аз опитах да родя естествено и не се получи и бях в малко по-тежко състояние. Друга причина да не ми го дадат - повръщаше околоплодни води и беше на лампа 15 часа.

Мисля, че основна причина, е факта, че жените са настанени в реанимация. Не сме в собствена стая веднага след секциото.

# 104
Аз да питам друго . Къпят ли ги още веднага след раждането ?

Общи условия

Активация на акаунт