Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 985
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря, Елора ♥
Купих чиа сега, малини и боровинки за отвреме на време засега шололада ще е химера докато не видя 5 на кантара.
Вечерята се промени на салата с риба 🐟🥗

# 496
Някой да е имал косопад от режима?
Тъпото е, че заради косопад пуснах изследване на инсулин и тогава се откри ИР. Още по-странното е, че на втората седмица след като започнах режима косопада спря. Но сега 4-5 месеца по-късно започна пак.
Чудя се дали може да е от сериозната /за мен/ загуба на тегло, нещо като стрес за организма… Не съм чак толкова стриктна с режима.
Карах ковид преди два месеца, но не стм пила антибиотици и кортикостероиди.
След ковид доста хора се оплакват от косопад, май доста често се оказва че с желязото закъсват, та може и железният панел да се провери ако не е проверяван скоро. Или друг дефицит някакъв да е възникнал, знам ли и аз.  Аз и антибиотици изпих един тон, и кортикостероидите днес ми е последен ден на тях, но точно косата не забелязвам да ми е по-различна. Кожата ми като че ли е по-суха, лицето ми изглежда подпухнало и имам целулит повече отколкото съм имала някога през живота си, но косата си е на мястото все още, месец и половина откакто се разболях. Всеки май на различно място го "удря", ако изобщо.
Иначе от режима едва ли. На мен и кожата, и косата ми са в по-добро състояние сега от това преди да мина на режим. Но все пак зависи и кой на какъв режим е, че примерно някои дето са следвали сляпо Узунов съм срещала да казват че са се влошили здравословно и/или че косата им е оредяла. Доколкото знам, неговото е строго кето с постоянно набиване на канчета че от кетоза не бива да се излиза и със задължителни фастове. Не е за всеки това.

# 497
Строго кето+ фастове...

# 498
Аз съм в групата му във фб, известно време четях.
Те много снимки пускат преди и след, това действа мотивиращо.
Обаче коментарите са с някакви ръчички , възгласи браво и общо взето  полезната  информация се губи.
А и не ми се вярва тези всичките да не са си хапвали морков, лук и т.н, ама там човек да не смее да каже, че се е отклонил.
Като секта са.
Angry
  От години не съм влизала там да видя какво е актуалното състояние.
Пък може и да са ме прогонили , без да разбера.
И на мен кожата и косата са ми добре, но като ви чета за тези щитовидни и взех да си намирам всякакви симптоми на болести, охххх.
Аз пък се потя от два-три дни. Днес излязох за бързо ходене и после всичко ми беше мокро, а така не съм била отпреди режима, когато си имах повечко кила. И вкъщи току бликна от пот. В менопауза съм отдавна, та не е от това, аз си бях с диагноза ранен климакс от 42 годишна, та тогава беше адското потене нощем.
Сега нощем си спя като пън, де.

# 499
Здравейте, от доста време следя  темичката. Имам ИР. Скоро си пуснах изказвания за желязо, спомням си, че някой тук беше доста наясно с тях. Може ли лек коментар, тъй като ми се струва, че желязото е на долна граница.
За инсулина ми е ясно, имам правен и ОГТТ преди време с лоши показатели, сега има подобрение.Но за железния профил не мога да разбера дали е наред всичко. Благодаря предварително.

# 500
Долче ги разбира. Той и синът ми се оказа с някакъв дефицит на желязо, та като изкрънкам от него показателите му, ще и досаждам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 501
А, аз вече няколко години се опитвам да разбера от какво е косопада и не мога. Често пускам изследвания и коригирам “липсите”.
Като открих високия инсулин реших, че е от него /ендото отрича/.
Буквално на втората седмица от режима спря.  И сега пак… за това питам. Реших, че свалянето на кг може да идва стресиращо за организма, а не липсата на ориз и картофи.

# 502
Тайс, а синът ти крие ли ги?☺
Nteri, да, желязото изглежда на долна граница на нормата, но без хемоглобин и феритин няма как да се правят изводи...Може пък да складираш желязо като феритин и да нямаш нужда от повече "циркулищо" желязо, може да си ги правила след цикъл и т.н.🙂 Вит. Д май ми се стори нисък, но не се вижда много добре на снимката...

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 23:19 от dolce miele

# 503
Не ги крие, но като се чуваме все се е забързал и само маркира как е.
Преди седмица ми разправяше, че е в депресия, не му се четат книги и не му се играят игри, а той е маниак с игрите още от невръстен.  Офулих го, че се глези, разбира се. Негово джипи е бъдещият ми тъст, един сладур небрежен, та той му пуснал каквото там за "депресията"  и излязъл дефицит на желязо. Пие някакви хапчета и му дошла силата пак. Ще се виждаме в събота на ресторант и ще му кажа да ми ги изпрати, че той вече всичко си разбира, та и съвет не търси.
Просто се сетих за теб и да направиш една рецензия Blush

Долче, и аз правя супа с този микс и само ровичкам и връщам картофите, много ме е яд, че са сезонни тези супи.
Но има една смеска от карфиол, броколи и моркови, онзи ден правих и аз крем супа, а и нали бях сварила една глава целина. Половината я разбих и аз в супата, другата си я хапнах на кубчета със зехтин и ябълков оцет като гарнитура.

# 504
Моята вечеря беше крем супа от бок чой/пак чой (предпочитам го на салата, но исках да го спася от изхвърляне🙂), пакет зимни зеленчуци за супа от Лидъл и малко грах (малката искаше "зелена супа"). Добавих зехтин, мас и масло (по малко от всяко, да не си помислите нещо😄), сол, кубче бульон, чесън на прах, риган и босилек. Доста добре се получи. В микса за супа имаше карфиол, зелен боб, моркови, праз, целина...може би и малко грах🤔 Пролетният микс за супа обаче е с картофи😬, което не ми допада. Малко по-зелен беше цветът:

Обядът беше 2 кебапчета, имаше 1 кебапчета и към супата- наядох се добре. През деня имаше и 2 кафета, едното с кокосово мляко от консерва, другото чисто.
Тайс, действай направо с бъдещият тъст...май по-лесно ще стане?😃

# 505
Удължи ми се почивката и не съм ви чела няколко дни. Шести ден сме извън къщи и режимът ми сериозно страда. Държа фронта що годе, ама е трудно. Първите дни имах накъсани зелени от вкъщи, варени яйца и правехме яйца на микровълнова, но приключиха тия благини и опрях и до млечни за закуска. Другият път ще се подготвя по-сериозно, ама то и доста време откарахме -8 дни ще станат. Извън къщи е тегаво. Закуска ако не си на хотел нямаш опция, освен яйцата от дОма, обяд и вечеря съмнителна скара на заведение, абе куцо отвсякъде.

# 506
Завръщам се и аз в темата след дълга пауза. Насъбраха ми се много здравословни проблеми с малкия и отделно много работа и нямах време за четене.
Да се отчета - през последните три седмици имам няколко груби нарушения с похапване към уж режимното хранене на пържени картофи, няколко пъти по половин филийка хляб, малко тиква, „пощипване“ от мъфините за детето (без захар, но с плод и бяло брашно), един шоколад 70%, който ометох в рамките на два дни. Стараех се да пропускам закуската като един вид наказание, ама истината е, че после пак си правех три хранения на ден. Всички прегрешения бяха в психически тежки моменти, така че гледам да не се ядосвам много. В резултат нямам качени килограми, но нямам и свалени. От няколко дни се върнах към стриктен режим и се чувствам прекрасно.
Днес закуската беше една краставица със зехтин и оцет и половин кофичка котидж сирене. Вечерята ще е пуешко бутче със зелена салата, а обяда някаква мръвка от топлата витрина до работа с краставици и домати или каквато салата има налична.

# 507
  • Пловдив
...
Ир се лекува с правилна храна.
Всяка една храна предизвиква хормонален отговор.
Ако се яде неправилно, някакви соли си чисто самозалъгване.
Но съм пила соли, но за отслабване. Някаква комбинация беше 5,9,10, но не съм сигурна за номерата.
Пих ги по схема, когато бях към 100 кила, но режимът ми не беше ннввмх. Правех жалки опити за намаляне на сладко и другите В. Иначе за месец свалих пет кила от солите, на втория месец - нищо.
Със соли не става само.
За солите съм писала, че не купувам от аптеки. Има група във фейса. Жена ги внася от Германия, без някои вредни добавки. Все пак е хомеопатия и се пия доста.
Все пак съдържат и лактоза, та в някаква степен много не е за ир.
Но тя ми каза,че си има начин лактозата да се махне. Просто се киснат хапчетата във вода и се изпива бистрата течност. Така се пиели солите, а другото може да се хвърли.
......
Не съм казала само със соли.
Скрит текст:
Цялото семейство сме на хомеопатия от години, хомеопатичката ми предложи да му даде ШС като добавка, допълнително към диетата и метформина. Знам за групата, купувала съм оттам, купувала съм и от аптека, и от хомеопатичката. Всички си действат.

Аз съм диагностицирана с Хашимото от 2018г. Тсх ми е бил и по-висок от този на Медчо Пух. Не пия хормон. Но и нямам симптоми кой знае какви. Тсх съм го сваляла до 2 без хормон,  с разни добавки, режим на хранене, мазане с масло от тамян и пр. От 1 година експериментирам с една хранителна добавка с изсушена жлеза. Хормоните ми не са оптимални, но биват. Та...може и без хормон, ако няма много неприятни симптоми. Но правя изследвания постоянно и следя.
 Медчо Пух, стойността на ФТ4 е супер. ФТ3 не чак толкова. Ти нямаш Хашимото. Някаква лека хипофункция. Ковид скоро да си карала? Аз не бих пила хормон на твое място, но всеки сам трябва да си прецени. Опитай с други неща първо. Хормон винаги може да се почне.
Напълно съм съгласна!
Скрит текст:
И аз съм с хипо и Хашимото от година и половина, смъкнах ТСХ /от 7,6 на 4.1/ и МАТ наполовина, също с добавки и режим, ШС, хомеопатия, йога...по-малко стрес и повече положителни емоции,...Нямам симптоми и се чувствам много добре физически. Почти всяка седмица съм на дълги преходи в планината, а всеки ден съм на колело в града. Само дето цикълът ми прескача и кг са 6 нагоре...ама все пак съм почти на 47, а и половите хормони показват менопауза. Та едва ли е/и само от хипото...Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 07:58 от *Бенджи*

# 508
Аз страдам от косопад още след първото ми раждане преди 17 год.....няколко месеца след самото раждане помня...беще кошмарен....тогава още ходих при ЛЛ да си искам профилактични кръвни, а тя ми вика: ЕЕЕ купи си една бадемова маска за коса......Абсурд викам....аз работя във фризьорски салони от 100 години..дали не съм пробвала всякакви маски за коса.....та така си я карам.....есента към зимата ме наляга яко косопад...на пролет спира/но никога на 100%/ и започва да ми расте нова....и така до следващата есен......според мен това е много сложна материя, и никой не може да каже кой от всички възможни фактори влияе на този косопад....то не стига , че ми е рядка по-принцип косата, ами и като остане на половина...направо не знам.....свикнала съм вече....миналата година ме спасиха ампулите на Керастаз, но са си цифра.....тази година за 1 път не взех абсолютно никакви мерки, че покрай всички изследвания и добавки, които ме охарчиха доста ми досвидя и за ампули...и сега се бъзикам с фризьорката да вземе да ми поръча екстеншъни хахаххаха

На голямата щерка като пусках контролни изследвания есента пък, на нея желязото и беше малко над горната граница, и никой не ми обясни какво означава......ЛЛ каза само :нищо й няма, хемоглобина щом е перфектен.....

# 509
Здравейте отново, трудно измислям идеи за закуска. Плодове не обичам, а имам и много алергии. Предпочитам някакви идеи за закуска с яйца, зеленчуци и тн.
Не обичам и не ям тестено, а сутрин тестено за мен си е грях направо.. 😀
Много обичам прясно мляко с бисквити, но много прекалявам с тях.
А обяда ми е телешко или конско с огромна салата.
Лошото е , че когато през нощта се будя да храня бебето рязко огладнявам.

Общи условия

Активация на акаунт