Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 026
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
За кетоните предполагам , че са някакви остатъци от кетото, което спазвах ..или така си мисля де, иначе не знам и аз..вече въобще не го държа толкова строго, даже бих казала че много либерално го карам..е режимно, но режимните неща си ги ям доста свободно та не знам как стои положението с въглехидратите..ям си гриловани зеленчуци( режимни), не по 1 кило, но забърсвам по някоя чиния..мисля че най-
не режимното ,което правя е по глътки/чаша вино на няколко дена когато излизам на заведение..а тея кетони може вече да няма, знам ли..тези изследвания са от началото на март..на предишните в средата на февруари пак имах +/- кетони

# 256
Аз си ям солено.
Обаче направих тъпотията последно време само хималайска да употребявам. Сега си взех и йодирана.
И аз имам хималайска и малко ме е яд, че я купих, но все ще е я използвам.
Тя и не се разтваря много хубаво във вода.

# 257
Хималайска някога си съм си купила, май половин кило беше. Сума години я мъча и няма изяждане, та става ясно колко от солта ми е такава Grinning Ама съм я сложила там в една мелничка и това ми е солницата, а пък за готвене си ползвам обикновена сол. С малката подробност че солница ми трябва много рядко - евентуално да посоля сварени яйца. Салатата ми обикновено има доста маслини и може и сиренце да метна, то сол не се иска допълнително.
С това темпо може и до пенсия да ми стигне половината кило хималайска дето дори не знам защо си я купих баш такава Joy Трудно се разтваря, не ми е толкова солена, омръзва ми да въртя тая мелница, абе не съм я хвърлила само щото мразя да хвърлям храни.

# 258
Все ще я използвам. Ама сигурно 10 години ще ми трябват.
А всъщност тя не е лоша сол, ама трудно се разтваря.
Иначе е бедна на йод.

# 259
Забранила съм у нас вече да влиза хималайска, ама нали да минем през модата 😁.
То и не соли, някакви кристали още се мотаят из къщата с една счупена машинка, сега на пролетното изчистване ще хване по пътя. Имаме си йодирана морска сол, за готвене става, иначе едричка идва. Ще взема и от Зоя тази, която Елора препоръча.

Днес цял ден се вися като дроб, задрямвах няколко пъти, а тел. .ме стряска, та ме връща в реалността. Разрових в шкафа за някой илач и намерих едни разтворими вит. С 1000 мг. Чета състава, туй , онуй, трето, десето , ехеее, последният да затвори, докато не прочетох последното изречение, че става за диабетици, анджък. Ударих двойна доза и животът ми се видя хубав . Вероятно ще разтръткам кълки по улиците.

Много интересна таблица за желязото
Прибирам си разни умности и полезности от темата в една папка,  но се чудех има ли как да имаме помощна тема с разни такива  нещица, като в първи пост да има препратка към нея .
То информацията в първи пост си е за научна дисертация направо.
Та си се чудя къде да съхраняваме разни допълнителни материали.

# 260
-

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 20:33 от alethea

# 261
Забранила съм у нас вече да влиза хималайска, ама нали да минем през модата 😁.
То и не соли, някакви кристали още се мотаят из къщата с една счупена машинка, сега на пролетното изчистване ще хване по пътя. Имаме си йодирана морска сол, за готвене става, иначе едричка идва. Ще взема и от Зоя тази, която Елора препоръча.

Днес цял ден се вися като дроб, задрямвах няколко пъти, а тел. .ме стряска, та ме връща в реалността. Разрових в шкафа за някой илач и намерих едни разтворими вит. С 1000 мг. Чета състава, туй , онуй, трето, десето , ехеее, последният да затвори, докато не прочетох последното изречение, че става за диабетици, анджък. Ударих двойна доза и животът ми се видя хубав . Вероятно ще разтръткам кълки по улиците.

Много интересна таблица за желязото
Прибирам си разни умности и полезности от темата в една папка,  но се чудех има ли как да имаме помощна тема с разни такива  нещица, като в първи пост да има препратка към нея .
То информацията в първи пост си е за научна дисертация направо.
Та си се чудя къде да съхраняваме разни допълнителни материали.
Ами аз съм намислила едра морска сол да сложа в тая същата мелничка като свърши тая розова глупост... ако доживея да я привърша някога, то не му се види краят Grinning

1000мг витамин Ц... аз му викам да си пикаеш на парите, с извинение Grinning Пий повечко течности че ти не можеш го усвои всичкия наведнъж ами ще си го изпишкаш немалко от него. Ти и едно такова не можеш усвои, камо ли двойно. Иначе ободрява, дори и да не е в такива конски дози, спор няма.

# 262
С взимам с удължено на цетебе.
Има и по-скъпи и уж качествени, ама не ми се дават и за това пари.
Иначе когато се пие без удължено освобождаване си е загуба, защото просто се изпикава.
Невена беше и споменавал, че повече в. С също може да има вредни последствия.

# 263
Аз еднократно, да ме обладае музата 🤣

# 264
С взимам с удължено на цетебе.
Има и по-скъпи и уж качествени, ама не ми се дават и за това пари.
Иначе когато се пие без удължено освобождаване си е загуба, защото просто се изпикава.
Невена беше и споменавал, че повече в. С също може да има вредни последствия.
Преди време помня че поръчвах на баща ми големи опаковки с удължено освобождаване на Now Foods и излизаха по-изгодно от Цетебе, че му бяха предписали иначе да пие 3х3 от малките и за по-удобно. Хем и буркан 250 хапа и му стигаше за сума време, хем излизаше тогава около цената на най-простите от по 100мг ако вземаше по толкова.
Но наведнъж по много наистина само инцидентно, не е добре ако е често. Което си е тъжно като знам тия разтворимите от по 1000мг с всичките им оцветители и ароматизанти и подсладители се харчат като топъл хляб, много ги купуват... а аз това и да ми го подари някой, пак няма да го пия.

Поне като те хвана музата, потърча ли хубаво насам-натам? Grinning

# 265
Още съм в галоп 🪳

# 266
  • Столичанин ама не в повече :D
При мене па обонянието е най-силното сетиво така, че не си и представям без него. Йодирана сол не ползвам от много години (заради щж), но си взех наскоро баш розова хималайска.
Здравейте Simple Smile Записвам се да следя темата, тъй като си пуснах профилактично TSH,FT3,FT4 и глюкоза и според гинеколога ми нещата отиват на към ИР. Или вече съм там Grinning Тепърва ще записвам час при ендокринолог, за да видя какво се случва. Отивам да чета първа страница, благодаря че сте синтезирали толкова много информация на едно място. Heartpulse Тепърва се сблъсквам с това и докато прочета всичко съм решила да спра захар и тестени на първо време.
Слагам изследванията ми в скрит текст ако някой иска да ги погледне.
Нямам някакви сериозни оплаквания освен световъртеж и замайване отвреме-навреме, но мислех че се дължи на това, че не пия особено много вода. И имам едни 10-12 излишни килограма още отпреди бременността, които си въртя нагоре-надолу..
Скрит текст:
Глюкоза 5.75 / Референтни стойности 3.60 - 6.10
Общо холестерол 3.67 / Референтни стойности До 5.20
Триглицериди 0.95 / Референтни стойности До 1.70
FT4 16.54 pmol/l / Референтни стойности 12.00 – 22.00
TSH 2.980 mIU/l / Референтни стойности 0.300 – 4.200
FT3 5.01 pmol/l / Референтни стойности 3.20 – 6.80
Направи ехография на щж и изследвай тат и мат, и изследвай и инсулин.
Момичета, скоро по ЗК изнудих от личната направления и това са резултатите

Как ви се виждат? Глюкозата ми е малко висока, ама няма инсулин пуснат с нея та не знам..
Долче, може ли разсъждения по отношение на железните показатели? Според табличката по- горе мога ли да предполагам, че имам някаква анемия ..ама желазото ми е в норма , нищо, че е на долна граница..феритина ми е 18, много зле, ама не е под 15, хемоглобина и той не е зле..макар че него го бях пускала малко преди тези изследвания,  последни дни от цикъл бях (6ти-7ми) и ми беше 127..какво мислиш? Струва ли си да ходя на хематолог или ще ме отпишат набързо че нищо ми няма?
Нищо високо ти няма в глюкозата, холестерола обаче е висок, и да, имаш анемия, феритина трябва да е над 70, а под 50 говори за анемия (долната референтна граница е много занижена. Щитовидни хормони изследвала ли си?

# 267
Джерами, преди нова година последно,TSH ми беше 3.22, сега е 3.89, което не ми харесва..тогава Мат ми беше 10 (0-34) , Т4 ми беше 11 (9-17), Т3 3.40 (2- 4.40)..сега не знам как са, но се притеснявам за завишеното ТСХ да не се е завишил и Мат

# 268
Джерами, четох преди време за някаква резистентност към щитовиден хормон...не помня точно, но с това (с тази резистентност) се обясняваше защо вместо Т4 да се конвертира в Т3, се конвертира в реверсивен Т3...Срещал ли си нещо по въпроса?
Днес се видяхме с Азара и, честно казано, на живо е като момиченце! 😃 И по снимките си личи колко много кг е свалила, обаче на живо...промяната е още по-забележителна! 👌👏 🤩

# 269
  • Пловдив
По отношение на влошаването на показателите с времето, тъй като се разчиствам за излизането в 45-дневния болничен преди раждането, изрових изследвания от 2018,2019,2020 и т.н., от трудова медицина. Интересно е, че 2019 глюкозата на гладно е била 4,3, чудесен резултат, 2018 също, 2020 се качва в по-високата граница - малки над 5. Миналата година след режим и приема на лекарства е била 4,2.  Тенденцията е налице и ако не следиш, няма да обърнеш внимание, на мен тогава изобщо не ми е направило впечатление, видяла съм стойности в границите на референтните и толкова. Та е хубаво наистина всеки да обърне внимание на време, особено ако има и други фактори и симптоми, лошото е че не всеки личен лекар следи толкова внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт