Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 986
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
На проба грешка е. Почнах с 1 на ден , изследвания всеки месец. Оказа се висока за мен. Почнах по 1 през 2 дни - ниска. Сега съм през ден по 1. Мисля лятото да спра, да видя как ще е. И така.

# 481
Здравейте, и аз да се включа по темата. След преживян стрес и необясними други причини ходих за изследване на щитовидна жлеза и инсулин. Споделих на ендокриноложката, че за период от половин година съм качила 10 кг без да си променям коренно начина на живот. Щитовидната ми жлеза е ок като показатели и размери.
Днес си правих обременяване с глюкоза и изследване на инсулин - на гладно и на 120-та минута. Кръвната ми захар е в норми на трите измервания. Инсулина на гладно е 9.4, на 120 минута е 33.5. Според лекарката втория инсулин трябва да е спаднал близо до стойността си в началото, а той стои висок. Препоръча ми диета с ограничаване на въглехидрати, газирано и т нат. Опитвам се да разбера логиката защо инсулина стои висок.

# 482
Какво е това изсушена жлеза? Нещо като атрофирала ли?

# 483
Примерно...изсушена истинска жлеза от истинско прасе 😜 Както се сушат домати, месо и др. неща.

# 484
Медчо Пух, стойността на ФТ4 е супер. ФТ3 не чак толкова. Ти нямаш Хашимото. Някаква лека хипофункция. Ковид скоро да си карала? Аз не бих пила хормон на твое място, но всеки сам трябва да си прецени. Опитай с други неща първо. Хормон винаги може да се почне.
Благодаря за мнението!
Ковид не съм карала изобщо. Smile

# 485
И аз нямам Хашимото, но съм с хипофункция. Предпочитам с Л-тироксин, отколкото както се чувствах преди без него...

# 486
Моля дайте идеи за някаква закуска да не е яйца тк ми втръсват все яйца 🤭

Днес денят мина така освен работата
Сутрин кафе
Обяд пилешко филе
Вечеря месо салата
- 63 кг  / -4 кг/

# 487
кОЛКОто на мен някой ми обърна внимание при КЗ на гладно 6.80/преди 5 год/...изследванията ми бяха назначени от кардиолог, при който отидох заради учестен пулс...та нейния коментар беше: Малко ти е висока захарта...и до там....изписа ми бета блокери за учестения пулс, които не само че не ми помогнаха, ами си доразвих диабет-а. та сега и тях не мога да спра.......Жалко е, че не може да се разчита на всички лекари, а много хора им се доверяват напълно....

# 488
Да, това е гадно...да "лекуват" един симптом, вместо да се опитат да разберат откъде идва...Като е очевидно, че КЗ 6,80 въобще не е "леко висока"...това си е направо диабетна стойност...Сега...официално може и да се води все още като преддиабет, обаче е съвсем достатъчна стойност, за да му светне на всеки лекар, че нещата не са наред!
Иначе и аз, при стойности за КЗ на тогавашната ми лаборатория до 6,5 не обърнах супер сериозно внимание на КЗ 5,6- 5,7...Тогава ниското желязо и хемоглобин ме притесняваха много повече, защото уж симптоми нямах, а и ИР не знаех какво е (нямаше и кой лекар да ми каже)...🙄

# 489
Оф, мислех, че говорите за щж. Пак съм чела по диагонала Joy

Bria, ми малко сурови ядки, чия накисната във вода.
Честно казано аз сутрин не съм много гладна.
Но като ставам рано за работа си хапвам я ядки, я яйце.

# 490
Ох, от няколко дни имам на моменти едно странно "раздрусващо" усещане...Като при земетресение, но се оглеждам и такова няма. 😄 Не знам на какво се дължи ...🙄

# 491
Някой да е имал косопад от режима?
Тъпото е, че заради косопад пуснах изследване на инсулин и тогава се откри ИР. Още по-странното е, че на втората седмица след като започнах режима косопада спря. Но сега 4-5 месеца по-късно започна пак.
Чудя се дали може да е от сериозната /за мен/ загуба на тегло, нещо като стрес за организма… Не съм чак толкова стриктна с режима.
Карах ковид преди два месеца, но не стм пила антибиотици и кортикостероиди.

# 492
Ох, от няколко дни имам на моменти едно странно "раздрусващо" усещане...Като при земетресение, но се оглеждам и такова няма. 😄 Не знам на какво се дължи ...🙄

Смени дилъра Mr. Green

Иначе си нямам на идея.
Аз имах проблем с вестибуларния апарат.
Бях и на лекар. Десния е леко разместен, ама бил в норма.
Смята, че е от времето.

# 493
Аз не съм имала косопад от режима. Особено при режим, който не е силно ограничаващ /т.е. твърде малко калории, много стриктно кето/, не вярвам да има косопад. По-скоро е от ковид. Не знам липсата на ориз, картофи и подобни да е толкова пагубно за косата.
Елора, не знам. Странно ми е усещането. На моменти е.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 20:57 от dolce miele

# 494
Някой да е имал косопад от режима?
Тъпото е, че заради косопад пуснах изследване на инсулин и тогава се откри ИР. Още по-странното е, че на втората седмица след като започнах режима косопада спря. Но сега 4-5 месеца по-късно започна пак.
Чудя се дали може да е от сериозната /за мен/ загуба на тегло, нещо като стрес за организма… Не съм чак толкова стриктна с режима.
Карах ковид преди два месеца, но не стм пила антибиотици и кортикостероиди.

Косопада може да е от много неща.
Стрес, липса на витамини, болна щитовидна. Че и цигари. Абе какво ли не.
Моят започна много преди да почна режима. След режима имах период се оправи, после се влоши. Сега съм ок, дори и след ковид.
От косопад се оплакват много ковидари.
Пий там нещо витамини, прави маски.
Аз даже ходя на фризьор и си правя терапия на коса. Тя много ми помогна.

Не знам Долче, на мен ми се виеше свят сутринта преди 2 седмици. Станах си и оплитах краката за 10 минути доста лошо. Чак да е от това, че ми се спи, не вярвам.
Изписа ми вертиго хил, нещо не го пия редовно.
Ама съм си добре.

Общи условия

Активация на акаунт