Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 932
  • 382
  •   1
Отговори
# 195
  • някъде в орбита...
Олеле, на 2 месеца .. Persevere И сигурно обяснението за запека е "Не е акало 3 дни!"
Ти шегуваш ли се? Grin Какви три дни? Голямото когато пропусна един ден, и се изтървахме в разговор с едната баба, в следващите 24 часа цялата рода ни подпали телефоните "да действаме веднага!" (направо чувах препинателния знак, егати). А беше един ден само... Rolling Eyes
От тогава всякаква подобна информация я пазим като тайни агенти с конфиденциално инфо Laughing

# 196
Ох, с това неакане.
И моето спря да ака на 40 дни и едната баба всеки път като го водеше и му пожелаваше вече да ака като нормално дете ВСЕКИ ден.
А един приятел на мъжа обясняваше, че едно време са имали ключе за акане, бил си издялкал едно сапунче ергономично. 🤦🤦🤦🤦

# 197
Тази педиатърка е не просто некомпетентна на тема кърмене, но очевидно и за що е то недоносено дете и разликата между рождена и коригирана възраст 😡😡😡😡

# 198
  • София
Аз успях да кърмя само заради моята педиатърка, която за съжаление почина, когато детето беше на годинка. Тя беше от старото поколение, но нито притискаше за нещо, нито нищо. Синът ми качваше по 300гр и 5см първите три месеца… Роди се 3200, беше заприличал съвсем на сомалийче. Не ме е насилвала за АМ, за нищо. Тогава и открих и кърменето на поискване, супер логичното нещо, но в болницата, като ти намилат в началото тия 3 часа като мантра… И започна ударното качване, 3-4 месеца след раждането…

# 199

В групата за ЗВБ във фейсбук

# 200
  • Terra incognita
Един от основните принципи на збв не е ли бебето да има поне 6 навършени месеца?

# 201
  • София
Предполагам като и при другите захранвания ама нали всеки бърза да яде пържоли на 3 месеца…

# 202
Един от основните принципи на збв не е ли бебето да има поне 6 навършени месеца?
По принцип да, но в тази група има всякакви майки, включително и такива, които са захранили преди 6 месеца

# 203
  • Варна
Ужас Fearful За съжаление някой хора си мислят, че ЗВБ е еквивалент на свободия и липса на правила и могат да си правят каквото си искат.
И има супер много заблуди покрай него. Най-често срещаното, което наблюдавам в социалните мрежи е: детето се храни с парченца и твърда храна, но чинията не стои пред него, а отстрани и някой възрастен му подава хапки (с цел по-малко цапане).

# 204
  • София
То цялото ЗБВ си е цапане като цяло 😀

# 205

Как ли са я тествали? Thinking

# 206
На око - цедиш, оставяш в хладилника, след 3 часа гледаш в долната част на контейнера и ако е 'гола вода', тичаш към аптеката за АМ.

# 207
  • София
Къде ги намирате тия бисери все 😃

# 208
много ми е тъжно, че това е толкова упорит мит.

# 209

Общи условия

Активация на акаунт