Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 013
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Мамо, вече се събличам сам!
ми показа днес моичкият бебе-син! Правя си му аз пюрето от круша в кухнята и съм го оставила уж кротко да си се занимава с играчки в спалнята! А той, без шум, без стон, без вопъл даже. успял да се отвие и да си събуе ритънките! Направо ахнах от изумление! Как е успял и то за нула време, просто не знам! Влизам аз в стаята и какво да видя - по голи крака ме гледа умно-умно и леко си подритва ритънките! Гледа ме хитро и с очакващ поглед - я, да те видим, мамо, какво ще кажеш сега! Питам го аз - какво си направил, сине?! А той ми се хили с една такава разливаща усмивка, че няма как да не се ухиля и аз! 

ЗАТРУДНЕНИЯ
му уредих, като е такъв умник! Нали Ви споделих, че много дърпа кабелите на тонколонките! И днес, му сложих да дърпа и едни слушалки, включени в компютъра! Разсърди се, защото сега не може да разбере, как така, не става толкоз лесно, вчера кабелът си се издърпваше чудесно! Да видим колко време ще му трябва да разбере, че с кабела не трябва да се задява!

P.S. Но пюрето си го хапна сладко-сладко

Честито на Симонка, сладка като бонбонка!

Ol4e,
и нас ни предупреди доктора, че ще стане по-тъмно а*ото! Той иначе и в момента е запечен, та затова му давам круша, а следобед ще му дам и тиква! Вие по колко капки взимате? На нас са ни предписани 10к на ден!

# 196
здравейте мамчета
честито на всички месечковци! много да радват мама и тати.
момичета имам питане дайте някой добър очен лекар, който да работи с направление. майка ми има проблем и искам да отиде при някой специалист. мерси прадварително.
разписвам се набързо защото излизаме, довечера повече.

# 197
На,като казах бебета,та се присетих-тая вечер,като гледах ,че вече и в милата ни Родина ще има раждане във вода и заявих на мъжа,че третото така ще го раждам и той каза"Добре" Rolling Eyes....така,че почвам да планирам....а и да работим по въпроса....

Joy хехеееееееееее, така се смях!  newsm10 Само така!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Бабълче! Много радост, здраве и хубави събития да ти се случват!
Честито на всички месечковци, на СИмонка бонбонка, на Велизар, Траяна половингодинките и на останалите сладурковци месечинките!

На мойто Ани още не съм му дала цяло количество пюре или каша. Засега давам около 50гр с лъжичка и пщрето и кашата и после си доцоква. Ще споделя като изместим изцяло кърмене.

# 198
  • Бургас
 bdbaloni Bubble 79! Желая то много щастие, любов, късмет и сбъднати мечти!
Честита половин годинка на Велизар, Траяна и Симона и честит 7 месец на Сиси!
Камбанска, тържествено обещавам никакво чистене повече поне 2 дни преди пътуване. На мен бързо ми мина, но Жасмина и тя се обзаведе с гадни сополи и сега го мъжа горкото с едни капки за нос и вит. Ц. но днес вече е по-добре. Мисля след малко да излезем, че се вмирисахме 3 дни в къщи.
Не мога да не се похваля, вече 2 дни пишкаме в гърнето като стане от сън. Обаче не ми е ясно на колко часа трябва да я слагам като е будна  newsm78, я мамите с второ да кажат?
Мимозо, Жасмина изяжда по едно бурканче 190 г пюре, ако и хареса, на ядене, ако не и хареса я дохранвам с плодово.
Каши давах на Алете и Нестле, наистина стават по-рядки, ако се правят по описанието на кутията. Сега сме на Хип, плодова, млечна - става си гъста точно както трябва. Нея я давам по предписание 130 мл вода и 5 лъжици каша. Явно си зависи от марката. Мисля следващата да е Хумана, много ги хвалят. Иначе я редувам с попарата сутрин / което ме подсеща, и ние сме имали зелени аки, обаче ако знаета от попарата какъв звят докара  Sick//
Ох, току-що разбрах, че в момента оперират детенцето на една приятелка на 9 месеца и много се притесних. Излезе му уж хемангиом на челото преди 2 седмици, пукна се преди 4-5 дни, казаха, че няма страшно, но кръвта не спирала и сутринта са ги приели за операция.

# 199
Бъбълче,честит ти рожден ден!!!Много щастие и любов ти пожелавам/ и да те забрави злото,щото ,аз снощи писах,писах и накрая те забравих... Embarassed/

Честито и на месечковците Траяна, Велизар, Симона и Анастасия!И на мамите им  bouquet
А на всички останали-Честит ден на Християнското семейство....дано много да се обичате и уважавате с половинките си...

# 200
Честит рожден ден, Бъбълче!   bouquet Много здраве, семейно щастие и сбъднати мечти!   bouquet
Честито на месечинките - Траяна (на lusmar), Велизар (на мими), Симона (на  didi_r) и Анастасия (на FY)! Да са здравички и палави!
Много ми хареса Никола във ваната. Представям си колко му е кеф. Жалко, че ние нямаме такава, а пък и коритцето вече ни е доста тясно. И Божа с котето, и Ивайла с червената шапка, и Жулката и Миа, са много сладки. Мони наистина изглежда много порастнал, а Марти винаги ни се показва в много интересни пози.  Hug на всички!
И ние имаме котка, тя е на свекървата де. Горкичката, тамън се отърва от братовчеда (на годинка и половина), който я тормозеше лятото и след някой и друг месец ще започне наш Венци да я дърпа за мустаците. Аз обаче не давам все още на котката да доближава бебето, все пак тя лятото живее на вилата и обикаля навсякъде. Иначе винаги съм се възхищавала на животните как разбират, че бебето е едно малко същество, което още не знае как да се държи с тях и вместо да се сърдят като ги дърпат и скубят, те търпеливо си седят и търпят.
По въпроса за количеството на кашите и пюретата - аз замествам обедното хранене със зеленчуково пюре - едно бурканче от 190 гр, а вечер правя по 180 мл каша.
Вчера записах Венци за детска кухня, така че като навърши 10 месеца вече да ни е дошъл реда и да взимаме манджи оттам. Само не разбрах защо искат и 60 капачки  отделно от 30-те бурканчета, които трябва да занесем, ама айде.. има време, ще събираме.
Спирам, че ме викат, после ще си допиша...

# 201
гутен морген мамчета!
много ме разсмивате и мен благодаря! зеленото ако приема моите овации, но някой имал ли е лилаво..мая ме изуми след като яде банен.  newsm09 лусмар с този селскостопански двор ме разби преди няколко дни, бях оставила мъжо да си играе с малката и ги събудих даже, но какво да се прави...

да ви се оплача не мога да спра някакви лепки реклами, какъв ли не софтуер ползвам вече няма и няма и една гадост ми блокира вече 2 пъти експлорера и то по средата на много дълги постинги...  atwork comp03

сега ,малко преглед на темите по постинга на деспет/ще се опитам да вкарам и аз ред в мислите, сори ако копирам  Laughing/

Шапки,обувки ми подари един приятел на мъжо, почти нови...имаме огромно количество, шапки , якета и какви ли не принадлежности....и вчера пак в бързината в алди тикнах в количката едно чорапогащни4е,а мъжа ми се смеее. аз вдигам невинно вежди и викам:следващия размер е !  ladyuu

хемоглобина ни не е изследван. нямам идея кога вземат тук къв, на моето бебе не са му вземали още. какви други показатели се следятІ давайте идеи какво да го питам тоя моя галфон дофтора като отидем на поредния преглед. при нас прегледите стават на много особен принцип между 3 и 4тия месец, между 6 и 7 ми месец между 9 и 10 месец. ей така. ина4е преглеждат на видеозон, ама и немската каса  е окъсала и вече искат да си го плащаме... Tired Face
моя скромен опит с дохранването показва, че е по-добре да яде един път от цицка, един път от шише, но тя моята ламя не истигаше никога!тук да благодаря на мама калиа,че и нейното бебе е 8 кг, защото започнах да си мисля, 4е моята щерка е слон, като 4ета някакви 6,6 и 7 кг /тя понякога мирише като/  261uu. кой друг е в отбора на осемкилограмовите?

каша давам на алете/нестле/ първа стъпка, изобщо не съм  избирала много много.имам една на милупа и за лека нощ, та да спи добре до  сутринта.и картофена на хип.тук кашите всички се разтварят доста добре, затова по въпроса с вълците ще замълча. smile3505деспет, разтварям около 6 супени лъжици в 130/150 мл вода , стоплена на микровълновата естествено. дори да е гореща, добавям малко студена и voila! ол4е, запека не е от количеството храна а от вида й/ така каза моя галфон/, тоест смени кашата.
мамчета много ви се чудя защо искате безмлечни каши smile3506? все пак в кашите е АМ.тук е прието да се дава 5тия месец разредено наполовина с вода прясно мляко от тетра пак,тип ултра. а след 6тия месец прясно мляко от тетра пак,тип ултра, неразредено. даже хип препоръчват да се приготвя тяхната картофена каша с мляко, вместо с АМ.

схващането си го лекувах веднага след ражденето в левски при един дядо петко. моя мъж също се намести , той беше с плексит от половин година, а на мен ми бяха разместени всичките 7 прешлена на врата...да е жив и здрав дядото, сега сме добре!ина4е и мен ме хваща някаква депресия, но започнах диета, аз така се лекувам. Абе, това с отслабването след раждане е голяма глупост!изобщо не мръднах, отслабвам като не ям, но тук като дойдох едни вкусотии/ мвам мвам/ . по този повод , моля моля да се черпи с нещо диетично...бъбъл4е к'ви са тия торти пищни....между другото
Честит рожден ден! newsm51  ura  bigdance2 много щастие и любов и поне още едно бебче!

сега да ви се похваля какъв мъж имам! супер! пуснах го/след като ме пита може ли/ да излезе на кръчма в събота вечер и той си идва след един час- било му скучно без мен.и за награда супер  luvbed нали вече не ме боли  от раждането newsm03..вчера пък отиваме да вземем снимките на мая от една профи фотосесия/ голяма зарибявка за родители- уж безплатно 2 снимки, а ако искаш другите 50 евро. че кой родител няма да си хареса детенцето и да си вземе всички снимки....Гадове! newsm61/  та както и да е, настоявам аз да си грабнем безплатните снимки, а той не та не, даже допълнително поръча.сега ще потърся скенер да ви покажа малката манекенка...В този ред на мисли , кое списание има конкурс за бебе на корицата, да им изпратя коледната на мая  newsm53?
малко ми е оба4е луд мъжа, вчера бяхме при един застахователен агент , още не мога да преживея стойността на застаховките , които плащаме, но сега поне ще мога да шофирам/ не че мога да шофирам де/ newsm01

как /не/спим?вчера купихме на мая спален чувал, и ми се иска да попитам как завивате децата? то нашето е голямо отвиване и въртене, намирам я с главата на мястото на краката или с провесени крака през решетката. А снощи такъв театър ми направи!събуди се в 4, гладна като вълк и не иска да спи и мрънка, с това "къхък-къхък" направо ми стопи нервичките!та по този въпрос, сиска това  "наспал се човек в  6.00 сутринта" е оксиморон!!! newsm11 newsm62
браяво еунос/ много те четат юнос, на мен ми дойде отвътре като ойнос - Simple Smile/ супер е столчето!сега ще издебна мъжо и ще купя едно такова.нали видях как подковават коня, та да дигна крак ukliam1

мисля ,че обхванах темите, извинете за размера на постинга и правописните грешки ...и .на всички честитковци честито!

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 13:24 от rien

# 202
Пускам ви едно клипче как се смее и отивам да чета че много съм изпуснала
http://galiushana.multiply.com/video/item/4

# 203
  • Плевен
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БАБЪЛ79! ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ , ЛЮБОВ! Тревиално, но много необходимо и от сърце пожелано!
Влизам да ви почерпя и да честитя на Симона, Велизар и Анастасия!
По-късно ще пиша повече.

# 204
Вики, тез двамата Габито и Монито са много готини на снимката. А монката страшно пораснал ми изглежда. Муц! Heart Eyes

Аз незнам как някои бебета постига такива завидни кг като 8,8+-!!! #Crazy БРАВО само ще кажа!
Днес Анито я боцкаха и мериха: 6,700кг 65см на 6 месеца. Взеха и кръв, а урина не можахме да съберем - не щя да се изпишка цели 2 часа и после колектора така беше залепнал, че милата заплака докато й го махах. Мами, не го дръжте тоя колектор толкова много време като мен, да не ги боли като го махате!

# 205
И ние се записваме в отбора на 8-килограмовите. Даже нещо сега ми се струва, че пак сме направили едни големи бузи, ще видим другата седмица на консултацията.
galiushana, много сте сладки на клипчето. Изобщо толкова сладко се смеят бебчетата.. душички малки!
И аз от няколко дни се чувствам леко отпаднала, краката ми са отмаляли, нямам настроение. Нищо не ми се яде, а по принцип съм си лакома... Май наистина се дължи на умора и на времето. Вече два дни не сме излизали. Аз не обичам да ми е студено и трудно излизам като е хладно и мрачно. Но пък беби не мога да го държа все вкъщи. Ама и той вече не иска полегнал да стои в количката. Последният път се принудих да я вдигна до седнало положение, ей така, както си беше със зимния кош. То иначе рев, мрънкане, въртене, а така се поукроти за известно време. Но все пак не мога дълго така да го държа, все още не седи стабилно.

# 206
Честит рожден ден на Bubble! Желая ти много здраве, радост и любов!
Честита половн годинка на Траяна, Велизар, Симона и Анастасия!

Юносче, и аз вчера за първи път го извадих този стол за вана и Килиан много си игра в него. Снимах го с камерата, после ще се опитам да кача клипчето. Също искам да похваля Килиан, че вече лази. Все още нестабилно и е много смешен. И това го документирах на клипче, а снощи докато си играех с Георги, наш Кили се изправил на коша с играчките и рови ли рови. Имам снимка от акцията, но и нея не съм свалила    Embarassed Embarassed.
Бг-Вики, много сладък тоз Мони и какъв е пораснал, браво!

Таня, аз май съм изпуснала нещо, ти нали кърмеше на поискване, Жасмина ли ти се отби? Иначе за гърнето съм на мнение, че сега е рано да се приучват бебоците. Казвам го от опи, защото Георги още като не можеше да ходи го слагах и той си вършеше и двете работи там. За голямата работа знех по кое време я върши и го слагах на гърнето, а за малката си беше чиста случайност. Когато проходи, въобще не искаше да се заседява на гърнето и така моите опити приключиха. Към двегодишна възраст вече беше без пампа, ккато той сам се научи.

Отивам да качвам клипчета.

# 207
zvezdolina! вие сте ни лика прилика ,брей,че хубав голям мъж!догодина с моята щерка на училище ще ги пратим направо...
пускам ви линк да се уверите www.zoesch.myphotoalbum.com

# 208
 Момичета, влизам само да почерпя за 6-те месеца на Лео!
Лелеее, половин година кога мина  Crazy

Вчера не можах, но почерпата си я имате от нас - 

Честито на месечковците днес - Траяна, Велизар, Симона и Анастасия!
Честито и на Бабъл!   bouquet

После ще пиша, че имам за четене. Ако съм изпуснала някой, да не ми се сърди, моля!

# 209
  • София
Честити 6 месеца на Траяна, Велизар, Симона и Анастасия! Много да слушкат мама и тати!
Сиска, с риск да си проличи некомпетентността ми, да те попитам, какво е това Жадор Embarassed
Като сме почнали с голите снимки, ето и един поздрав от нас:

Дано не са много големи, Олче, каква беше максималната резолюция?

Общи условия

Активация на акаунт