Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 711
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, при някоя от вас имало ли е повишено ниво на еритроцитите в обикновена урина? При мен са 17 при горна граница 20 и 2 левкоцита. Дали са песъчинки или може и да е нещо друго?  Ще чакам стерилна урина и ще посетя нефроложката другата седмица…

# 271
elia1,  можеш да пиеш цистостоп, но няма да ти реши проблема. Моят съвет е да дадеш една стерилна урина след което виднага  да почнеш ципрофлоксацин. Ако искаш ще ти пиша на лично каква схема ми е изписвала моята нефроложка.  Тука сме от години в тая тема и аз поне не знам някой да е стопирал криза и да се е оправил без АБ...

# 272
Непременно стерилна урина.
Пандорина, сподели схемата, ако може. Аз в момента съм на ципро, и то по антибиограма-2 пъти по 100, но ефектът е изключително слаб. Пак ще се спасявам с Монурал.

# 273
Непременно стерилна урина.
Пандорина, сподели схемата, ако може. Аз в момента съм на ципро, и то по антибиограма-2 пъти по 100, но ефектът е изключително слаб. Пак ще се спасявам с Монурал.
Това е много ниска доза, кой ти я изписа? Моята схема беше 5 дена  Суprobay 500 mg 2x1 т., 5  дена по 1 т и 5 приема през вечер по 1 т. Винаги се почва с ударна доза и се минава към по-слаба, никога обратното.

# 274
За хронични болести аб се пие -7-10,някои аб-та могат и 14 дни.Но ципрото в ниска доза от кога има уроантисептичен ефект? Известните  с такъв са нелидикса,бисептола ,пиелосептил( фуролин),...
Пандорина,ти как си?

# 275
За хронични болести аб се пие -7-10,някои аб-та могат и 14 дни.Но ципрото в ниска доза от кога има уроантисептичен ефект? Известните  с такъв са нелидикса,бисептола ,пиелосептил( фуролин),...
Пандорина,ти как си?
Съни, благодаря добре съм уж..пуснах още една урина в петък, чиста беше, на левкоцити имаше само +. Довечера ще почвам монурала. И съм в дилема. Докторката ми го предписа 2 прахчета през 10 дни и 2 през месец. Не знам дали да не ги изпия първите през 3 и после през 7 или 10...
Иначе относно ниските дози хинолонови...може, но когато са като опашка за са се предотврати рецидив. Не и за първа линия при криза.

# 276
На минирала схемата ми беше :
1-та седмица -3 прахчета през ден ( понеделник,сряда,петък).И после още 3 седмици по 1 прахче на седмица( всеки понеделник).Но го пих паралелно с цистистоп хроно и едни треволяци в паста.С тях продължих и след монурала .

# 277
Съни, тази схема като опашка ли беше или основно лечение?

# 278
Опашка след друг аб.

# 279
Аз също мисля, че монурал през месец....е твърде рисковано...слушах един клип на уролог, има го някъде назад в темата където при хронични цистити се даваше монурал през седмица (или през 10 дена) в продължение на 3 месеца.

# 280
Ами моят ципро лекар го изписа и беше по антибиограма. Но ефектът е почти никакъв Всъщвост по 500 ми е изписан, моя грешка, но не помага.. Другата седмица ще съм извън България и ще взема Монурал. Като се върна пак стерилна и ще видим. Някой доволен ли е от Уростим?

# 281
Какво имаш предвид под почти никакъв ефект? Продължават ли острите симптоми? Колко дена го пи?
Аз бях доволна от уростима първия път. След време пак го почнах и тогава ми се появи Псеудомонас в урината и бързо бързо го спрях. Сега ми е предписала уроваксом от 1 ноември....

# 282
Шести ден ми е, боли ме като пишкам, урината не е съвсем бистра.
Леле, уплаши ме за уростима! Не ми стига ешерихията, остава и друга да се закачи. Сигурно лие , че е от ваксината?
Пандорина, как са при теб нещата в неравната битка?

# 283
Лори, не е от уростима. Просто когато масирано атакуваш един вид бактерия се отваря свободна ниша за други, по устойчиви. Но може би с повече пробиотици това да се компенсира...Псеудомонаса обаче не ми у причинявал кризи и не съм пила да него лекарства.  Само ме го регистрираха няколко пъти.
Много странно защо ципрофлоксацина не ти действа, по принцип се смята за един от най-подходящите. Ти си с Ешерихия нали?
Аз снощи почнах монурала...добре съм засега, ще се разбере като свърша антибиотиците.

# 284
Лори,да не е резистентен бактерия?
На мен също не ми действа ( венозната му форма само) ,но купен от чужбина,ми унищожи бактериите .А все не искам от вън да се запасявам с аб-та...
Пандорина,как си?

Общи условия

Активация на акаунт