162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 73 784
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Честито, успех и смело напред! Изобщо не се тревожете за детето, изключително са адаптивни! По-скоро помислете за вас самата - как ще се чувствате вкъщи, тук не е Европа, не може да си излизате в парка с майките и да си играят децата, тъй като разстоянията са големи. Предвид вида виза, който вие ще имате, не знам дали ще имате право на шоф.книжка. Проверете и това. По-скоро върху такъв тип неща помислете! Ако аз бях на вашето място - категорично щях да скоча в това приключение! Успех още веднъж!

# 556
Как да няма право на шофьорска книжка. То без нея и с две деца как?
По скоро да провери дали и кога ще има право на легална работа, според вида виза на мъжо.

Иначе за социализацията няма нужда да и казваме от сега. Не знаем и за кой щат става дума.

# 557
Много Ви благодаря за съветите и подкрепата!
Щата е Уисконсин.
Аз не съм шофьор и нямам шофьорска книжка.
И да, сякаш покрай адаптацията на децата се притеснявам и аз как ще приема промяната.
ММ отказва да приеме предложението, ако ние не дойдем с него, за него няма вариант да тръгне без нас.
За типа виза няма идея. Предстои тепърва ММ да разбере всички подробности чак след като приеме предложението.

# 558
Хубаво е да разбере всички подробности преди да приеме предложението.

# 559
  • Down south
Хубаво е да разбере всички подробности преди да приеме предложението.
+100

Осигуряване на жилище
Застраховки
Град в WI

# 560
Допускам, че човека е в Айти браншовете. Ако е така да си договори добри пари.  За да ви е спокойно, че ще стигат без да се налага майката да работи.
Не знам Уисконсин как са цените, но май навсякъде вече хаузинга е най голямото перо.
Да пита, ще му дадат ли relocation bonus, и ще плащат ли квартирата.
Това, че не си шофьор ще се промени. Почти неизбежно е.

# 561
  • Down south
Щата е Уисконсин.
За типа виза няма идея. Предстои тепърва ММ да разбере всички подробности чак след като приеме предложението.
Северен щат, непременно разберете в коя част на щата е мястото.
Подчертаното е обезпокояващо, червен флаг!
От огромно значене е първо да разбере условията, започвайки със заплащане, условията при преместване, вида виза, и ВСИЧКО останало, след тове го обсъдете и ЧАК тогава да обмисля предложението.
Пиши, ако имаш въпроси, ако можем ще дадем някакви насоки.

ПП Дететето и адаптацията му, действително е най-малкото, за което трябва да се тревожиш Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 02:35 от Daylily

# 562
Предвид вида виза, който вие ще имате, не знам дали ще имате право на шоф.книжка.

Не съществува такъв вариант, всички с валидна виза имат право да получат шофьорска книжка.

В щата Уисконсин е много важно къде, като обмисляте пари задължително проверете стандарта на живот, наеми и така нататък. Имайте предвид, че в зависимост от населеното място, може да няма вариант да не шофират и двамата възрастни, на места тук няма други варианти за придвижване, включително до магазина. Времето също проверете, тук на север става доста прохладно през зимата. И естествено имайте предвид, че е много вероятно да сте на една заплата, дори твоята виза да дава право на работа, защото грижите за малки деца са много скъпо удоволствие.

Пожелавам ви условията да са отлични и всичко да се нареди по най-добрия начин.

# 563
Щата е Уисконсин.
Северен щат, непременно разберете в коя част на щата е мястото.
Подчертаното е обезпокояващо, червен флаг!
От огромно значене е първо да разбере условията, започвайки със заплащане, условията при преместване, вида виза, и ВСИЧКО останало, след тове го обсъдете и ЧАК тогава да обмисля предложението.
Пиши, ако имаш въпроси, ако можем ще дадем някакви насоки.

ПП Дететето и адаптацията му, действително е най-малкото, за което трябва да се тревожиш Simple Smile

Написах това, защото предложението е устно за момента и не е официално. Предстои след като приеме устното предложение да му кажат условията и предоставят предварителен договор, в който ще са описани всички подробности.

# 564
  • Чикаго / София
Tanq25 ние сме в Илиной, щата до Уисконсин. Уисконсин е доста широко понятие, попитайте къде точно в Уисконсин. По-северен щат е и дълго време е студено, отново зависи в коя част ще сте. Не съм запозната с градския транспорт в Мадисон и Милуоки - двата по-големи гарда в Уисконси, но какъвто и да е транспорта, ще ви трябва книжка и кола, така че се подгответе психически, че ще карате. Тук лесно се кара - улиците са широки, паркинзи има навсякъде, спазват се правилата, колите са автоматик - лесно ще се научите.

За детето не се притеснявайте - тук ще свикне бързо. За няколко месеца ще говори английски. За да поддържате българския, може да го запишете на Българско училище през уикенда. Ако няма там където сте, има много български училище, кото предлагат онлайн обучение през уикенда.

# 565
Някой спомена, че можело да са на една заплата. Това ще е много трудно със една стартова заплата. Особено ако е под 100К.
Платена грижа ще трябва само за малкото дете, голямото може да посещава пъблик скул.

Също и първоначално ще им трябва една солидна сума кеш, за да се установят.

# 566
Момичета, благодаря ви за съветите и насоките!
Засега имаме доста неизвестни в цялото уравнение, затова изчакваме да получим повече информация и да вземем информирано решение.
Засега сме на кръстопът - готови ли сме или не за това предизвикателство.
ММ е на мениджърска позиция и заплатата за БГ е доста хубава. За САЩ са му казали за позицията, която ще трябва да поеме, че заплатата е в рейндж 100 - 150К.
Населеното място е някъде по брега на езерото, над Милуоки ( мисля, че е Шебойган).
За квартирата знаем, че поемат половината наем и осигуряват на ММ служебна кола.
Общо взето това е всичко, което знаем. Остават всички останали подробности да ги научим след като решим дали ще заминем и му дадат предварителния договор.

# 567
  • Down south
Sheboygan, WI, 53081
Blush

# 568
В цифри е по лесно. 100-150K за 4 членно семейство е ОК, а и бонус една кола, както и половин наем.
Мисля, че ще се справите.

# 569
  • Down south
Цитат
За квартирата знаем, че поемат половината наем и осигуряват на ММ служебна кола.
Това е чудесна новина. Прегледайте какви са наемите в ерията, която ви устройва и ще добиете представа.
WI не е скъп щат, дано заплатата клони към 150-те, тогава няма да имате проблеми.
Погледнете и климата, студените месеци и пр. Има и плаж, който изглежда чудесно, но най-вероятно се ползва за месец-два, ако и толкова. Езерото е студено, основно става за гледане.
 Възоснова на евентуалното пребиваване, децата със сигурност ще говорят перфектен английски, съпругът  ще има хубава част в резюмето, а и за теб ще бъде незбравимо. Не всекиму се отдава подобна възможност.

Успех в начинанието!

Общи условия

Активация на акаунт