Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 948
  • 382
  •   1
Отговори
# 180
Моя син спа на гърда до отбиването си, друго приспиване той нямаше. 1 месец след това го изместих да спи в кошарата си, която е залепена за спалнята. Без нерви, без сълзи, без оставяне да се нареве. Детето спеше до мен, докато сучеше, после вече явно не изпитваше такава потребност 😀
Иначе е кърмен сравнително малко - 11 месеца, но въпреки това постоянно чувах как мястото му си е в леглото, трябва да му спирам млякото, разглезвам го, мамино синче..даже и съм го била извратявала така. Редовните.
Еми детето в момента даже не ме и търси 😀 играе си с всеки друг, при мен идва само да се оплаква. Според мен това, че не го оставях да плаче и не го спирах да суче когато си поиска му изгражда самоувереност. На нуждите му се откликва, аз съм му safe space, винаги насреща за него. Моето виждане е напълно в разрез с психолозите.

# 181
Моите също, но не съм специалист и допускам, че може моето да не е правилното, общоприетото и т.н.

# 182
От групата на бебетата, родени през януари 2022 г.

# 183
  • Terra incognita
Ох, ужас, пържен салам 😢 и то само си е лизнало от прегорялата мазнина 🤢

# 184
  • София
vdgvdg, много съм съгласна с теб - кърмих дъщеричката си до 1г.9м.като последните месеци бяха останали само нощни кърмения, не търсеше през деня. Винаги сме откликвали като иска гушкане, не сме я оставяли да плаче, за мен не е човешко. Сега е на 3г., доста самостоятелна, като на 2г.5м.тръгна на ясла и се адаптира доста добре. Та и според мен като се откликва на нуждите на детето, това му създава увереност.
По темата - бисер от една приятелка с малко бебе - ами то ние не знаем какво ядем, че да кърмим, в АМ има витамини, има всичко. Expressionless Питах я по време на бременността да не би да не е същото - детето си взима от майката необходимите вещества.

# 185
Моля споделете как става тоя трик със само нощно кърмене. Аз кърмех по 2-3 на ден и ми спря кърмата. То от една страна ти разправят, че няма начин кърма да нямаш и че ако не кърмиш те мързи просто. От друга ти казват, че за да се стимулира кърма трябва по-често да кърмиш. Е как става тая магия, за която разправят стотици майки, че кърмели 2-3 години един път сутрин и един път вечер или само нощем?

# 186
  • София
Това става след първата/втората година. В началото бяхме като скачени съдове. Я ревнал, я гърда. Но чак след 3я месец бяхме на поискване.. Не качваше почти първите, видях се в чудо, хубаво, че педиатърката ни беше топ, че той не се отказа и че четох за кърмене на поискване Simple Smile

# 187
Това става след първата/втората година. В началото бяхме като скачени съдове. Я ревнал, я гърда. Но чак след 3я месец бяхме на поискване.. Не качваше почти първите, видях се в чудо, хубаво, че педиатърката ни беше топ, че той не се отказа и че четох за кърмене на поискване Simple Smile
Е да, и аз си кърмех на поискване, но в един момент кърмата свърши. Може пък и защото съм бременна отново. Не знам. Просто спря да си иска, но аз давах въпреки това. Един ден отказа изобщо да пробва и дори се сърдеше като предлагам гърда.

# 188
Май съм чела, че се променя вкусът на кърмата по време на бременност и детето може да се отбие. Възможно е това да е причината. Нормално е да спре, щом детето не е искало да суче.

# 189
  • София
След 4-5 месец си променяла доста вкуса. Ние се отбихме, като забременях и имам проблеми, но той си беше готов… Почти на 4 години таа Simple Smile мислех, че ще ми се “прецакат” гърдите от рязкото спиране, ама явно като са останли 1-2 кърмения плюс бременност, не стават такива бели.

# 190
Е все си мислех, че съм видяла всичко, но този съвет срещу запек при кърмаче ме уби 😥.

# 191
  • Варна
Е все си мислех, че съм видяла всичко, но този съвет срещу запек при кърмаче ме уби 😥.

Това всъщност сигурно е най-безопасния съвет за запек, който съм чела.. сравнено с това да му пъхат сапун или чемшир в дупето. Fearful
Пак зависи дали говорят за новородено или голямо кърмаче.

# 192

Това всъщност сигурно е най-безопасния съвет за запек, който съм чела.. сравнено с това да му пъхат сапун или чемшир в дупето. Fearful
Пак зависи дали говорят за новородено или голямо кърмаче.
За бебе на 2 месеца става въпрос. А друг абсурд, който бях чела беше "клизма" със спринцовка със сапунена вода

# 193
  • София
Хич не я одобрявам тая мас заедно с цялото осоляване като сланина… Нооо всеки сам си преценя Grinning

# 194
  • Варна

За бебе на 2 месеца става въпрос. А друг абсурд, който бях чела беше "клизма" със спринцовка със сапунена вода
Олеле, на 2 месеца .. Persevere И сигурно обяснението за запека е "Не е акало 3 дни!"

Общи условия

Активация на акаунт