❤И вече коремчето порасна,а октомврийче пола ще показва❤Тема2

• 52 745
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
И кожата по краката и палазките ме сърби, и косата ми е побеляла, но на фона на всичко друго, просто ми е вече все тая.
Не мога да се позная.
Днес не съм събличала пижамата!
Това не ми се е случвало никога, даже и когато с предходната бременност не ядях, повръщах и бях много отпаднала.
Сресах се преди малко и то само защото свекърва ми се обади, че идва да ме види.
При мен нещата са още много странни.
Последния път лежах 9 дена в болница, на 4ия ден след това звънях пак по спешност на лекаря. Пак имах зацапване. В неделя изчезна и днес отново пак имах малко.
В 17 г.с. съм. Нямам търпение и се надявам като вляза в 5 месец да мога поне да излизам на кратки разходки навън. Днес не съм излизала, а слънцето го гледам от леглото.
Това много, много ме подтиска.
Съжалявам за негативния коментар, но наистина много ми е натежало на душичката.

# 541
m-angel, много съжалявам, че продължаваш да се чувстваш така…пиеш ли витамини? Аз в началото нямах нужда, но в последствие много рязко ми падна тонуса до степен, че не можех и аз да се позная. Откакто пия витамини, се чувствам отново като нормален човек, върна ми се и енергията. Лекарят ми обясни, че бебето си набавя  всичко, но за майката понякога се появяват дефицити и е добре да се приема витамини за компенсация. Аз пия Pregnacare Max.

Стискам палци скоро да отминат притесненията и да се насладиш на пролетта.

# 542
Пия милион и едно неща. Енергия нямам защото повече от 20 дена ми се налага почти само да лежа.
За съжаление след първото кървене лежах 5 дена в болницата. Изписаха ме и на 4 ден по спешност пак ме приеха с по-тъмно зацапване. Лежах още 9 дена.
На 3 май ме изписаха и уж всичко наред ама в неделя след кратка разходка пак ми прицапа. Пак легнах. И така до днес, когато въпреки, че само лежа пак имам тъмно кафяво зацапване.
Утре съм на преглед по ЖК. Вече не си правя планове за нищо. Карам я ден за ден, а куфара ми е стегнат и е в коридора.

# 543
Аз да се включа и аз да питам пък вие как сте с хемоглобина, че моя  от сега е нисък, а не знам как ще я карам третото тримесечие когато доколкото знам пада още повече. Грам енергия нямам, сутрин ставам изморена.
Лошото е , че съм с таласемия и вариантите за повлияване не са много .. Sad  Други таласемички има ли ? Simple Smile

# 544
Мн е неприятно с хемоглобина, преди да забременея се захванах и го вдигнах. Беше 100 и се чувствах като парцал. Аз мн бързо го вдигнах с фолиева, желязо и Б12(но нямам таласемия). Сега пак ще започвам Б12.
m-angel, стискам палци бързо да отминат тези неща. А на теб кураж, зареди се с книжки и сериали какво да се прави.
И на мен от лежането заради гаденето ми ставаше все по-отпаднало, вероятно от обездвижване, мн неприятно.

# 545
Аз утре влизам за серклаж в 18 седмица съм но шийката ми за 1 месец от 26мм стана 19мм. Бебчо е добре расте но не мога да спря да се притеснявам. Тъкмо спре гаденето и се почувствах по добре и пак в къщи уж няма да съм на легло ще ставам ще ходя в къщи но до там. Не знам как ще минават дните...знам че резултатът е важен и трябва да си оправя психическото състояние за бебчо. Надявам се след серклажа да се успокоя
Има ли някоя от вас със серклаж ?

# 546
  • Варна
m-angel, съчувствам. Сестра ми беше по същия начин с първата бременност и в някакъв момент толкова й беше писнало да лежи и да не излиза от вкъщи, че споделяше, че вече й е приятно да измие малко чинии за разнообразие или да хвърли боклука. Дано скоро се закрепиш и да си върнеш поне малко нормалното ежедневие. А как се справяш и с тодлър и цялата тази работа?

При нас иначе няма нищо ново, чак края на месеца съм на преглед. Тогава ще съм и на 2ра ФМ и таткото ще може да си го види. Heart 

За главоболието пия парацетамол в краен случай, обикновено ми помага 1 кафе.

# 547
Jinx_, ако трябва да съм напълно честна, еми не се справям. От 15 април са го поели почти на 100% моите родители.
Единствено снощи е спал в нас.
Предния път като направихме проба да си го вземем и в 22 ч видях, че имам отново зацапване. Наложи се мъжът ми да го пренсе спящ до баба му и дядо му. Добре, че живеят на 100 метра от нас.
Добре, че ходи на ясла и слава Богу много му харесва.
Няма да ви казвам как изживявам това, но живи и здрави да сме. Всичко ще се нареди.
Стига съм мрънкала Blush
Хубавата новина от днес е, че TSH ми е 2.22

# 548
  • Варна
M-angel, добре сте го направили, по друг начин направо не си представям как може да стане. Супер е, че му харесва яслата! Heart А и че имате баба и дядо на помощ. Със сигурност ти е допълнителен стрес, че сте отделени, но пък е за добро. После ще имате време да наваксате.

Иначе добре сте направили, че сте го записали на ясла от рано. Ние не се решихме, макар да знаехме, че има шанс да забременея и да ни е по-лесно. Сега съжалявам, защото ще трябва да тръгне септември, когато се появи бебето. Отвсякъде чувам съвети, че не се хубаво да се правят две генерални промени накуп, но просто не знам как да го измислим. :/

Супер за TSH-то! Hug

# 549
Здравейте мацки,

Отдава не съм се включвала. При мен всичко е наред, смениха ми термина за 10.10.22- момиче. Напоследък вдигам кръвно, но го отдавам на това че свекървището ще идва на гости за 1 седмица. Смених ел. четка за зъби с нормална, защото от вибрациите ми става много лошо, но пък за сметка на това от 3 седмици имам адски много енергия. Всяка седмица обикаляме из страната по сватби, годишнини и кръщенета. Вижда се края на ремонта на детската стая, поръчахме и мебели. Днес случайно влязох в Хиполенд и ми казаха за промоциите в Петък и Събота- 25% , за 1 юни щяла да е по малка промоцията и то на определени неща. Напоследък гледам колички, защото съм решила всеки месец да взимам нещо голямо от заплатата, а дребните неща ще са от приятелки. Разгледахме навсякъде в София, ходихме и до Пловдив. Бяхме се спряли на Egg  и Anex, но днес ме спечелиха в Хиполенд с CAM NEXT EVO 933, в общи линии има всички екстри на другите две, даже и доста повече, много лсно се сгъва и е доста лекичка. Вие разглеждали ли сте вече за такъв вид покупки? Мамите които чакат второ бебче - дайте някой съвет какво да гледаме в количките, кои марки и т.н.

# 550
  • София
Универсална формула при избора на количка няма. Всеки трябва да гледа според собственият си мироглед. Ако ще ви се налага да я носите по стълби е желателно да е нещо по-лекичко. Пренасянето с кола също е важно,ззатова размерите й в сгънато състояние. Най-добре е да отидете в магазин и да разгледате и побутате . Някои колички са неподходящи за по-високи родители,трябва да я буташ леко приведен. Високата цена на количката също не е гаранция ,че е най-доброто.

# 551
Зависи наистина от личните предпочитания. Аз например сигурно ще си ползвам старата количка - Бекса с амортисьори и помпащи се гуми. Да - голяма е, да - трудно влиза в багажника на малка кола, но я сбутвах във Фиеста, да - има шанс да се пукнат гумите. Само че...Аз кола почти не ползвах, живея на втори етаж и няколко пъти се е налагало само да я влача по малко стълби, ако спре асансьорът. Мега маневрена, сама върви, няма нещо, през което да не минава по нашите очукани тротоари. Едното лято взех за морето лятна количка Макларън от една приятелка и си скъсах нервите. Бебето странно увисваше, в Созопол запирах на всяко паве, придвижването беше мега сложно. Ако се наложи да си купя нова количка, ще купя подобна на Бексата. И задължително бих си взела с четири гуми, а не с три.

# 552
m-angel, от сърце ти пожелавам скоро да отшуми това зацапване и да можеш да се насладиш на хубаво време навън!

Аз съм леко притеснена, че също ще се причисля към групата на лежащите. До сега нищо ми нямаше, изследвания и всичко изглеждат добре, с много леки забележки, и в Понеделник ми зацапа, а сега вечерта започна и слабо кървене. Утре ще тичам на преглед или на работа, или и двете...

Относно количката, зависи от критериите. Пазя количката от баткото, избирана с не знам си какви кошове и рамки, голяма е. И като тръгнем нанякъде с малката ни семейна кола едва се събирахме. Сега не вярвам да успеем. Определено ще се огледам за компактно сгъваща се лятна количка.

# 553
Ще си ползваме количката на каката. Аз гледах хем да е лека хем с големи гуми, да се сгъва и разгъва с една ръка и подходяща за високи, на сайбекс е, мн съм доволна. Може би само ще вземем един борд отзад за каката.

# 554
Дами, аз получих някакъв сърбеж отдолу, но не вътрешно, а само външно. Почти съм сигурна че е от един душ гел, защото вчера пробвах нов. Гледам да не се мия там с различно от интимен гел, но може да е попаднало и да ме е раздразнило, а може да имам някаква инфекция не знам. Утре ще тичам към АГ  ( а онзи ден бях....). Не е непоносим, даже бих казала че е смао на моменти. С часове нищо не усещам и после почва да ме дразни. Та въпросът ми е мога ли да се полея примерно със запарка от лайка, да ми успокои при следващия порив на сърбеж, че може през нощта да ме тормози🤣

Общи условия

Активация на акаунт