Време ли ми е за дете?

• 9 320
  • 219
  •   1
Отговори
# 165
Аз мисля, че когато има любов, възрастта няма значение. Както 22 годишен, може да ви предложи брак, така 45 годишен може да  не иска и сериозна връзка дори.
Всичко е до голяма степен осъзнатост у мъжете и какво всъщност искат от конкретната жена.

# 166
  • По света и у нас
Имаше една тема във форума за един бизнесмен, който бързаше да се ожени за жената, а после се оказа, че той притежавал основно дългове, а бил чул, че жената е имотна и...
Ето за това става дума- като е бизнесмен, не значи че не е затънал до гуша в дългове. И все гледат сметките си да наредят и другите да им служат.

Ако льольо на 25 не знае какво се задава - ясно че не можеш да очакваш бебета от него, но това че е на 25 не гарантира че е смотан изобщо. Прецени си.

# 167
Ако искаше първия , нямаше да се занимаваш с втория . След две години пак няма да е съгласен . С деца се покачват малко отношенията , губи се тръпката , няма почивка ...Пък и трябва от сега да почнете с опитите , че може да не стане скоро ...
Щом не се е получило с детето , това може да не е мъжа ..

# 168
То хубаво е осъзнато, всеки случай  е различен, но както казва един Бегбеде, любовта траела три години.
 Та да търсиш принца и изпепеляващата любов, няма лошо, но да знаеш , че това е кратко.
 Преценка става ли човекът за докато смъртта  ни раздели, пък   и  да е желан, че без леглото, нищо няма. Качествата се променят, според ситуациите на живота.  Приземен човек с желание  към другия  и доброта, да не прегазва  и заминава са за предпочитане пред пепелта ,дето ще остане от онази голяма любов. Бракът в някаква степен е сделка. Сделка да се грижат един за друг ,да се подкрепят  и да мине живота повече гладко ,отколкото грапаво ,повече осигурено с топлина ,отколкото бурно и интересно. Като да ти влезнат майстори в къщата интересни времена.
 Повече разум,  отколкото чувства.

# 169
  • София
Аз бих ги изпробвала кой държи на мен, а не само на репродуктивните ми органи. Ще кажа и на двамата, че имам репродуктивни проблеми и ще преценя реакциите им.

И една история за моя съученичка. Уточнявам, че всички в историята са връстници. Преди много години имаше 10-тина години връзка с млад мъж, който буквално я боготвореше. В един момент обаче се оказа, че не той има проблем. Тя си намери вариант 2 и беше с двамата, докато забременя. От 2, разбира се. Ожениха се, роди се детето. Той започна да се държи лошо, да изневерява, да й повтаря да трае, защото той поне стои с нея още, а тя била зарязала предния. Т.е. натякваше й, че е оставила другото момче, за да е с него. Той се грижи за детето, но си излиза демонстративно с любовницата, на която купи кола, апартамент. Жена му реве за първия. Първият страдаше известно време от изоставянето. После си намери свястно момиче, което сега обожава. С помощта на репродуктивната медицина си имат близнаци и е невероятен съпруг.
Моят извод, както писах по-рано. Дете/деца не трябва да са в основата на отношенията, а да си готов да си с даден човек, заради самия него и без деца или в борба за деца. Децата и без това реално само преминават през живота ни и после си имат свой, докато с партньора се предполага да остареем, да се разбираме, да се обичаме, подкрепяме и т.н.

# 170
Не знам, дете не се ли създава поне с малко любов? Поне ние нашето с любов сме си го направили - буквално и преносно 😆 Не да си играя на онче-бонче. Ами хвърляй ези тура и айде. То така излиза. Ама с кой ама какво. Все още не го проумявам.

# 171
Първа на село или последна в града ?!😂😂

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 11:07 от Анонимен

# 172
  • По света и у нас
С две думи родиш ли на някой ще си се гледате 18 години и ще си лазите по нервите яко. Не си мисли, че има развод. Има ли деца, обвързани сте поне за 18 години. Такаче по-добре вземи мъж който искрено харесваш и обичаш,  не прави сметки и бъди готова, че съдбата може да ти сервира всичко, но понеже ти си си харесала този мъж и следователно харесваш децата ти - Съдбата няма значение.

Аз така запазих добрите отношения с моя - тъй като отговарям напълно за действията си.

# 173
  • Тра-ла-ла
Защо така пародийно се говори за любовта във връзките и чакането на подходящия т.е. принца?! Сякаш някои от потребителките са хванали чисто практично първия мъж за ушите или за другаде и ги дразни когато някоя жена иска и чака нещо повече. Любовта умирала, принцове нямало, но репродуктивни проблеми имало...закривай Joy

# 174
Според авторката и двамата й кандидати са добри. Чуди се кой от тях да избере. Чакане на имагинерни принцове въобще не й е на акъла. Това е опция, подхвърлена й от някои потребители, които виждат и двамата като недостатъчно добри, но тя лично си ги харесва.
Не й се чака две години, ти смяташ, че ще чака неясно колко принц. Simple Smile

# 175
  • София
Джулая, още в първата си тема във форума (а и по-късно) авторката споделя, че има проблем и лекарите смятат, че да има дете е почти невъзможно. На 27 г. при нея е било факт вече.
И на фона на това идва цялото чудене дали изобщо е дошло времето!?
Точно по тази причина аз я посъветвах да прецени с кой би останала ако не се получи всичко по план.
Не е въпросът да чака някакъв имагинерен принц, а да решава не само на базата на идилиите, които си представя. Защото животът често поднася трудности (от най-различни естество) и е добре да минаваш през тях с човек, в който имаш доверие.

# 176
Ами времето явно е дошло. Но чудя се знаят ли въпросните мъже за тези проблеми и каква им е реакцията спрямо тях? Наясно ли са със сериозността на положението, взето ли е предвид и при решаването на двугодишния срок? Възможно е приятелят на Сали да не го осъзнава напълно, след като тя вече е била бременна от него.

Иначе смятам, че ако ще има мъж в цялата картинка с отглеждането на дете, това трябва най-малкото да е някой, с когото си свикнал и се чувстваш спокоен. Да сте привързани един към друг и да сте се напаснали в ежедневието. Това с вторият е все още съвсем в сферата на фантазиите и предположенията. Трудно ми е да разбера как приемате толкова сериозно твърденията на един неангажиран прехвърчащ, че ей сега ще даде на обвързана жена всичко, от което има нужда. Аз по никакъв начин не мога да намеря в това повече гаранции, отколкото в обещанията на младия за двете години.

# 177
  • София
Честно  казано и 32 не са малко години за дете, за мен младежът е несериозен, или почвайте веднага опити за бебе или го зарязвай, 35 години е пределна възраст, трудно стават нещата по естествен път
Младежът е на 25, сам си казва, че не идка деца, макар и по леко дипломатичния забълбукващ начин “ искам, но след 2 години”. Има опасност да порасне и да отлети от гнездото на авторката.

Авторке, бившите са бивши, дори ученическите. Теб те блазни, но дори още не сте спали, а той иска да се жени. А може и да не ти допадне след толкова години.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 06:06 от Andariel

# 178
  • София
Мъжът ми е ученическа любов, с който се разминахме и се намерихме след 10+ години и вече 15 години сме си щастливи заедно Simple Smile така че за това гаранция няма.

# 179
Представете си докъде сме стигнали щом дотолкова се усъмнихме в добрите намерения на набора без да го познаваме. А той просто може да иска семейство и дете. Може да е преживял разочарования от жените и да е осъзнат човек за сериозни неща, няма нищо странно в това.
Сали, достигна ли до решение или още повече те объркахме? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт