Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 774
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Възпаление.

# 346
Типичен цистит си е за мен това.
Но не остър и за това не ви боли непрекъснато.
Стерилната урина, ако няма бактерии, излиза веднага, с обикновената, но явно ще излезе нещо и за това се бави.
Пишете да кажете каква бактерия е.По всяка вероятност Ешерихия.
И не се тревожете, наложило се е да се забавите малко, но шансът да се оправите напълно и да НЕ хронифицира е голям.
Просто трябва подходящ антибиотик.
Иначе тук повечето момичета сме много изстрадали и за това така реагираме.

п.с. урина е хубаво да се дава в 2 контейнера - за стерила един и за обикновено един.
уж взимат на повечето места и в един, но последния път ми се накараха жестоко и дори ме върнаха...та, за всеки случай.

# 347
Да, изглежда е цистит, щом има и нитрити завишени значи има бактерия, а левкоцитите показват възпаление.
Сега от мен един съвет относно лечението - продължително лечение с подходящ антибиотик (не по-малко от 10-14 дена) , по-добре уролог или нефролог да го изпише, не личен лекар и след него да се продължи с опашка + добавки ..(зависи от бактерията какви). Защото моя приятелка наскоро въпреки, че и говорих, отиде при личната, тя предписала ципрофлоксацин за 5 дена и 10 дена по-късна пак беше с бактерия и трябваше нов антибиотик и т.н. При едно добре проведено лечение вероятно няма да се стигне до хронифициране, особено при млад човек, какъвто ми се струва, че сте.
Успех!

# 348
Пандорина,как си?
Вервам?Буболина?
Много сте лаконични....

# 349
Аз минах и нефролог днес.Каза че на левия бъбрек имам хидронефроза 1ва степен... Каза ами ти си с бъбречна криза 😲 , а съм чувала че това мн боли ( а аз нямам такива болки- за сега поне, пу-пу...) .Каза че съм изхвърлила сигурно камъл или пясъци....Изписа ми Лефокс 7 дни , но  каза ако искам да изчакам стерилната урина и антибиограмата....Питах дали цистита е следствие от бъбрека или обратното?
Тя ми каза: Кое било първо , яйцето или кокошката... 😐
Не знам....честно казано съм мн притеснена че ми има нещо на бъбрека, въпреки че тя каза че 100 години се живеело с това...не разбрах ще ми мине ли няма ли...
До колкото разбрах ми е разширено бъбречното легенче ...
Някой имал ли е такава находка при преглед?

# 350
Легенчето е при 2-ра степен,а при първа са чашките без дилатация.Може да е от възпалението,може конкремент по хода на уретера да го запушва или в мехура ( неврогенен,субвезикална обструкция).
Друг път имала ли си?
Хубаво е да го проследиш бъбрека във времето,след лечението.
Този антибиотик е хубаво да завърши с някаква опашка.
Консултирай се и с уролог.

# 351
Пандорина,как си?
Вервам?Буболина?
Много сте лаконични....

Съни, благодаря! Надявам се че нещата са добре, поне остри симптоми нямам. Но често пъти струята е оскъдна..пия всяка вечер по 2 цистостопа, трети месец пия Уроваксома, слагам периодично глобули във влагалището...и така..А ти как си?
No fear.., за мен това е последствие от нелекувания цистит. Ако имаше камък, песъчинки щеше да има кръв, еротроците в урината..а ти не си имала. Може и да греша разбира се. Изчакай стерилната да си сигурна, че антибиотикът е подходящ, после го пий не 7 дена, а минимум 10, даже бих казала 14, но..все пак не мога аз да предписвам. И после задължително опашка пак според антибиограмата - дали бисептол, дали нитрофурантоин...

# 352
Пандорина,как си?
Вервам?Буболина?
Много сте лаконични....

Съни, благодаря! Надявам се че нещата са добре, поне остри симптоми нямам. Но често пъти струята е оскъдна..пия всяка вечер по 2 цистостопа, трети месец пия Уроваксома, слагам периодично глобули във влагалището...и така..А ти как си?
No fear.., за мен това е последствие от нелекувания цистит. Ако имаше камък, песъчинки щеше да има кръв, еротроците в урината..а ти не си имала. Може и да греша разбира се. Изчакай стерилната да си сигурна, че антибиотикът е подходящ, после го пий не 7 дена, а минимум 10, даже бих казала 14, но..все пак не мога аз да предписвам. И после задължително опашка пак според антибиограмата - дали бисептол, дали нитрофурантоин...
До колкото разбрахм, Хидронефрозата е задържане на урина в бъбрека...от някакъв вид запушване 🙄 .
Хидронефроза от цистит само,  не знам дали е възможно да има задръжка на урина в чашката на бъбрека 🤔

# 353
Не е само от запушване.Може стенотичен уретер,анормално място на орифициум,повишено налягане в мехура,неврогенен мехур , пиелонефрит ....
Но всички възможни причини е в компетенцията на читав уролог.

# 354
Не е само от запушване.Може стенотичен уретер,анормално място на орифициум,повишено налягане в мехура,неврогенен мехур , пиелонефрит ....
Но всички възможни причини е в компетенцията на читав уролог.
Аз мислих да потърся второ мнение на нефролог, защото е на бъбрека 🙄 .На уролог ли е по удачно в случая не знам 🤔.
А може ли да попитам как протича прегледа при уролог? Не съм ходила до сега...

# 355
Нефролозите лекуват бъбреците ( пиелонефрит,гломеруло...),но те не се занимават с изследвания по уропътищата.
Хидронефрозата - причина и лечение ( извън медикаментозното ) е в областта на уролога.
Не пречи и 2-ро ,и 3-то мнение.Така или иначе се започва с медикаментозно ,ако продължи да персистира ,нефрологът би трябвало да те прати на уролог .
От кой град си?

# 356
Нефролозите лекуват бъбреците ( пиелонефрит,гломеруло...),но те не се занимават с изследвания по уропътищата.
Хидронефрозата - причина и лечение ( извън медикаментозното ) е в областта на уролога.
Не пречи и 2-ро ,и 3-то мнение.Така или иначе се започва с медикаментозно ,ако продължи да персистира ,нефрологът би трябвало да те прати на уролог .
От кой град си?
От Ямбол съм...тук няма мн читави лекари...но ако се налага ще ходя и в др град.
Въпроса ми за прегледа при уролога , беше дали ще ме гледат другаде освен мехура с ехограф, в някои по интимни области 😀 ( не съм запозната наистина).
Иначе за да не стоя хич без нищо следващите 1-2 дни докато излезе урината,  си взех да пия УроГард .Тези добавки дали помагат и на бъбреците или те са си само за покочния мехур.

# 357
Може би е хубаво да отидеш в по-голям град.
Едва ли ще направи нещо по-инвазивно без да е планирано.Обикновено е ехограф и уродинамика.
А нефрологът гледа ли те при пълен/ празен мехур? При опит за напъване и непосредствено след изпишкване?

# 358
Тези добавки само притпяват симптомите. Не лекуват. Но не пречи да взимаш.  Може да пиеш някакви диуретични чайове. Кенди, чай на Ламбрев за бъбреци...мисля, че Цистостоп рапид също е добре, ако е Ешерихия помага за елиминирането и защото съдържа Д маноза.
Според мен задържане на урина може и да е вследствие възпаление, защото тогава се надуват тъканите...а възпалението може да е следствие от цистит защото тази бактерия може да се качва и нагоре...
Урологът не гледа интимните части, макар, че веднъж ми гледаха уретрата защото имах кървене...но по принцип не. Ехограф. Според мен е по-удачно на нефролог. Нефрологът се занимава както с бъбреците така и надолу, аз напоследък при моите циститни кризи ходя на нефролог.
И...извинявай, че пак ще ти се скарам ама..това "домързя ме да стана да се изпишкам.." е един от начините по които бактерията тръгва нагоре защото тя се размножава много бързо, достига огромен титър и тръгва да завладява нови територии,  ..а при цистит е страшно важно да не се задържа урина. Да се пият много течности и да се пикае за да може да се отмива и да се противойдейства на възходящия ток...
Предполагам, че с антибиотичното лечение ще се оправят нещата, но...повече не прави така.

# 359
Може би е хубаво да отидеш в по-голям град.
Едва ли ще направи нещо по-инвазивно без да е планирано.Обикновено е ехограф и уродинамика.
А нефрологът гледа ли те при пълен/ празен мехур? При опит за напъване и непосредствено след изпишкване?
Не, нищо от изброените.
Тези добавки само притпяват симптомите. Не лекуват. Но не пречи да взимаш.  Може да пиеш някакви диуретични чайове. Кенди, чай на Ламбрев за бъбреци...мисля, че Цистостоп рапид също е добре, ако е Ешерихия помага за елиминирането и защото съдържа Д маноза.
Според мен задържане на урина може и да е вследствие възпаление, защото тогава се надуват тъканите...а възпалението може да е следствие от цистит защото тази бактерия може да се качва и нагоре...
Урологът не гледа интимните части, макар, че веднъж ми гледаха уретрата защото имах кървене...но по принцип не. Ехограф. Според мен е по-удачно на нефролог. Нефрологът се занимава както с бъбреците така и надолу, аз напоследък при моите циститни кризи ходя на нефролог.
И...извинявай, че пак ще ти се скарам ама..това "домързя ме да стана да се изпишкам.." е един от начините по които бактерията тръгва нагоре защото тя се размножава много бързо, достига огромен титър и тръгва да завладява нови територии,  ..а при цистит е страшно важно да не се задържа урина. Да се пият много течности и да се пикае за да може да се отмива и да се противойдейства на възходящия ток...
Предполагам, че с антибиотичното лечение ще се оправят нещата, но...повече не прави така.

Тогава , когато не ми се ставаше да пишкам , все още ми нямаше нищо за да знам че трябва да стана.Едва ли на никой не му се е случвало (когато е добре) да му се допишка , но да не стане защото мн му се спи...
Сега не стискам разбира се.
Днес нямам никакви признаци при пишкане...дали от урогарда 🙄

Общи условия

Активация на акаунт