Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 733
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
По 1 Табл вечер -месец,3 ,6....

# 301
Благодаря, Sun!

# 302
Cry Ох, момичета! Толкова дълго време ви бях забравила, дори в групата не влизах! Ето сега отново съм тук! 9 месеца бременност и помен нямах от цистита за мое щастие. За миг дори си помислих, че съм се отървала! Да ама не! На 28.10. родих, всичко беше нормално до преди 4 дни, когато това чудо се завърна със всички сили. Пия една торба хапчета и дори няма ефект. Монурала, който ми действаше почти мигновенно вече дори не ми помага. Толкова хваления от мен Цистостоп рапид - също! Стоя и рева в тоалетната! Как пак се върна това нещо… Стерилната ми урина отново излиза чиста… какво лекуваме и докторите не знаят вече… Къде да отида вече да ме преглеждат и аз не знам!!!

# 303
Пусни стерилна в няколко лаборатории. Може и да им се обадиш да кажеш да не отчитат само сегнификантно количество,като обясниш проблема. На бодимед имам тел. на микробиологията...Ако и след това няма бактерия значи е друго...

# 304
Пусни стерилна в няколко лаборатории. Може и да им се обадиш да кажеш да не отчитат само сегнификантно количество,като обясниш проблема. На бодимед имам тел. на микробиологията...Ако и след това няма бактерия значи е друго...

Ще го имам в предвид, ще пусна още една. 😭😩

# 305
Ако не излиза нищо на стерилна, пуснете ДНК в Геника - да, няма антибиограма, но е много по-вероятно да ви излезе там. Сигурно 12 различни стерилни пусках аз, излизало ми е единствено извън България и в Геника. Микробиологията е с около 70% reliability генерално, за урина предполагам, че дори по-малко. Като пускате, гледайте да занесете веднага - трябва да започнат да я работят в рамките на два часа въобще за да излезе нещо, и в централата на лабораторията, което е много важно особено ако сте от малък град и оттам изпращат към София, понеже иначе престоява и съвсем не могат да бъдат засечени после бактериите. Може и да ги знаете тези неща, ако сте ветеран, но аз все пак да споделя, ако мога да помогна.

# 306
Ако не излиза нищо на стерилна, пуснете ДНК в Геника - да, няма антибиограма, но е много по-вероятно да ви излезе там. Сигурно 12 различни стерилни пусках аз, излизало ми е единствено извън България и в Геника. Микробиологията е с около 70% reliability генерално, за урина предполагам, че дори по-малко. Като пускате, гледайте да занесете веднага - трябва да започнат да я работят в рамките на два часа въобще за да излезе нещо, и в централата на лабораторията, което е много важно особено ако сте от малък град и оттам изпращат към София, понеже иначе престоява и съвсем не могат да бъдат засечени после бактериите. Може и да ги знаете тези неща, ако сте ветеран, но аз все пак да споделя, ако мога да помогна.

За жалост не съм от София, а от Бургас. И докато се прати… ще мине време.. 😫 Сега вече съм по-добре. Два последователни дни Монурал, втората доза я повърнах! На моя глава започнах Ципрофлоксацин… паралелно с това Цистостоп рапид, Урогард, Солидагорен. За първи път нямам ефект от Цистостоп рапид. Ударното му пиене ме спасяваше от антибиотика. А за монурала да не говоря, никога не се е случвало да не ми подейства веднага 😫 Отчаяна съм, че отново ме почна. Сега ще изчакам малко и почвам пак Уростима. Предния път сякаш имаше полза, но не можах да направя второя курс на лечение заради бременмостта. Дано сега да има ефект…

# 307
По всичко изглежда, че бактерията се е сменила. Монурала е за Ешерихия както и Цистостопа. Щом си почнала Ципрофлоксацин пий го минимум 7 дена. Дори мисля, че е малко.

# 308
Изписаха ми Нитроксолин, 20 дни да го пия. Да видим.. дано има някакъв ефект.

# 309
V31a, почти е сигурно, че този път не е Ешерихия.
Тя изключително трудно, почти невъзможно, прави резистентност към Монурала.
Не е много странно, че не излиза в стерилната, ако пускат само над ^5 степен.
При мен се получи подобно на теб.Пих монурал- никакъв ефект, даже се влоших супер много и към 2 посред нощ ходих до спешен кабинет.
Оказа се, че се е появила втора бактерия- Клебсиела.И ми излезе 10^3 и 10^4 степен.
Не знам как и защо са решили от лабораторията да ми го пуснат толкова подробно, може би защото давам все на едно място и за 1 година я посетих тази лаборатория поне 10 пъти.

Аз също съм ЗА ДНК теста в Геника.Там ще излезе всичко, на 100%.

Не е голяма утеха, но може да се радваш , че поне по време на бременността не те е хванало, защото тогава щеше да е трудно с антибиотиците и то много.

Приемай и сок от лимони повечеко, както и веднъж на ден разтворена сода в топла водичка.

# 310
И на мен ми го бяха изписали за ешерихията, 10 дена - не го пих, понеже в старите теми тук прочетох, че на никого не е помогнал, пък даже и оранжев ставаш като страничен ефект. 😀 Пих нифурател, те всички са една група, заедно с фуролина (нитрофурантоин), но май освен него другите са гола-вода.

# 311
И на мен ми го бяха изписали за ешерихията, 10 дена - не го пих, понеже в старите теми тук прочетох, че на никого не е помогнал, пък даже и оранжев ставаш като страничен ефект. 😀 Пих нифурател, те всички са една група, заедно с фуролина (нитрофурантоин), но май освен него другите са гола-вода.

В крайна сметка и аз доста изчетох за него и не го почнах. Яд ме е, че от толкова ходене при лекари… всеки различно говори. Един ако изпише нещо, другия ще каже “ооо не”! Чак се чудя по един и същи учебник ли учат 😄 в кръга на шегата разбира се! Сега за 30 дни ще пия Урикод… профилактично! После мисля да си продължа Уростима, добре си го бях почнала аз първоначално, но със забременяването го спрях. Дано има ефект.

# 312

В крайна сметка и аз доста изчетох за него и не го почнах. Яд ме е, че от толкова ходене при лекари… всеки различно говори. Един ако изпише нещо, другия ще каже “ооо не”! Чак се чудя по един и същи учебник ли учат 😄 в кръга на шегата разбира се! Сега за 30 дни ще пия Урикод… профилактично! После мисля да си продължа Уростима, добре си го бях почнала аз първоначално, но със забременяването го спрях. Дано има ефект.

Добре спомена "със забременяването".
Да те питам- по време на бременност могат ли да се приемат уробиотици и Д-маноза?Може би е ставало дума при прегледите ти Simple Smile

# 313
Здравейте, от два месеца лекувам бактерии в урината( и възпалени бъбреци). В началото на октомври откриха ешеришия коли, следва лефлокс и нитроксолин мип. 10 дена след спиране на лекарствата пак болки в долната част на корема и позиви- този път бактерия стрептококи агиларае. Следва антибиотик уназин, след него бисептол. Редувам ден отвара от мечо грозде, отвара от златна пръчица.20 дена пия по 1 таблетка вечер Цистиклийн с червена боровинка паралелно с другите лекарства. Въпроса ми е колко дни може да се пие мечо грозде и червена боровинка?
Изпитвам ужас че скоро ще спра бисептола и пак ще имам бактерия. Има ли нещо профилактично да ми препоръчате?

# 314
Здравейте, бях забравила, че съм имала някога проблема с цистита. Не ми се беше появявал от близо 7 години, докато миналата седмица не получих познатите симптоми. Пробвах с Цистостоп Рапид, Уринал, Цистерен, а в събота пуснах нормална и стерилна урина, понеже не ми минаваше напълно. Естествено излезе Ешерихия коли, личната ми изписа Ципрофлоксацин за 10 дни. От днес го започвам, взех си и пробиотик Линекс да пия, но много се притеснявам да не ми се получат вагинални гъбички (понеже и този проблем съм го борила доста години). Дайте идея какво да направя - някакво противогъбично ли да взема или да слагам някакви вагинални глобули с лактобацили? Имали ли сте проблем от това естество с Ципрофлоксацин?

Общи условия

Активация на акаунт