Време ли ми е за дете?

• 9 333
  • 219
  •   1
Отговори
# 150
За мен са булшит такива приказки. Тя с друг, с този дори и паралелна връзка нямат уж, само гаджували преди сто години. Въздухарска работа, хората обмислят по-дълго време дали да си вземат куче заедно, какво остава за дете.

# 151
Нищо нормално не виждам в това да приказваш за скорошен брак и деца (щял да ѝ предлага?!), защото тя била евентуално недоволна от сегашната си връзка.

# 152
  • София
Имало е туй-онуй, не ядем доматите с колците.

# 153
Аз разбирам неговите изявления като "Мога да ти предложа повече. Избери мен и няма да е нужно да чакаш две години. Аз вече съм готов за семейство и деца за разлика от другия." Наддава. Wink

# 154
Много добре съм прочела какво работите и с какво се занимава приятеля Ви. Отговорът ми е точен и ясен " НЕ сте готова за дете, защото НЕ знаете кой от двамата мъже да изберете".
Най-важното нещо е да са и двамата родители сигурни, че искат детенце и да са заедто в живота.
Едно дете се прави  с чувства.
Все пак ако искате просто детето - изберете този, който ВИ предлага това по-скоро.

# 155
Първо не мисля,че 30 и години са някаква преклонна възраст за дете. Родих първото си дете на 33 ,а второто ще родя почти на 36. Не се чувствам възрастна по никакъв начин. Смея да кажа,че станах осъзнат родител,знаех от какво се лишавам и какво искам да дам на детето.
За мен най-важното е да намериш подходящ партньор. Човек,на който да разчиташ за всичко, защото началото е трудно. Човек,на който да можеш да се довериш,с когото да споделиш,да делиш,да те пази ,защитава,цени  и обича. Човек, който да те изтърпи, да е отдаден, а не просто осеменител.
Та така описани и двамата, по никакъв начин не ми вдъхват доверие.
Първия е на 25 млад,зелен,живее му се. Тепърва ще става мъж, ще гради кариера,жилище, семейство. Имам пример пред очите за такава връзка с 8 години разлика, е разделени са с 2 деца.
Вторият е според мен също вкопчен в идея за дете и семейство, независимо с коя. Просто да бъде отметнато в списъка, че трябва да стане. И такъв пример имам пред очите, айде бързо,че сме на години,за 3 месеца направиха бебе и след година се разделиха.
Помисли внимателно, кой от двамата или трети отговарят на критериите ти за партьор в живота и баща на децата ти. Защото детето е обвързване до живот.

# 156
  • По света и у нас
Виж сега, то хубаво изглежда че той иска дете и наддава, обаче малко на сурогатстване ми мяза положението, а това не е добре за жената. Това са хора все пак, вие ще трябва да сте семейство, а не някакви бизнес партньори. Той имал, ма да не излезе после, че ще те върже с бебето и ти ще го гледаш сама а той ще се прави на баша от разстояние с младото гадже и ще хвърля по някой лев. Защото нашите бизнесмени малко го раздават като шейхчета в това отношение, минус обезпечаването по арабски.

# 157
Sally123, на 32 не е късно да имаш дете. Съжалявам за загубата, която си преживяла. Майка ми има една приятелка, която късно роди детето си (на 39, мисля че беше). Все пак е по-добре докато си по-млада да се случи това.

# 158
Имаше една тема във форума за един бизнесмен, който бързаше да се ожени за жената, а после се оказа, че той притежавал основно дългове, а бил чул, че жената е имотна и...

# 159
Ако иска дете жената да си избере набора и да си го гледат. Няма какво да чака 25 годишен да заиска дете след 5 години примерно.
Който иска деца, ги има. Който не иска, си намира оправдания и извинения.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 19:51 от Анонимен

# 160
Опасни сте тук!Успяхте и да омъжите момичето и я направихте самотна майка с две деца!Другите глупости няма да ги коментирам!Никой не е застрахован от провал в брака.Вие ще я откажете направо!!!!

# 161
И докато чака принца, ще се събуди на 40 и тогава дете ще види през крив макарон.. не, че не е възможно да се забременее на 40, но шансовете са пъти по-малки отколкото на 32. Аз бих се ориентирала към втория кандидат, да си родя едно дете и да съм спокойна. После каквото стане, ако не стане, поне ще има детенце и спокойно ще може да си избира и чака принца /ако изобщо иска/. Аз затова писах, че трябва да си прецени може ли сама да го гледа евентуално, ако не се получат нещата. Но то и да е бил принц в началото, пак може да се превърне в жабок след време. Гаранции няма. Ама поне детенце ще си има, ако го иска и й е важно да бъде майка сега е времето. А с първия ще си изчака чакането.

# 162
Е, какъв принц пък да чака? Ако не ù се чака, да хваща набора. На мен са ми страшно съмнителни заявките му, ама тя си знае.

# 163
Не ми се ровят стари теми, затова отговарям директно на дилемата "дали да чакам 25 годишен да поиска деца, или да родя сега от връстник, който обаче познавам бегло". Аз съм категорично за втория. На 34, съм без деца, и с 25 годишен изобщо не бих се занимавала.

Между завършването на училище и 20-25 години младите се чувстват много пораснали и ги обхащат едни мераци за съжителства, бракове, деца и т.н. После стават на 30 и, о, чудо!, установяват, че не са престарели и започва пак рязко да им се живее. И става мазало.

Освен това младежът е в самото начало на развитието си. Пак на неговата възраст като бяхме, всички мечтаехме за бъдещето. Някои правенето на пари и кариера ги погълна дотолкова, че не стават за съжителство и са сами. Други се оказаха въздух под налягане. Най-бруталният ми пример е човек, който след няколко години живот в София и няколко години в чужбина, заби жена си (с дете) в провинцията при родителите си, а той помага в семейния бизнес.

В това отношение не се знае къде ще е младежът след 5 или 10 години. Докато връстникът е пробвал вече доста неща, ясно е в какво го бива и какви са му възможностите. Още повече, авторката е поддържала връзка с него през годините, така че вероятно е информирана как се развиват нещата при него в това отношение.

# 164
  • София
Като на пазар, бе. Чии гени да приема?!

Жалка е тая работа, жалка.

Общи условия

Активация на акаунт