Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 22

• 30 905
  • 382
  •   1
Отговори
# 270
Ей, така да ме вбеси някой, както сестра ми умее, никой друг не може! Репликата не е свързана с кърмене и хранене, въпреки че тя е авторът на "мъжа за женене", но е също толкова малоумна.
Цитирам: "Недей да го гушкаш това дете толкова, ще стане лигльо и все ще иска внимание."
Това от човекът, който за две години не се е осмелил да го пипне, и който като хване микрофона, не спира да мели докато не си излее цялата логорея относно къде е ходила, какво е правила, къде смята да ходи и т.н.
Казах само "Говориш пълни тъпотии и трябва да затварям" и приключихме разговора.

# 271

Гениална педиатърка, гениална!

# 272
  • София
И как доказват, че от кърмата не качват пък от АМ ще качи? И изобщо как може да се дават все още такива съвети на майките? Явно затова яко сме го закъсали с кърменето по нашите ширини Simple Smile

# 273
Дават се явно грешни съвети. Онзи ден бяхме на детска консултация и имаше забавяне в часовете. Съответно се събраха бебета и имаше гладни. Нито едно не се накърми. На всички им дадоха АМ.

# 274
Ха, моето качи 1.6 кг през първия месец изключително кърмене. От въздух ще да е било (че вода не съм давала) 🤣

# 275
Ха, моето качи 1.6 кг през първия месец изключително кърмене. От въздух ще да е било (че вода не съм давала) 🤣
И моето така. Явно ни е много хранителна кърмата 🤭😂😂

# 276
  • София
Много удобно е с кърменето Grinning Ревне, тикнеш му в устата Grinning Дет се вика, носим си мляко навсякъде, производство на момента.

# 277
Вашите наддавали добре и е супер, но ако ги чуе някоя майка с бебе с наддаване на границата, като нищо ще реши, че бебето не наддава заради кърмата и.
Моето беше много жълтеничаво, имаше силен рефлукс и въпреки кърмене на поискване не наддаваше по начина, по който ми се искаше. Добре, че се бях подковала с информация и тръгнах по пътя на търсене на решение на проблемите, а не на "спирам кърмата, понеже е нехранителна/малко е".
Много удобно е с кърменето Grinning Ревне, тикнеш му в устата Grinning Дет се вика, носим си мляко навсякъде, производство на момента.
Винаги на разположение и с идеалната температура. Grinning

# 278
Удобно и няма ши-ше-та! 😤Че с голямото що зор виждах с тия шишета. Па чисти с четката, па стерилизирай, па да не са минали повече от 2 часа от разхерметизиране на стерилизатора, па еднократни дози АМ за навън, па термоси, а, бе, ужасТ!

# 279
Аз съм цедяла за една бутилка понякога и за нея съм мислела колко трябва да стерилизирам и мия, камо ли за 8 на ден… Flushed

# 280
  • Terra incognita
Боже...с първото и аз го играх филма с шишетата.
Ама стерилизирах веднъж на 2-3 дни.
Второто наддаваше чудесно от кърма, завъди бързо бузки и бутчета. Изключително кърмене до 6м, послеслед захранването се самоотби на 10м и трябваше пак да вкарам шишетата в играта...та до ден днешен, 2г1м 😮‍💨

# 281
Вики, аз с първото много се стараех, у нас беше стерилно като в хирургия, стерилизирах шишета по няколко пъти на ден и чистех като луда. 😆 Кърменето също беше 'по учебник' - миех се със сапун преди и след кърмене и си докарах страхотни разранявания въпреки ланолиновите кремове... С второто го ударих през просото 😁

# 282
миех се със сапун преди и след кърмене
На мен само майка ми ми каза да се мия, но това май в съвет от старата школа? Само няколко пъти го направих, но после бързо спрях.

# 283
Аз от прочетеното мисля, че даже не е препоръчително миене. То с това миене, няма да може да се излезе навън поне първите няколко месеца 😀 А и като кърмиш на поискване през час, няма време да се миеш.

# 284
  • Terra incognita
Да, не е препоръчиъелно миенето.
Пък и все пак живеем в 21 век, носим чисти дрехи и се къпем всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт