Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Време ли ми е за дете?

 • 7 298
 • 219
 •   1
Отговори
 • Мнения: 116
Здравейте Simple Smile

Отново идва момент да имам нужда от съвет и подкрепа... не че проблемът е огромен сега, но имам някакви вътрешни колебания и бих се радвала да чуя мнения Simple Smile
Да разкажа накратко - от близо година имам връзка със 7г по-малък от мен. Аз съм на 32. Съвсем в началото на връзката ни забременях непланирано, но за съжаление изгубих плода заради огромен стрес. Това ми е 2ри аборт, първия беше като бях на 28г. Здравословни проблеми нямам сериозни да чукна на дърво.
За връзката ми с този човек - той прие бременността ми, искаше детето. Плака с мен като го загубихме. От тогава живеем заедно и връзката ни се развива добре. Обичаме се. Заедно вървим напред и се борим, аз преди работих нископлатена работа, обаче си повиших квалификацията и сега съм на хубава длъжност. Той също работи и изкарва приличен доход, отделно се дипломира и започна и втора работа. Имаме амбиции да градим нещо заедно, много се разбираме и подкрепяме. Семействата ни също свикнаха с връзката ни. Често се случва да говорим за бъдещето, какво искаме да ни се случи като двойка. Сега сме на квартира, мислим за собствено жилище, да сме семейство. Искаме дете, но той казва, че иска това да се случи след поне 2г. Съгласих се с него, защото още си преживявам травмата от аборта и май не съм готова на 100%. Със сигурност мога да кажа, не и 2022г. Напълно сме единодушни в решението си. И така, всичко си върви нормално, но наскоро се случи нещо, което ме накара да се замисля.
Случайно срещнах една ученическа любов. Още след завършването замина за чужбина, преди година се е върнал и развива собствен бизнес тук. Навремето бях много влюбена в него, сега е станал страхотен мъж. Започнахме да излизаме последните месеци. Защо се виждам с него ли - защото въпреки хубавата ми връзка, в мен живее вътрешната несигурност, че някой ден моя човек ще ме остави за по-млада, или ще се разделим по някаква причина и ще остана сама на 34-5, гонеща последен влак без дете... Лично мои притеснения...не знам защо ги имам, но ме ядат.
Та излизам си с бившия съученик, нищо повече не е ставало, обаче ми е хубаво с него и той започна да ми говори, че иска сериозна връзка с мен, иска брак и деца. Говори ми как скоро мисли да ми предложи и не го интересува другия, да съм го оставяла. Каза ми, че иска да сме семейство, да имаме дете и то в най-скоро време, тази година. Набива ми в главата как вече ми е време, за кога да чакам. И е прав... знам, че е прав...
Познавам го добре, страхотен човек е и ще бъде добър съпруг и баща. Привлечена съм от него и знам, че с него ме чакат хубави дни. И да бъда майка навреме, а не незнайно кога.
Въпреки че в момента съм си свикнала с моето момче, добре ми е с него, обичам го и съм приела да не бъда майка близките 2г.
Искам да взема решение и да бъда с един от тях. Не съм изневерила, но искам да се изясня пред себе си или да прекратя тайните излизания, или да се впусна с новия.

# 1
 • село в ямболско
 • Мнения: 3 173
От близо година си заедно с приятеля ти, но си намерила ученическа любов... Не ти е време за дете? Заглавието е грешно, нали?
Щом се чудиш кой от двамата, значи не държиш на твоя. За дете абсурд.

# 2
 • Мнения: 3 733
От нас какво очакваш, да ти кажем кого да зарежеш и с кого да правиш бебе? С когото си решиш, няма как куп непознати лелки да вземат решение вместо теб.

# 3
 • По света и у нас
 • Мнения: 839
Време ти е на 32 няма за къде да се моткаш…

# 4
 • Мнения: 2 749
Аз знам едно - започнеш ли да се чудиш между първи и втори, за първи е време да си ходи.

# 5
 • Мнения: 116
Аз знам едно - започнеш ли да се чудиш между първи и втори, за първи е време да си ходи.
Чудя се единствено защото съм на 32 вече .... ако имах време, не бих се замислила и бих останала с 1вия, с моя си човек. Единствената и само единствената причина да се чудя, е заради възрастта ми. Нищо повече.

# 6
 • Мнения: 56
С първия ми се струва,че нищо няма да стане.Казал ти е да чакаш още две години.Какво ще чакаш,да гледаш дете на 40?Не че няма родили на тази възраст,но колкото по-млада си по-добре.Щом се чудиш,значи с първия не сте такава голяма любов,каквато я описваш.Чувстваш се несигурна и с право.

# 7
 • Мнения: 4 462
Първият е този, който не искаше да прави секс ли? Или бъркам авторката?

# 8
 • Мнения: 116
Първият е този, който не искаше да прави секс ли? Или бъркам авторката?
Не е този Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 4 056
Излизаш със 2я, ама нищо не е станало, ама той ще ти предлага брак, ама е станал страхотен мъж, собствен бизнес, ама ще се жени за ученическа любов.
Ти си на 32, приятелят е на 25. На 28 си правила аборт, заедно сте плакали, а той е бил на 21.
Днес да не е петък нещо?

# 10
 • Мнения: 1 981
Първият аборт по желание ли е или спонтанен? Не питам от любопитство, ако имаш два спонтанни, изследвай се и не отлагай много правенето на дете. Не всичко става по план. Не разбрах каква е причината сега да чакате две години, защо точно две години, какво се чака? Кажи на приятеля си, че предпочиташ да не отлагате заради възрастта ти. А с другия не бих излизала, само ти мъти главата, какъв брак ще предлага на жена, с която дори не е спал, ни връзка сте имали.

# 11
 • Мнения: 116
Излизаш със 2я, ама нищо не е станало, ама той ще ти предлага брак, ама е станал страхотен мъж, собствен бизнес, ама ще се жени за ученическа любов.
Ти си на 32, приятелят е на 25. На 28 си правила аборт, заедно сте плакали, а той е бил на 21.
Днес да не е петък нещо?
Не ме разбрахте. Имам 2 аборта. Първият на 28г, вторият миналата година в началото на връзката ми с моя човек.

# 12
 • София
 • Мнения: 8 970
Щом се колебаеш между двама, никой не е твоят човек.
За дете на тази възраст не е лошо да се замислиш. Особено ако и двата аборта са спонтанни, което може да е знак за известни мерки.
Всъщност, имам приятелка с голяма разлика с мъжа й. 7-8 г. Първо тя се примиряваше с отлагането на дете. Сега той се примирява с нейния ИЯР.

# 13
 • София
 • Мнения: 4 056
И 2ят може да те остави заради възраст, както и 1я. Покажи ги на някой близък мъж, жена, да преценят колко те обичат и колко може да се разчита на тях.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 14 930
Ти си на 32, приятелят е на 25. На 28 си правила аборт, заедно сте плакали, а той е бил на 21.
Вземи прочети пак какво е писало момичето, преди да се репчиш.

Sally, радвам се да те видя отново. Simple Smile
Можеш ли да вярваш на #2? Какво ти говори интуицията? Сериозен мъж ли е, като цяло? Защото те всички обещават, ама... Действията гледай.

Общи условия

Активация на акаунт