Нашите цветя - обща тема 14

• 30 000
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • Карлово

В тези стари захвърлени от някого и намерени от мъжо кани, насадих лавандулата и едни фунийки. Дано не им е тясно, особено на лавандулата. Отдолу дренирах с камъчета.

Това дето му викаш фунийки е калибрахлое. Разраства се много и прави водопад от цветове. Според мене иска по-голяма саксия, за да избухне в цвят.

# 512
Чудесна работа си свършила, Пипи! Твоите фуксии са мънички. Ако не знаех какво е, нямаше да ги разпозная. И листата са различни. Нека да растат и да те радвам. Много обичам такива нестандартни саксии. Обаче не съм сигурна, че само с камъчета ще е достатъчно като нямат отвори за дренаж.

# 513
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Алое

твоето алое май е хавортия. Simple Smile все така се гледа. Simple Smile

# 514
Много ми харесаха стомните с цветя! Имам една теракотена "фолк" кана дето я ползвах за ваза, но обмислям да стане саксия, нещо не мога да си харесам хубави саксийки напоследък, и на битпазара вече не се намират. Обаче единственото което ме спира е поливането. Пробвах да садя цветя във висока, тясна ваза, но не им харесва, май на повърхността не се задържа достатъчно вода за коренчетата, а като преполея се заблатява и пак мрат ¯\_(ツ)_/¯ А и в момента не ми хрумва какво да бодна, ще ми се да е многогодишно.

# 515
Аз харесвам и в гювеч керамичен цветя. Имах един дето нямаше капак и скоро го напълних с теменужки Heart

# 516
Добри, възможно е да е хавортия,но на лидълския етикет пишеше "Алое"

# 517
  • Карлово
Аз харесвам и в гювеч керамичен цветя. Имах един дето нямаше капак и скоро го напълних с теменужки Heart
И как го разпроби този гювеч?

# 518
ДамаТрефа, не съм го пробивала. Теменужките ми са едногодишни, така, че ще издържат и на другата година пак ще засадя.

# 519
  • Карлово
Току що гледах Хакове - разпробиват под вода. Първо опиват нормално пробиване и чашата се чупи. После под вода и отворът се получава.

# 520
Достатъчно е и само вода да има по повърхността, която ще се пробива. Но пак си е страшна симфония. ММ ми е пробил една делва и две керамични кашпи по този начин с винтоверт.

# 521
  • Карлово
Да де. Чашата, обърната с отвора надолу е покрита с вода. Над дъното и е може би 1мм.

# 522
  • София
Имам два въпроса:
Взех си универсален тор /от Лидл/ и мисля тази седмица да ги подхраня, но всички цветя поливам само в чинийките. Така ли да го сипя или трябва отгоре да полея? Или пък да ги понакисна в съд за 10-15 мин?
Някой ползва ли такива ... както и да се казват, за капково напояване и вършат ли работа, че почнах да мисля за почивката вече или да назначавам поливач, както обикновено?
Скрит текст:

Минала година сложих такъв "уред" да полива бегониите.Със смесени чуства съм към него.Тъкмо го наглася и след някое време спира да капе.Не бих оставила цветята само с него,трябва някой да го наглежда през 2-3 дни.А и големите бутилки се килват настрани.

Ени,честит празник с голямо закъснение.Желая ти да си здрава,обичана и ценена.

Менделеевка,къде държиш зебрината(огрява ли я слънцето)и колко често се полива?

# 523
Аз в много от саксиите съм сложила такива джаджи в различни размери.

https://www.google.de/search?q=scheurich+b%C3%B6rdy&tbm=isch … smvn&hl=en-de

Сега видях тези и ми харесаха.

# 524
Всички тези съдове, се пробиват без проблем с бургийка за фаянс. Моите всички цветя са в подобни съдове - кашпи, стъклена ваза, буркан за подправки...всичко е с дупки отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт