Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 912
  • 382
  •   1
Отговори
# 240
  • Terra incognita
Нещо налудничво, на което се натъкнах днес:
Скрит текст:

# 241
  • София
Има ли момент, в който спира да яде това дете???

# 242
Малко извън темата, обаче много се дразня на деца с това постоянно хапване. Дойдоха ни едно приятелско семейство на гости, постоянно пробутват нещо за ядене на детето си. Няма лошо, техен избор. Обаче ръцете на детето постоянно бяха мръсни, съответно половината играчки трябваше да ги мия или пера на следващия ден. Не ми стана особено приятно. Знам, че са деца и цапат и то много. Ама или ще играе или ще яде. Поне на това се опитвам да уча и моите деца.
Отделно, че се мъчиха и на моето дете да пробутат храна с коментари, че нищо не ядяла за това била толкова слабичка. Питаха я като не си хапвала, как щяла да порасне голяма. Вярно, че е малко злояда и си подбира храната. Ама после си седна и изяде порция супа, краставички и завърши с малко грозде.

# 243
  • Германия
За мен лично целия режим е сбъркам, на всеки час да се яде нещо за мен не е нормално, не знам. Отделно 4 пъти АМ, пюрета на 15м…

# 244
  • София
Значи ако едно дете на 3-4г. постоянно иска нещо за хапване добре, но на 1г. родители дават храната и я контролират…Това дете от буденето си до заспиването вечер само яде ли??? Аз ако ям толкова по цял ден има вариант не само да ми стане тежко ами и други неща.

# 245
Добре, какво налага яденето на всеки час? Отделно, това е захранено дете, кога и какви течности пие?
Ако престанат с АМ през час, дали пък това дете няма да започне да яде към 4-5 пъти, вместо 10?
Това е малко дете, а не хамстер! Спокойно могат да обединят първите 3 хранения в 1 около 8:30.
Преди обяд някакъв плод, ако детето дава зор, и след това обяд. Следобед може пак плод или кисело мляко и след това чак на вечеря.

# 246
  • Terra incognita
На мен ми е интересно дали им остава време да правят нещо друго в ежедневието си, освен да приготвят храна и ядат 😅

# 247
След хранене: ,,мама е напълнила цистерните".
,,От кърменето си дебела, като спреш ще се оправиш".
,,Детето е на година и нещо, още ли кърмиш, ти да не ставаш млекоцентрала?"

На 2 ,,голяма е, отбивай вече"

# 248
След хранене: ,,мама е напълнила цистерните".
,,От кърменето си дебела, като спреш ще се оправиш".
,,Детето е на година и нещо, още ли кърмиш, ти да не ставаш млекоцентрала?"

На 2 ,,голяма е, отбивай вече"
Ох, ама първите три са си чиста обида, защо хората говорят така?

Последното го очаквам да го чуя съвсем скоро. No Mouth

# 249
"Още ли кърмиш?" - по отношение на дъщеря ми на 9 месеца🙄, все едно е на 9г.

# 250
По принцип идеалният вариант е кърменето да продължи до 11 месеца, така че с тия 9 мес. напълно се вписваш във всички препоръки. Може да ги осведомиш следващия път😄

# 251
  • София
Идеален за кого?

# 252
По принцип идеалният вариант е кърменето да продължи до 11 месеца, така че с тия 9 мес. напълно се вписваш във всички препоръки. Може да ги осведомиш следващия път😄
Току-що установих, че съм преизпълнила нормата над 4 пъти 🤣

# 253
Не знаех, че има "норма", но с първото дете от 2,5 пъти само ти дишам праха😂.

# 254
До 4г. ли си кърмила?

Общи условия

Активация на акаунт