Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 20 119
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Моята прави коремни преси в напълно легналото или трябва да я изкарам от коликата или да я возя супер бързо 😂
След два седмици ще я поизправя малко на следващото ниво. Даже от сега си мисля ами се чудя дали не е рано. Градуса е около 45 и пише че може ама не знам ..

# 91
И аз нямам търпение да сложа летния кош с надеждата да не заспива 30 секунди след като сме излезли, а да разпредели малко по-равномерно тези дремки през деня. Моята количка е с напълно легнало без чупка, ама ме е страх да я изправям още, ще си чакам 6 месеца

# 92
И ние сме с тези килими - пъзели, взехме от джъмбо,всякакви има и са евтини. Да знаете,че чистенето е гадно. Набива се мръсотия между парчетата,аз ги пускам в пералнята Grinning иначе тези сгъваемите килимчета от екоплей изглеждат много готино.
Уредът за храна,който ползвах с баткото е на mappy - идеален е,пасира, готви на пара,стерилизира и притопля. Беше на промоция 70-100лв по спомен.

Благодаря ти! Ще ги погледна тези уреди, че ще трябва да купя.
Да на мен също ми е интересно как върви захранването на мъничетата.
Ние си обикаляме с часове и господина си спи сладко.
Момичета, кои бяха хубавите вит. Д? Помня, че сте го коментирали, а това е единственото, което не съм пробвала дали не прави едната мега кисела.

Както знаеш аз от началото давам Вигантол по 2 капки сутрин. Нямам представа кой витамин Д е добър🙄

# 93
Вито, днес бихме ваксини и педиатърът каза на Джемисън да вземем. Не знам дали има някаква разлика, но ще опитаме и това.

# 94
Ойлисен давам аз

# 95
И аз смених коша на количката. Този за след 6 месеца е по-лесен за сгъване в колата (че имаме планирнано пътуване сега). Има си пълно легнало положение, но е с лек наклон, така че да вижда по-лесно бебето. А и си има покривало за краката, което пък ми е удобно, защото не е задължително да слагам коланите с него. И сенникът е много по-дълбок и скрива слънцето, че й дразни очите.
Въобще много по-добре ни е с него. И със сина ми го смених на 4м20д някъде. То минава много бързо вече врвмето. Ей го къде е половин година. На мен не ми стига деня с бебе, батко вкъщи, когато е болен и сега като започнат и по-чести пътувания. Направо докато станем сутрин и след малко идва време за вечерната баня.

# 96
Марулета, как организирате хапването щом цял ден сте навън или когато е при вас с дядото? С термосче като е навън и у вас вие ли приготвяте мляко? Питам по-опитните, защото скоро ще оставяме нашия бебо за повече време и навън, и може и при родителите ми. Досега сме се прибирали за пауза за почивка и храна.
   Когато е навън с термос, преварената вода е вътре,държи я достатъчно топличка.И мама си е купила едни кутийки за АМ , в които си слага дозата за едно хранене. Излизат преди обедното ядене,което за нея е към 12 , докато дойдат до моят работа тя спи, преобуваме, яде .Аз излизам обедна почивка, поразходим се, ако дъщеря ми има работа да върши, аз съм с бейби. Тя първо си гледка, после заспива. И така до следващото хранене, което според зависи е или в парка, или при баща й.Ние и двамата работим в центъра и е удобно. Засега е още в зимния кош, но той е широк и има свобода на движение. На сенника , или както се казва, има една позиция с мрежичка, отварят я и тя обича да си разглежда. Но дъщеря ми вчера каза, че мисли още малко и да слага летния кош. Имал позиция напълно да е легнала, защото тя доста си спи навън в количката.
   Ако е на бабин дом, само АМ ми донасят и шише.Аз имам бебешка вода, преварям в каната, така както си процедират у тях. Носят ми написани инструкции  на лист кога тр да яде, кога горе долу да спи, всичко е ориентировъчно, разбира се. Аз слушам и се съобразявам с техните разбирания за гледане. Така и аз съм спокойна , и те най-вече.Оставала е при мен с преспиване , нямаме проблем.И няма такъв кеф, аз почти не мигнах от емоция.
    Ако ви предстои оставяне на бебето, просто говорете с бабата.Според мен, за да сте спокойни, трябва да сте сигурни, че те ще ви слушат. Аз следя групата откато дъщеря ми беше бременна , и както виждате и сега. За мен е важно да съм в час  с новите теории за гледане на деца, за да съм адекватна. Мисля,че съм в състояние да съм от полза, когато решат че имат нужда. Имала съм бебе преди 17 години и всичко е ново и различно.
    А и лично аз за внучката съм сто пъти по-внимателна и страхлива, отколкото съм била с моите деца.

# 97
Отдавна не бях писаха, но при нас дневния сън тотално назля. Тъкмо го приспах на терасата в коша от количката😀. Не мога всеки ден да го изкарвам по 2 пъти на разходка. Поне нощният сън е ок за сега. Зъбите са се показали и си растат, обаче той продължава да ми отказва гърда в будно състояние. Само преди сън се храни нормално. Нощем цедя с колектора и денем давам уж добавка, според това колко време е сукал. Понякога и с помпа пробвам през деня да цедя, ама много ми е трудно с нея. Направо се страхувам какво ще покаже кантара, на 11 сме на консултация.
Относно наклона на летния кош си мисля, че 45 градуса би трябвало да е ок. Нали децата с рефлукс препоръчват да стоят под такъв наклон така или иначе. Ние ще сложим летния малко преди Великденските празници, че ни предстоят пътувания, а той се сгъва с количката и заема по малко място.
Алекс се обърна от гръб по корем 2 пъти в кошарата, но на земята не иска все още.
Марулета, браво на такива баби като теб 😊

# 98
Марулета, страхотна баба сте! Аз все още с второ дете имам разногласия с моята майка как се гледат деца. Но пък бях много доволна, че научи сина ми на гърне. Очаквам пак да се включи и с бебка другото лято. Въобще хубаво нещо са бабите, само да са наблизо и всичко би било по-добре. Нашите са в други градове и нямаме лукса да оставим децта за една вечеря или излизане с мъжа ми.

# 99
Благодаря !  Но аз споделям с вас, не за да ме хвалите. Ние сме гледали децата си сами и зная как понякога човек има нужда за 10 минути да е свободен.Изобщо не смятам, че децата пречат, не в този смисъл. Но всяка майка има нужда да се наспи, поне веднъж на три месеца, да иде на маникюр, фризьор , и т.н. Или просто нищо да не прави половин час. Имаме късмет с нашата кротушанка , почти еднорог ,пу-пу-пу!  Но аз съм тотален егоист и съм наясно,че ако "не слушам" няма да имам контакт с детето.А аз я обожавам!
   И така.Стига за мен!
   Момата се е  обръщала инцидентно от гръб по корем, но затиска ръчичката и все още не знае какво да я прави. Забелязали сме я , че го прави в кошарата. Може би там е някак по-удобно, по -познато. Като я вземем при нас настава едно оглеждане, ама направо ще й падне устата от почуда. Няма време да се върти и обръща. И много се кара на една калъфка за възглавница- бяла на червени точки.Направо й повишава тон.
     Мамчета ,честит ви празник! Само благи вести да има в семействата ви! Днес е Благоващение, отбелязва се и като денят на майката според църковните догми. Ако има именници,да са честити!

# 100
Вито, днес бихме ваксини и педиатърът каза на Джемисън да вземем. Не знам дали има някаква разлика, но ще опитаме и това.

Дано да се чувстват добре с тях🙂 Ние още не сме били ваксини, дано април да стане.
Благодаря !  Но аз споделям с вас, не за да ме хвалите. Ние сме гледали децата си сами и зная как понякога човек има нужда за 10 минути да е свободен.Изобщо не смятам, че децата пречат, не в този смисъл. Но всяка майка има нужда да се наспи, поне веднъж на три месеца, да иде на маникюр, фризьор , и т.н. Или просто нищо да не прави половин час. Имаме късмет с нашата кротушанка , почти еднорог ,пу-пу-пу!  Но аз съм тотален егоист и съм наясно,че ако "не слушам" няма да имам контакт с детето.А аз я обожавам!
   И така.Стига за мен!
   Момата се е  обръщала инцидентно от гръб по корем, но затиска ръчичката и все още не знае какво да я прави. Забелязали сме я , че го прави в кошарата. Може би там е някак по-удобно, по -познато. Като я вземем при нас настава едно оглеждане, ама направо ще й падне устата от почуда. Няма време да се върти и обръща. И много се кара на една калъфка за възглавница- бяла на червени точки.Направо й повишава тон.
     Мамчета ,честит ви празник! Само благи вести да има в семействата ви! Днес е Благоващение, отбелязва се и като денят на майката според църковните догми. Ако има именници,да са честити!

И моите родители така гледат моето момче, когато се налага. Ние живеем на 15 минути пеша едни от други и те ми помагат доста. Спокойно ходя на зъболекар, маникюр и фризьор. С преспиване още не го давам, защото много ми липсва, но те вече го гледаха за 9 дни, когато беше на два месеца. Това ми бяха най-дългите и тежки дни без него, макар, че беше принудително заради Ковида, който ни лепна мен и мъжа ми. Не,че после не го пренесохме на тях и детето, ама здраве да е. И аз пращам записки в тефтер, в който му записваме храненията😂 Сигурно звучи смешно, но ние сме хора на точните науки и така ни е ок.

# 101
Ех, Марулетаа направо сте супер баба! Евала 🙂 При нас майка ми ее що годе окей с всички изисквания, които имам. Води се по мен, но си имаме разногласия за много неща. Проблема е майката на приятеля ми... ужас. Ние всяка седмица ходим при нея и всеки път съм доста напрегната. Постоянно иска да си налага мнението, с всичко е запозната и просто е ужас. Имам чувството,че доста го ревнува от мен и се ядосвам.. разплаче се, тича тя при него. Той не се успокоява ..казвам й дай ми го, а тяя не не аз съм отгледала 2ма мъже. А бе не ми пука ако ще и отбор да си отгледала..познямав си детето и има нужда от мама.... и още много такива нещица, коита ме изкарват от релси. Това,коета най-много ме ядосва е спането.... отидем и тя си мисли,че той трябва да спи цял ден ... оставяме й го, за дя свършим някои неща и се връщаме следобед,а тя само го приспива..той се събуди след 2--3ч сън и тя пак го приспи.. ии следователно нощта е забавна. Мълча й, защото имам уважение, но на няколко пъти се усещам как й се сепвам за някои неща...

Днес ще ходим да видим дали не е настинал с тази темп и лека кашлица или е от зъбите. Снощи реваа ужасно много и си беше пъхнал пръстчето в устата и ревее... милото ми😔

# 102
А аз майка ми направо не искам да я коментирам, съветите не ми пречат, но тя не досажда де, освен че и беше трудно да въприеме, че не пие вода бебчо, но ми тежи, че се държи все едно нейните нужди и желания са най-важни на света. Не съм го очаквала, честно казано. Та се радвам на всяка по-адекватна баба, дори да се бърка. Пък адекватна и изпълнителна ехх .. Simple Smile

Тонката в събота се обърна 4ри пъти подред от корем по гръб на одеало, много се въодушеви после едвам заспа, в неделя пак се обърна ама на твърдо и си дрънна малко главата и от тогава не пробва Sad

И ние ще сменим скоро коша на количката, ама щото е дълъг бебчо, иначе засега просто си рита покривалото, направо го маха, ако е разкопчано.

И аз вчера бях потресена как са облечени някои дечица, бебчовците в зимен космонавт, че и с одеало, но съвсем ми дожаля и за по-големи дечица дето търчат наоколо с екип за ски.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 14:02 от Одри ♡

# 103
мен как то не ме свърта бях на ръба да ги нахуля всичките на пейкиие 😀ама викай айде ще си трая. Мойта беше с едно плюшено екипче ( панталон и суичер ) дебели чорапи и боди тънко с дълги ръкави та без шапка и не завита и цялата отворена за проветряване и пак ми се виждаше че и е жега

# 104
Голямо чудене с това обличане пада и при нас. Да е завита, отвита, с покривало, без?!  Днес е с клинче, пролетно якенце и отвита, но с покривало ,че духа и количката става цялата в пепеляк отвътре.  Бяха при мен, хапна с голям зор, не е от ящните деца. И изчезнаха по техни си задачи. Явно не обича да й е топло,за разлика от майка й.На няколко пъти се появиха пъпчици от претопляне,та сега имат едно на ум .
     Аз пък много се ядосвам като видя по парковете натокани мами, гримирани, направени, а децата все едно с първите попаднали дрешки облечени. Не говоря да е ново, марково , скъпо.Ама какво пречи да се съчетае да е в тон, да са чистички , спретнати.Това за бебоци в колички. Ясно е,че като се заровят в пясъка е друго.
   Но всеки сам си "преценя".
    Браво на Тонката, я какъв подвижен бебок!
   Бочи , опасна си!

Общи условия

Активация на акаунт