Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 953
  • 382
  •   1
Отговори
# 165
Децата на АМ спят повече и имат ясен режим. Това си е улеснение за майките. Освен това по този начин лесно могат да оставят детето на някой близък, за да го гледа. Моя позната така остави едномесечно бебе на майка си и отиде на екскурзия в чужбина. За това някои жени не желаят да кърмят.
Както и да е. Да ви разсмея малко. Виждаме се с наш познат лекар. Говорим си вкл. и за детето. Той пита колко се е родила, как наддава и т.н. Накрая ме пита дали зная, че трябва на тази възраст да яде 5-6 пъти не повече и че не трябва да я храня през нощта. Учудена съм, че е сравнително млад, не е от старата школа, пък ги говори такива, но не споря. Тръгваме с мъжа ми и той заявява: Да,да, няма да яде нощем. Как ще я приспиваме тогава 🤣.

# 166
  • София
Не смятам, че има нещо лесно като цяло. Вече свободните съчинения на вода със захар и нишесте в кърма са си глупост. Ако детето има рефлукс си има педиатри и гастроентеролози за тая работа.

# 167
За нощното хранене се присетих свекървата като ме съветва как да го махна.
Аз обяснявам, че няма никакъв шанс да го махна да се занимавам нощем с люлеене, пеене, друсане (при коликите го играхме и не е забавно) и тя, учудено: "Ама защо, аз си ги гушвах на рамо и се разхождахме в апартамент и тъкмо те се успят и аз се успя и лягаме"
Така и не успях да обясня, че предпочитам да не се събуждам, за да не се налага да се успивам 😂

# 168
Моето кърмаче е на 2 и 7 месеца и от всички мили роднини постоянно получавам подмятания и съвети как да се "отърва",нищо че многократно съм им казвала, че не ми пречи и че не ги засяга докога ще се кърмим. Наскоро детето докато сучеше спря за малко и ми казва "мамо баба каза, че циците били акани!?" и ме гледа въпросително милото. Значи докато ме няма вероятно и се казват куп глупости. Свекървата и тя със съвет до  края на пролетта да съм я отбила, три дни у тях щяла да реве, пък щяла да свикне. Казах и "Че ще свикне е ясно, но на теб какво ти пречи кърменето ни не разбрах" . Гледа като теле и се чуди какво да каже.

# 169
  • София
Тя ми се струва като ултиматом ти го поставя… Нали не се занимава тя, какъв и е проблема?

# 170
На мен до толкова ми беше писнало от коментари: "Голям е вече, няма ли да го отбиваш?", че накрая почнах на всеки, осмелил се да пита, да казвам: "Не, ще кърмя докато жена му ме замести." 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 171
Ох, момичета, днес бях при познат психолог, такива ми ги наговори за дългото кърмене, че според него детето ми вече е тотал щета. Не ми се спореше, все пак той е с дипломата, с титлите, че и вещо лице към съда...

# 172
Който и психолог да питаш, мисля, ще ти каже същото. Въобще не си пришивай думи като тотал щета, няма такова нещо, а и се съмнявам психолог да използва такива изрази. Ти си избираш докога да кърмиш и каквото и да избереш, важното е да си спокойна. Аз също съм против дългото кърмене и споделям мнението на психолозите, но фрази като тотал щета ми идат too much.

# 173
Той смята, че синът ми е тотално объркан от "неотрязаната навреме пъпна връв" и че това ще му създава много проблеми в отношенията с хората и общуването. Каза, че е критично късно нещо да се коригира, защото личността му вече била оформена. Разбира се, затрудненията, които срещам с детето, веднагически бяха обяснени с кърменето. С голямо настървение ми обясни как децата трябва да спрат с нощното хранене до 6я месец и да бъдат отделени в собствена стая и легло. Някъде тогава детето трябва да се отбие. Не спираше да ми изтъква като пример собственото му дете, на 2 г., което, по мое мнение, той дресира като куче (буквално, жестовете с повдигнат пръст, изправената поза в цял ръст пред детето и т.н.). Казах му, че моите възгледи и разбирания са други, а и не исках да споря, ясно е, че поне на теория е много по-подготвен от мен.

# 174
  • София
Мен са ме гледали по Спок на времето, не съм и кърмена. С часове са ме оставяли да рева, за да се самоуспокоя. Порастнах, но в мен остана едно натрапчиво чувство, че все сама трябва да се оправям и една несигурност, късно осъзнах от какво са били. Таа тя теорията е много хубава, но две еднакви деца няма. Някои да по-емоционални, други са пердета от бебета, някои по-буйни, други не млъкват. Не мога да си представя една теория да важи за всички.
Моят е кърмен до 3 години и 11 месеца. Ем кърменето ни спаси в няколко критични момента.

# 175
  • Terra incognita
Съжалявам, но аман от самозвани "психолози". Такива глупости отдавна не бях чела. Гледай си детето с любов и близост и не се връзвай. Психолог да каже, че малко дете е вече оформена личност е смехотворно и само по себе си говори що за "специалист" е този.

Той смята, че синът ми е тотално объркан от "неотрязаната навреме пъпна връв" и че това ще му създава много проблеми в отношенията с хората и общуването. Каза, че е критично късно нещо да се коригира, защото личността му вече била оформена. Разбира се, затрудненията, които срещам с детето, веднагически бяха обяснени с кърменето. С голямо настървение ми обясни как децата трябва да спрат с нощното хранене до 6я месец и да бъдат отделени в собствена стая и легло. Някъде тогава детето трябва да се отбие. Не спираше да ми изтъква като пример собственото му дете, на 2 г., което, по мое мнение, той дресира като куче (буквално, жестовете с повдигнат пръст, изправената поза в цял ръст пред детето и т.н.). Казах му, че моите възгледи и разбирания са други, а и не исках да споря, ясно е, че поне на теория е много по-подготвен от мен.

# 176
Това е отвратително, много би ми докривяло да го чуя.

# 177
личността му вече била оформена
Дотук съм съгласна.
децата трябва да спрат с нощното хранене до 6я месец и да бъдат отделени в собствена стая и легло
Тук не мога да се съглася - в отделно легло добре, ама отделна стая?! А отбиването пак от познат психолог съм чувала, че е добре да стане на 11 месец. На 6 месеца още основната му храна е млякото, с какво ще го заместиш ако го отбиеш?
Мен са ме гледали по Спок на времето, не съм и кърмена. С часове са ме оставяли да рева, за да се самоуспокоя. Порастнах, но в мен остана едно натрапчиво чувство, че все сама трябва да се оправям и една несигурност, късно осъзнах от какво са били.
Ужас...не знам какво да кажа. Това което си чувствала като възрастна е напълно логично.
Таа тя теорията е много хубава
Тая теория, в която оставят безпомощно същество да се оправя само и да не откликват на нуждите му е ужасна, не мога да повярвам, че е от съветите на Спок, макар да не съм ги чела, но знам, че беше доста популярен навремето.

# 178
  • София
Любимото на времето ми беше, че детето щяло да свикне да спи в нашето легло и после нямало да иска да се отдели. Спа при нас до навършването на 10-тия си месец и я прехвърлихме в кошарата и ( не, че не стоеше като паметник в стаята просто спеше неспокойно там). И от тогава до сега (вече е на 3г.) тя не желае да спи при нас... Толкова за свикването Simple Smile

# 179
Не са всички психолози така. Има си даже и сред бивши и настоящи консултанти по кърмене😉

Общи условия

Активация на акаунт