Нашите цветя - обща тема 14

• 29 997
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Лятото в жегите поливам всяка вечер. Не поливам сутрин, защото като намокря листата ги опича слънцето, а вечер и да ги намокря изсъхват. Ако съм решила да торя, просто във водата слагам тор и поливам с течността. Ако сложа в подложка то остава сухо всичко нагоре. Моите растения имат дренаж от камъчета отдолу и каквото е в повече изтича в подложката. Като се замисля по най-обикновен начин ги поливам Simple Smile

# 496
Нат,това са калибрахоетата в момента

# 497
Всичко поливаме поне по 1 път на ден от тук нататък. Като започне да става жега, поливаме и по 2 пъти на ден. Задължително НЕ СЕ мокрят листата. Важи за всички растения, и за градинските. Слънцето ги изгаря.
Освен ако не решим да ги къпем, но тогава го правя вечер, на сянка или след залез… да могат да се измият а и да се усвои влагата успешно.
При това изпаряваме лятото, торенето просто замества едно поливане. През 2 седмици лятото го правя.

# 498
Килпоп, луковичката амарилис бих сложила в земата направо.

Магни, щом ти се спича субстрата е сигурен признак, че поливаш твърде рядко. Винаги трябва да е леко влажен отвътре, само горния слой може леко да засъхне. Зависи и за какви цветя, мушкатите понасят суша, фуксиите не.

# 499
  • София
Десиссслава, остави кактусите да изсъхнат за 24ч. след това ги засади, но не дълбоко в пръстта. След 2-3 дни оскъдно полей с вода около тях.

# 500
Ох,а аз се чудя какво става с моята роза,след като реших през,деня да ги "оросявам" теб листа жълти станаха 😅😅😅

# 501
Не мисля,че може да се напише нещо точно конкретно за поливането на което и да е растение. Има много фактори,които влияят. Влажност на въздуха,температури,дали го пече или не. Общо взето всички се водим по условията,които са при нас и самите растения. У дома например е много сух въздух и поливам през ден всичко. Навън мушкатата са ми на южен прозорец и в жегите ги поливам всяка вечер. Сега на 2-3 дена им сипвам. В чинийка се поливат основно грудкови цветя-циклама,бегония... За тях е важно да не се намокри грудката,защото гние.

# 502
Аз единствено на бегониите не мокря листата, но и не ги държа на слънце. Лятото каквото е на терасата поливам вечер и мокря всички листа наред. Грудкови обикновено имам само през пролетта в саксии и ги поливам директно отгоре.

# 503
Значи само аз се вторачвам в поливането. Лятото е ясно, но в момента не е толкова топло и не изсъхва пръстта за ден. Мушката и петунии добре, но аз имам страшно много местни и различни растения, които се поливат 2 пъти в седмицата. . Бугенвилиите, жасмините, юките, драцените, агавета, аптении, алоета както и всички стайни, сукулентите. Дипладениите, полигалата, калината, игликите (още са живи учудващо), хибискус, олеандър, франджипани - всяко със неговите особености за място, светлина и вода. Пламите са лесни. Пръстта я разрохвам постоянно и лятото пак водата изтича за минути от малките саксии. Смесвам купена със градинска, но тук почвите са глинести, а готовите торфени са ужасни. Хем избирам за различни видове цветя, макар да не виждам особена разлика. Всеки ден поливам от юни до септември ( и пак не всички), понякога много рано сутрин, понякога вечер. Друга особеност на местния климат е високата влажност, случва се сутрин градинските мебели да са мокри. Имам лейчица с тънък и дълъг чучур и на петуниите им повдигам внимателно листата, наливам вода в центъра, чакам да попие и тогава ги пускам. Иначе започват да гният долните. Толкова са гъсти като зелки. Искам капоково поливане, но ММ само ми обещава. Над 60 саксии имам и всяко цвете със собствен режим. Joy

За торта, нали е гранулирана или течна, разрежда се в точно съотношение и упътването е да е полято предварително растението за да не изгарят корените.

# 504
Аз имах две бегонии,едната изгни,а поливах много внимателно отстрани. Те бяха в огромни саксии,с много скапана почва. Сипвам в чинийката и нищо не се случваше. Та поливах,но едната загина. Другата онзи ден я преместих в малка саксия с хубава пръст и е тръгнала.

# 505
Ето такава е магнолията ми
Скрит текст:
Става ли много голяма? Колко време мога да я държа в саксията?

# 506
Ето такава е магнолията ми
Скрит текст:
Става ли много голяма? Колко време мога да я държа в саксията?
Това си е дърво, но расте бавно. Желателно е през няколко години да се слага в по-голяма саксия, 8-10см повече всеки път, зависи колко бързо расте у вас.

# 507
Дойде ми лампата от Алиекспрес - не изглежда добре, но пък свети:

Чудя се какво да осветя, вече всичко е на балкона... Освен орхидеите, но те пък са залепени за разни прозорци.

# 508
Ще я ползваш през зимата Simple Smile
Ето ги зелките, ходих да ги снимам.

Най-дребното мушкато и то се опери Simple Smile

Калината ще цъфти

Отвсякъде са тръгнали нови клончета с червеникави листа

И всичко е посипано с пясък от Сахара. В неделя ще къпя и мия наред.

# 509
Ето какво свърших днес.
Пролетните ми китки.

Здравец от форумска дружка.

Към старата дипладения от лани, червена, добавих и една бяла. Не знам дали не сгреших, но ще видим. Малко като кръпка стои новата на фона на старата и проскубана стара,но това е положението!

Фуксиите насадих в две сандъчета.

Това забравих как се казва, но много добре му пасна кеца.

В тези стари захвърлени от някого и намерени от мъжо кани, насадих лавандулата и едни фунийки. Дано не им е тясно, особено на лавандулата. Отдолу дренирах с камъчета.

А за тези цветя трябва да се грижа, докато собственичката им се върне от България.

Общи условия

Активация на акаунт